سرورهای HPE :
شرکت بزرگ HP که از بزرگان عرصه فناوری اطلاعات در دنیا محسوب میشود، در سال گذشته دستخوش تغییراتی داخلی شد و بنا بر سیاستهای جدید این شرکت، مقرر شد تا محصولات حرفهای و سازمانی آن، از این پس با نام تجاری HPE - مخفف واژه Hewlett Packard Enterprise- تولید و روانه بازار جهانی شوند. HPE هماکنون پرفروشترین برند در حوزه سرور در بازار ایران محسوب میشود و با کسب اکثریت سهم بازار سرور در ایران، در رتبه نخست فروش سرور در ایران ایستاده است. این دقیقاً جایگاهی است که شرکت HPE در بازار جهانی فروش سرور نیز در اختیار دارد و طبق آخرین گزارش وبسایت IDC که مربوط به فصل اول سال جاری میلادی است، با سهم بازار 26.7 درصد در رتبه اول فروش سرور در بازار جهانی قرار گرفته است. در ادامه با پرفروشترین سرورهای این برند در بازار ایران آشنا خواهید شد.
1. سرور قابل نصب در رک HPE ProLiant DL380: بیشک سرور DL380 نسل نهم (G9) از HPE را میتوان محبوبترین و پرفروشترین سرور حال حاضر بازار ایران و شاید بازار جهانی دانست. این سرور دو یونیتی قدرتمند، از دو پردازنده از خانواده E5-2600 v3/v4 از سری پردازندههای Xeon از شرکت Intel و همچنین از 24 عدد اسلات رم با قابلیت پشتیبانی از رمهای DDR4 حداکثر تا میزان 1.5TB بهره میبرد و به میزان قابل توجهی امکان پشتیبانی از هارددرایوهای SFF یا LFF را دارد.
2. سرور قابل نصب در رک HPE ProLiant DL360: از پرفروشترین سرورهای HPE پس از DL380 میتوان به سرور DL360 اشاره کرد که هماکنون جدیدترین نسل آن یعنی نسل نهم (G9) در بازار ایران حضور دارد. این سرور یکیونیتی مشخصات مشابهی با همتای دو یونیتی خود یعنی DL380 دارد؛ با این تفاوت که به لحاظ پشتیبانی از تعداد هارددرایوها، با DL380 نیز تفاوت دارد.
3. سرور ایستاده HPE Proliant ML350: این سرور را که از گروه سرورهای ایستاده HPE است، میتوان یکی از بهترین، محبوبترین و پرفروشترین سرورهای ایستاده این شرکت لقب داد. این سرور نیز از دو پردازنده از خانواده E5-2600 v3/v4 از سری پردازندههای Xeon از شرکت Intel و همچنین از 24 عدد اسلات رم با قابلیت پشتیبانی از رمهای DDR4 بهره میبرد و البته به لحاظ تعدادی، به میزان قابل توجهی امکان پشتیبانی از هارددرایوها را دارد.
سرورهای Dell :
شرکت بزرگ Dell با سابقه 26 ساله درخشان در تولید سرور و تجهیزات فعال شبکه، در طول سالهای گذشته بنا به دلایل مختلفی، در حوزه سرور و تجهیزات شبکه در بازار ایران حضور نداشته است. اما چند سالی است که سرورها و تجهیزات شبکه آن در بازار داخلی در دسترس قرار گرفته است. طبق گزارش فصل اول سال 2016 وبسایت IDC، Dell با سهم بازار 18.3 درصد در رتبه دوم فروش سرور در بازار جهانی قرار دارد. شایان ذکر است تحرکات اخیر Dell در حوزه شبکه، شامل خرید شرکت EMC که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان ذخیرهساز در دنیا محسوب میشود و همچنین تمایل به تصاحب شرکت VMware که درصدی از سهام آن متلعق به شرکت EMC است، نشان از برنامه بسیار جدی Dell برای حضور در بازار جهانی در حوزه محصولات و راهکارهای شبکه دارد. در ادامه با محبوبترین و پرفروشترین سرورهای Dell آشنا خواهید شد.
1. سرور قابل نصب در رک Dell PowerEdge R730: این سرور را که از نسل سیزدهم سرورهای Dell است، به جرئت میتوان یکی از پرفروشترین و محبوبترین سرورهای Dell در بازار جهانی و بازار ایران معرفی کرد. این سرور دو یونیتی از دو پردازنده از خانواده E5-2600 v3/v4 از سری پردازندههای Xeon از شرکت Intel و همچنین از 24 عدد اسلات رم با قابلیت پشتیبانی از رمهای DDR4 حداکثر تا میزان 1.5TB بهره میبرد و به میزان قابل توجهی امکان پشتیبانی کردن از هارددرایوهای SFF و LFF را دارد.
2. سرور قابل نصب در رک Dell PowerEdge R430: این سرور پس از سرور R730، محبوبترین سرور Dell در بازار داخلی است. سرور R430، یک یونیتی بوده و به لحاظ پشتیبانی پردازنده همانند R730 است، با این تفاوت که 12 عدد اسلات های رم دارد و به لحاظ پشتیبانی از تعداد هارددرایو نیز با سرور R730 متفاوت است.
3. سرور ایستاده Dell PowerEdge T630: این سرور در مقایسه با سایر مدلهای سرورهای ایستاده Dell، از محبوبیت بیشتری در بازار جهانی و البته بازار ایران برخوردار است. این سرور قدرتمند از دو پردازنده از خانواده E5-2600 v3/v4 از سری پردازندههای Xeon از شرکت Intel و همچنین از 24 عدد اسلات رم با قابلیت پشتیبانی از رمهای DDR4 حداکثر تا میزان 1.5TB بهره میبرد و به میزان قابل توجهی امکان اضافه کردن هارددرایو از نوع LFF را دارا است.
سرورهای (IBM (Lenovo:
شرکت IBM که از بزرگان فناوری اطلاعات در دنیا محسوب میشود، سه سال پیش بخشی از خط تولید سرورهای x86 خود را که به سرورهای System x از IBM معروف بودند، به شرکت چینی Lenovo واگذار کرد. این تصمیم در ادامه مسیری بود که IBM برای خود در جهت کنارهگیری از فروش مستقیم تجهیزات و تکنولوژیهای روبهافول و همچنین کسب درآمد از حوزه فناوریهای جدید و تخصصیتر مشخص کرده بود. در پی این جابهجایی، سهم بازار و جایگاه سرورهای IBM در بازار جهانی و به تبع آن در بازار داخلی دستخوش تغییرات عمدهای شد. IBM که در سالهای گذشته در رتبه نخست فروش سرور در دنیا قرار داشته است، هماکنون و طبق گزارش مربوط به فصل اول سال 2016، با 9.2 درصد از سهم بازار جهانی، در رتبه سوم فروش سرور دنیا پس از HPE و Dell قرار گرفته است. سرورهای System x از IBM که در تمام این سالها از محبوبهای بازار ایران بودند، هماکنون با برند Lenovo در بازار جهانی و بازار ایران عرضه میشوند. در ادامه با محبوبترین سرورهای حال حاضر IBM قدیم یا Lenovo جدید در بازار ایران آشنا خواهید شد.
در جدول بالا میتوانید آخرین نسخه از گزارش وب سایت IDC را که مربوط به فصل اول سال جاری میلادی در خصوص سهم بازار، میزان رشد و میزان سود مالی شرکتهای تولیدکننده سرور است، مشاهده کنید.
1. سرور قابل نصب در رک Lenovo X3650: این سرور را میتوان پرفروشترین و محبوبترین سرور سالیان اخیر از خانواده System x برند IBM دانست. این سرور دو یونیتی قدرتمند که آخرین نسل آن یعنی نسل M5، با برند Lenovo تولید و عرضه شده است، از دو پردازنده E5-2600 v3 از سری پردازندههای Xeon از شرکت Intel و همچنین از 24 عدد اسلات رم با قابلیت پشتیبانی از رمهای DDR4 حداکثر به میزان 1.5TB بهره میبرد.
2. سرور ایستاده Lenovo X3500: این سرور ایستاده را میتوان محبوبترین سرور در سالهای اخیر از خانواده System X برند IBM تلقی کرد که البته نسل آخر آن یعنی نسل M5 را شرکت Lenovo تولید و عرضه کرده است. این سرور هم از مشخصاتی مشابه با همتای قابل نصب در رک خود (X3650) بهره میبرد؛ با این تفاوت که فرم شاسی آن متفاوت است و از تعداد بیشتری هارددرایو پشتیبانی میکند.
هدف از نوشتن این مقاله، معرفی محصولات پرفروش و محبوب سه برند برتر دنیا در حوزه تولید سرور بود. نکته انکارناپذیر، حضور برندهای معتبر دیگری مانند Supermicro، Asus و... در بازار ایران است که البته ممکن است میزان فروش آنها در بازار ایران نیز در حد قابل قبولی باشد، اما با توجه به اینکه برندهای یادشده هیچکدام از نگاه وبسایت IDC در بین چند برند برتر و پرفروش دنیا قرار ندارند، در این مقاله به آنها اشاره نشد.
==============================
شاید به این مقالات هم علاقمند باشید:
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟