نینتندو همچنان به نوآوری و ایده‌های جدید اعتقاد دارد
می‌خورید یا می‌برید: نگاهی به کنسول جدید نینتندو سوییچ
مایکروسافت با خرابی‌ها و مشکلات سخت‌افزاری کنسولش روبه‌رو بود و سونی ضرر مالی سنگینی را با کنسولی که تولید هر واحد آن ۸۰۰ دلار هزینه داشت، تحمل می‌کرد. اگرچه بازی‌های به‌ یاد ماندنی و تجربه بخش چندنفره و آنلاین را با ایکس‌باکس ۳۶۰ و پلی‌استیشن ۳ به یاد داریم، اما فراموش نخواهیم کرد که نینتندو با فروش صد میلیون دستگاه Wii، برنده واقعی نبرد کنسول‌ها در نسل هفتم بود.

1606683296_1_0.gif

 نینتندو از همان ابتدای رونمایی از کنسول خود نشان داد که برخلاف سونی و مایکروسافت، مردم عادی و تمام اعضای خانواده را هدف قرار داده است تا همه در کنار یکدیگر بازی کنند. دسته خاص کنسول و ویژگی حسگر حرکتی آن، نسل تازه‌ای از سرگرمی را به ارمغان آورد که پیش از آن ناشناخته بود. اگرچه بیشتر بازی‌های جریان اصلی به‌خاطر قدرت پردازش ضعیف کنسول در مقایسه با رقیبان خود برای Wii منتشر نشدند، اما بازی‌های بی‌شماری با کمک خلاقیت نینتندو در طراحی دسته‌ها وارد بازار شدند و این کمبود را به‌راحتی جبران کردند.

مطلب پیشنهادی

نگاهی به مهم‌ترین بازی‌های سال ۱۳۹۶
بـــازی خواهید کــــرد

نینتندو با Wii U نسل هشتم را پیش از دیگران آغاز کرد و بار دیگر سراغ ایده جدیدی رفت. این بار دسته کنسول با ترکیب یک صفحه نمایشگر لمسی و دکمه‌های معمول طراحی شد و می‌توانستید در زمان روشن بودن کنسول، بدون نیاز به تلویزیون تمام بازی را در صفحه نمایشگر دسته بازی کنید؛ هرچند امکان بازی به روش معمول و نمایش تصویر در تلویزیون نیز همچنان در اختیارتان بود. اما دوران موفقیت نینتندو بعد از سال‌ها تمام شد و پشتیبانی نکردن سازندگان از یک طرف و دیر رسیدن بازی‌های انحصاری از طرف دیگر باعث شدند تا Wii U با تمام بازی‌ها و امکانات خوب خود یک شکست کامل باشد و تنها نزدیک به ۱۴ میلیون دستگاه راهی خانه‌ها شوند. 

نینتندو این بار برخلاف سنت معمول کنسول‌ها، دیسک را کنار گذاشته و از حافظه‌های Micro SD استفاده کرده است.

سونی پیشتاز نسل هشتم و همین حالا مشغول گذر از مرز فروش ۵۵ میلیون دستگاه پلی‌استیشن ۴ است. مایکروسافت برای رسیدن به سونی مجبور شد کینکت و ایده‌های نخستین ایکس‌باکس 1 را رها کند تا بتواند در رقابت باقی بماند و همچنان با ۲۸ میلیون دستگاه حرفی برای گفتن ندارد. در چنین شرایطی نینتندو یک بار دیگر همه‌ چیز را از صفر آغاز کرده است و با نینتندو سوییچ (Nintendo Switch) وارد رقابتی خواهد شد که ظاهراً برنده آن از پیش مشخص شده است. در روزهایی که صحبت از پردازش تصویر 4K و گرافیک خیره‌کننده بازی‌ها است، نینتندو باز هم سراغ نوآوری و ایده‌های تازه رفته و ناشران بسیاری را با خود همراه کرده است. نینتندو سوییچ ترکیب بی‌نظیر تمام ایده‌های کنسول‌‌های قبلی نینتندو است که همراه با ویژگی‌های جدید قرار است برای نخستین بار هم‌زمان یک کنسول خانگی و یک کنسول دستی باشد.

شکل 1- حالت‌های مختلف استفاده از نینتندو سوییچ در یک نگاه

سوییچ
مهم‌ترین چیزی که باید درباره کنسول جدید نینتندو بدانید آن است که نینتندو سوییچ در واقع یک کنسول دستی است که با قرار گرفتن روی پایه اصلی (Dock) خود در آنی به یک کنسول خانگی تبدیل خواهد شد. همین ابتدا باید بدانید تنها زمانی به پایه اصلی احتیاج خواهید داشت که بخواهید خروجی تصویر را در نمایشگر یا تلویزیون ببینید. هسته اصلی این کنسول 300 دلاری، یک صفحه چند لمسی 6 اینچی با وضوح تصویر HD است که ۳۲ گیگابایت حافظه دارد و قدرت آن با پردازشگر بهبودیافته‌ای از خانواده تگرا (Tegra) توسط انویدیا تأمین می‌شود. البته حدود ۶ گیگابایت از این حجم داخلی در اختیار سیستم‌عامل و پردازش‌های جانبی دستگاه قرار دارد. تا اینجا کنسول جدید نینتندو تمام ویژگی‌های یک تبلت زیبا و کوچک را دارد و ورودی‌های مختلفی با کمک لمس کردن صفحه طراحی شده‌اند که سازندگان نیز می‌توانند از آن‌ها برای تعریف مکانیک‌های روند بازی‌هایشان استفاده کنند. اما نینتندو سوییچ زمانی به یک کنسول دستی تبدیل می‌شود که دو دسته آن را که با نام جوی-کان (Joy-Con) شناخته می‌شوند به دو طرف صفحه‌ نمایش وصل کنید. حالا شاهد دومین حالت بازی و تعامل با کنسول هستید و می‌توانید به‌راحتی و بدون نیاز به پایه اصلی از بازی لذت ببرید.

شکل 2- هر دسته به‌صورت جداگانه نیز قابل بازی خواهد بود. 

در این حالت و با توجه به نوع بازی و پردازش آن، تا 6 ساعت نیازی به شارژ مجدد نخواهید داشت. البته این مدت برای بازی سنگینی مانند قسمت تازه مجموعه زلدا تنها حدود ۳ ساعت خواهد بود که با توجه به صفحه نمایش و وضوح آن هم‌گام با پردازش یک بازی HD قابل قبول به‌نظر می‌رسد. یک درگاه USB-C نیز تعبیه شده است تا برای شارژ مشکلی نداشته باشید و ناگفته نماند که مانند هر سخت‌افزار همراه دیگری می‌توانید در زمان شارژ نیز به کارتان ادامه دهید. دو بلندگو در پایین کنسول، خروجی هدفون و البته محلی در بالای آن برای قرار گرفتن کارتریج‌های بازی‌ها دیگر قسمت‌های نینتندو سوییچ هستند. نینتندو این بار برخلاف سنت معمول کنسول‌ها، دیسک را کنار گذاشته و از حافظه‌های Micro SD استفاده کرده است.

شکل 3- هر وقت بخواهید می‌توانید فوراً کنسول را روی پایه آن قرار دهید و خروجی را از تلویزیون ببینید.

زمانی که یک بازی نینتندو سوییچ را از بازار تهیه کنید، با یک کارت حافظه در داخل بسته روبه‌رو می‌شوید که با کار گذاشتن آن داخل کنسول فوراً می‌توانید وارد بازی شوید. خوشبختانه بازی‌ها احتیاجی به نصب یا استفاده از فضای ذخیره داخلی دستگاه ندارند و از این نظر امتیاز بزرگی نسبت به حجم سنگین نصب و ذخیره بازی‌ها  روی پلی‌استیشن ۴ و ایکس‌باکس 1 دارند. البته همچنان می‌توانید نسخه دیجیتالی بازی‌ها را تهیه کنید که این بار بعد از دانلود، روی حافظه داخلی کنسول ذخیره می‌شوند. به این ترتیب، بعد از مدتی احتیاج به فضای بیشتری خواهید داشت و باید یک کارت حافظه جانبی با حجم دلخواه را برای خود تهیه کنید. بعد از کنسول، پایه، کابل برق پایه و کابل HDMI، یک وسیله جانبی نیز در جعبه کنسول خواهید یافت که دو دسته کنسول را به یکدیگر پیوند می‌دهد تا بتوانید مانند یک دسته عادی آن‌ها را در دست بگیرید.

شکل 4- تمام آنچه در جعبه کنسول خواهید یافت.

خلاقیت بی‌انتها
با اینکه تنها با قرار دادن هر دو دسته در دو طرف صفحه می‌توانید از نینتندو سوییچ به‌عنوان کنسول دستی استفاده کنید، اما هرکدام از دسته‌ها به‌تنهایی و جدا از کنسول نیز کاربردهای بسیار فراوانی دارند و هرکدام می‌توانند به‌عنوان یک دسته مستقل شناخته شوند. در قدم نخست می‌توانید نمایشگر را با پایه نگهدارنده آن روی میز یا یک سطح صاف بگذارید و با جدا کردن دسته‌ها با خیال راحت بازی کنید.

شکل 5- قابلیت تشخیص شکل دست توسط دوربین دسته نینتندو سوییچ

در این موقعیت اگر یکی از دوستانتان به شما ملحق شود می‌توانید یکی از دسته‌ها را در اختیارش بگذارید و دونفره بازی کنید. افزون بر این، کنسول‌ها به‌راحتی و به‌صورت بی‌سیم به یکدیگر متصل می‌شوند تا از امکانات چندنفره و آفلاین استفاده کنید. همان ‌طور که در ابتدا به آن اشاره کردیم، نینتندو از امکانات بهبودیافته دسته‌های Wii نیز کمک گرفته است تا با کمک حسگرهای حرکتی، سطح وسیع‌تری از ورودی‌های مختلف را تجربه کنید. ورودی‌هایی که این بار با کمک یک دوربین، حالت دستتان و حتی فاصله آن با دسته را نیز تشخیص می‌دهد.

شکل 6- کسانی که با دسته‌های اصلی راحت نیستند، می‌توانند این دسته حرفه‌ای و مخصوص را با قیمت 70 دلار تهیه کنند. 

زمانی که بخواهید از حسگر حرکتی دسته‌ها استفاده کنید، باید آن‌ها را به‌صورت عمودی در یک دست بگیرید. البته مانند Wii در این حالت و با توجه به حرکت‌ها و واکنش‌ها سریع باید برای حفظ امنیت خود و اشیای اطرافتان از یک دستبند که همراه دسته‌ها قرار دارد کمک بگیرید. حالا خلاقیت سازندگان تنها مانع فراهم کردن مکانیک‌های مختلف در بازی‌هایشان خواهد بود و یک جوی-کان فرقی با یک راکت تنیس، شمشیر، اسلحه، چراغ قوه و هرچیزی که بتوان حرکت آن را در دست مجسم کرد ندارد. افزون بر این، دسته سمت راست کنسول به یک دوربین با دقت بالا مجهز است که با قرار دادن دست دیگرتان در مقابلش می‌تواند حالت‌های مختلف آن را مانند بازی سنگ، کاغذ، قیچی تشخیص دهد. این دوربین کاربرد دیگری هم دارد تا همچنان به خرید مجسمه‌های شخصیت‌های نینتندو که amiibo نام دارند ادامه دهید. این مجسمه‌ها در حالی که اکشن فیگورهای زیبا و بسیار دقیقی هستند، می‌توانند توسط کنسول هم اسکن شوند و اطلاعات متفاوتی را مانند فایل ذخیره در اختیار بازی‌های مختلف قرار دهند.

شکل 7- به‌همین راحتی می‌توانید کنسول را جابه‌جا و با دیگران بازی کنید.

تجربه‌ای متفاوت
نینتندو تلاش کرده است تا با سیاست‌های جدید بازاریابی و تکیه بر ویژگی‌ چندگانه کنسول خود، اشتباه‌های Wii U را تکرار نکند و تا اینجا در جلب توجه مخاطبان موفق بوده است. حتی بازی‌سازان مشهور و ناشرانی که پیش از این از کنسول قبلی نینتندو حمایت نمی‌کردند، نینتندو سوییچ و امکانات آن را تحسین کرده‌اند. واقعیت این است که نینتندو موفق شده است بستر بسیار مناسبی را فراهم کند تا مخاطبان بهانه خاص خود را برای تهیه کنسول داشته باشند. اما آنچه از همین حالا باعث نگرانی است کمبود بازی‌های جریان اصلی برای نینتندو سوییچ است که با توجه به دوران حکمرانی Wii بر خانواده‌ها، می‌تواند با بازی‌ها و سیاست‌های صحیح جبران شود. به این ترتیب، یک بار دیگر نینتندو توجهی به نبرد کنسول‌ها نخواهد داشت و کاری خواهد کرد که کاربران کنسول‌های پلی‌استیشن ۴ یا ایکس‌باکس 1 به فکر کنسول دوم خود باشند؛ زیرا تجربه‌ای که نینتندو ارائه می‌دهد احتیاجی به خروجی تصویر 4K و دعوای ناتمام قدرت کنسول‌ها ندارد. 

یک جوی-کان فرقی با یک راکت تنیس، شمشیر، اسلحه، چراغ قوه و هرچیزی که بتوان حرکت آن را در دست مجسم کرد، ندارد.

دوست دارید مقابل تلویزیون بزرگ خانه و روی مبل راحتی ساعت‌ها بازی کنید؟ دلتان می‌خواهد با دوست یا برادرتان بازی کنید، اما یک دسته اضافی ندارید؟ دوست دارید کنسولتان را همراه با خود جابه‌جا کنید، اما نگران تلویزیون هستید؟ می‌خواهید فوراً یک نبرد حماسی یا یک میان‌پرده سینمایی را به‌جای صفحه ۶ اینچی در تلویزیون دنبال کنید؟ نینتندو فکر تمام این موقعیت‌ها را کرده است.

 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟