افزایش قدرت یادگیری و حل مسئله
اینترنت چه تاثیر مفیدی روی ذهن ما می‌گذارد؟
شاید اینترنت برجسته‌ترین ابداع بشر باشد اما همانند هر اختراع دیگری مزایا و معایبی دارد. امروزه اینترنت یک ابزار قدرتمند در دست بشر می‌باشد که کل دنیا را به یک دهکده جهانی تبدیل کرده است. اما مزایای این اختراع برجسته بشر باعث نمی‌شود که از معایب آن غافل بمانیم.

1606683296_1_0.gif

آخرین باری که مشغول گفتگو با کسی بودید و حین گفتگو سعی می‌کردید سال تولید یک فیلم یا نام هنرپیشه آن را به خاطر بیاورید، کی بود؟ اگر شما هم مانند 99 درصد مردم باشید، به خاطر آوردن آن‌ها فقط یک لحظه زمان می‌برد. چرا؟ چون وقتی چیزی را نمی‌دانیم به سرعت به سراغ اینترنت می‌رویم و ظرف چند ثانیه جواب حاضر آماده پیش روی ماست.

مطلب پیشنهادی

چرا نباید چند کار را با هم انجام داد؟
هدر رفتن منابع انرژی مغز

 اما طبق تحقیقاتی که در دانشگاه کالیفرنیا، سانتا کروز و دانشگاه الینویز صورت گرفته، تاثیر مراجعه سریع به اینترنت بیشتر از قطع بحث و جدل‌های ناامیدکننده در مورد تاریخ فلان چیز و نام فلان کس است. محققین ادعا می‌کنند که اتکای روز افزون افراد به اینترنت اثرات جدی در توانایی آن‌ها در حل مسئله، یادآوردن اطلاعات و یادگیری دارد. محققین با استناد به گرایش ما در دسترسی به یک دستگاه ارتباطی به عنوان "تخلیه شناختی"، عنوان می‌کنند که ما بیشتر از آن که بفهمیم، به این فناوریها تکیه می‌کنیم.

دکتر بنجامین استورم می‌گوید:" آزمایشات دو مرحله داشتند. در مرحله اول، شرکت‌کنندگان تلاش می‌کردند به کمک گوگل یا بدون کمک آن به سوالات نسبتاً دشوار پاسخ دهند. در مرحله دوم، شرکت‌کنندگان این انتخاب را داشتند تا از گوگل برای پاسخ دادن به یکسری سوالات جدید نسبتاً آسان، استفاده کنند. شرکت‌کنندگانی که از آن‌ها خواسته شده بود برای پاسخ به مجموعه‌ی اول سوالات از گوگل استفاده کنند در مقایسه با کسانی که این امکان را نداشتند، تمایل بسیار بیشتری به استفاده از گوگل برای پاسخ گفتن به دومین مجموعه از سوالات داشتند.  تمایل به تکیه کردن به این موتور جستجوی بسیار محبوب جهان، با وجود این حقیقت است که شرکت کنندگان می‌توانستند مجموعه دوم سوالات را که آسان‌تر بودند، از طریق حافظه خود پاسخ دهند.

وی ادامه داد:" شرکت‌کنندگان نه تنها تمایل بیشتری به استفاده از گوگل داشتند، بلکه به سرعت تصمیم می‌گرفتند تا از گوگل استفاده کنند، و در واقع کاهش قابل توجهی را در چیزی به نام " نیاز به شناخت" نشان دادند. نیاز به شناخت ابزاری برای سنجش تمایل فرد به درگیر شدن در فعالیت‌های فکری پیچیده است. یافته‌ها نشان می‌دهند که وقتی فرد اولین بار برای انجام کارهایش به اینترنت تکیه می‌کند، به احتمال زیاد تمایلش به استفاده از آن در آینده بیشتر می‌گردد." پس آیا ما باید نگران استفاده از اینترنت باشیم، یا این فقط یک علامت پیشرفت تکنولوژیکی است؟ آیا با این حقیقت که مردم در عصر ساعت و اسمارتفون دیگر به ساعت خورشیدی تکیه نمی‌کنند، تفاوت ندارد؟ استورم می‌گوید :" در نهایت باید بگویم که ما واقعاً هیچ نظری نداریم.

به طور حتم تکیه کردن بر اینترنت مزایایی دارد، که مهمترین آن‌ها دسترسی به اطلاعات جدید و جامع است. اما احتمالاً معایبی هم دارد. برای مثال، ظرفیت مربوط به عقل و بینش خلاق ما تا چه حد وابسته به انباشت دانش داخلی ماست؟ این‌ها از انواع سوالاتی هستند که باید به آن‌ها پاسخ داد، اما به نظر من باید راه‌هایی وجود داشته باشد که بتوانیم ارتباط خود با اینترنت را به شکل کارآمدتری مدیریت کنیم."  خوب سوالات خوبی را مطرح کردید. بگذارید در گوگل سرچ کنم!!!

==============================

شاید به این مقالات هم علاقمند باشید:

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟