گوگل از سرویسی استفاده میکند که برای بررسی امنیت سایتهای اینترنتی مورد استفاده قرار میگیرد. اما به نظر میرسد که این سرویس، سایت Google.com را به عنوان یک سایت نیمه خطرناک شناسایی کرده است! چه استدلالی در پشت این حرف قرار دارد؟
اگر در نظر دارید، امنیت سایتها را پیش از آنکه به آنها مراجعه کنید مورد بررسی قرار دهید، گوگل ابزار Safe Browsing Site Status Checker را به شما پیشنهاد میکند. ابزار فوق این قابلیت را دارد تا سایتها را به لحاظ انتشار بدافزارها مورد بررسی قرار دهد. اما به تازگی یکی از کاربران سایت رددیت اعلام کرده است که آدرس Google.com را در این سرویس وارد کرده است و این سرویس به او گزارش داده است که دامنه Google.com در زمره سایتهای نیمه خطرناک قرار میگیرد!
این ابزار امنیتی گوگل میگوید: «تعدادی از صفحات قرار گرفته در این دامنه کاربران را به سمت سایتهای خطرناکی هدایت میکنند که در نهایت منجر به نصب بدافزارها روی سیستم کاربران میشود. » بدافزارها بر اساس درجهبندیهای مختلفی که به آنها تخصیص داده میشود این توانایی را دارند تا اطلاعات شخصی و مالی کاربران را به سرقت ببرند.
هر چند این شیوه اطلاعرسانی از سوی این ابزار در ارتباط با تعدادی از دامنههای شناخته شده، نشان دهنده یک ضعف در این سرویس به شمار میرود و شاید در نگاه اول ممکن است اینگونه تصور کنیم که Google.com دامنه خطرناکی نیست، اما زمانی که به این قضیه ریزبینانهتر نگاه کنیم، آگاه خواهیم شد که این ابزار پر بیراه نمیگوید. اگر به بخش پایین صفحه Safety Checker مراجعه کنید، این عبارت را مشاهده خواهید کرد: «نگران نباشید، بعضی مواقع تعدادی از کاربران سعی میکنند، محتوای مخربی را در سایتهایی که بهطور معمول عادی هستند منتشر سازند. هر زمان وبمسترها محتوای غیر ایمن را حذف کنند، آنگاه ویژگی مرور ایمن ( Safe Browsing) اطلاعات امنیتی مرتبط با سایتها را بهروزرسانی خواهد کرد.»
همانگونه که اطلاع دارید، بسیاری از کاربران فضای مجازی از سرویسهای متنوع گوگل برای مقاصد مختلف استفاده میکنند. همین موضوع باعث میشود تا در بعضی مواقع شاهد انتشار بدافزارها باشیم. به دلیل اینکه ابزار فوق این توانایی را ندارد تا اطلاع پیدا کند محتوای مخرب متعلق به دامنه گوگل داتکام است یا خیر، سایت گوگل دات کام را به عنوان یک سایت نیمه مخرب شناسایی کرده است. البته Google.com تنها دامنهای نیست که توسط این ابزار، نیمه خطرناک گزارش شده است. سایت Tumblr نیز به عنوان یک دامنه نیمه خطرناک توسط ابزار Safe Browsing Site Status Checker شناسایی شده است. در مجموع اگر در نظر دارید به بازدید از سایتی بپردازید که هیچ گونه شناختی از آن ندارید، به شما توصیه میکنیم از این ابزار برای بررسی ایمن بودن سایت استفاده کنید.
==============================
شاید به این مقالات هم علاقمند باشید:
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟