کیت توسعه یادگیری عمیق کوال‌کام در اسمارت‌فون‌ها
در آینده‌ای نزدیک اسمارت‌فون‌ها مجهز به هوش انسانی می‌شوند
در حالی که ایده‌آ‌ل‌ترین روش برای بهره‌مندی از یادگیری عمیق بر مبنای مکانیزم کلاود قرار دارد، اما به نظر می‌رسد، اکنون زمان آن رسیده که این فناوری به درون دستگاه‌ها وارد شود. بر همین اساس، کوال‌کام در نظر دارد به این ایده جامع عمل بپوشاند.

1606683296_1_0.gif

قابلیت‌ها و توان‌مندی‌های ارائه شده از سوی یادگیری ماشینی، بسیاری از بزرگان فناوری را بر آن داشته است تا به هر شکل ممکن که شده یادگیری ماشینی را به درون اسمارت‌فون‌ها وارد کنند. در این میان سازنده تراشه‌ها کوال‌کام در نظر دارد، به این فرآیند شتاب بخشد. این شرکت در حال عرضه یک کیت توسعه نرم‌افزاری جدید ویژه پلتفرم یادگیری ماشینی خود موسوم به Zeroth است.

مطلب پیشنهادی

یادگیری ماشینی روی حافظه فلش؛ شبکه‌های عصبی در دسترس همه قرار گرفتند!
مدیریت کارهای خود را با شبکه‌ عصبی خودتان مدیریت کنید

اگر شرکتی فعال در عرضه هواپیماهای بدون سرنشین یا اسمارت‌فون‌ها از یکی از تراشه‌های کوال‌کام استفاده کند، این توانایی را خواهد داشت تا برنامه‌های یادگیری ماشینی خود را به‌طور مستقیم روی این چنین دستگا‌هایی مدیریت کند. شرکت‌هایی همچون گوگل یا فیس‌بوک از این فناوری‌ برای مدیریت کارهایی همچون تشخیص تصاویر و صوت استفاده می‌کنند. اما به‌طور معمول این چنین فرآیندهایی در محیط کلاود پردازش شده و خروجی فرآیند روی گوشی هوشمند به شما نشان داده می‌شود.

کیت توسعه نرم‌افزاری Zeroth که با نام موتور پردازش عصبی اسنپ‌دراگون از آن یاد می‌شود، به تولیدکنندگان و شرکت‌ها این قابلیت را می‌دهد، با استفاده از مجموعه‌ ابزارهایی که این کیت در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد، پروژه‌های یادگیری ماشینی خود را به صورت محدود و محلی روی گوشی‌های هوشمند اجرا کنند. گری باتمن، سرپرست بخش مدیریت محصول شرکت کوال‌کام در این ارتباط گفته است: «اگر شما این توانایی را داشته باشید تا این فرآیند را روی گوشی هوشمند خود پردازش کنید، در این حال نه تنها امنیت و حریم خصوصی شما افزایش خواهد یافت، بلکه زمان تاخیر به میزان محسوسی کاهش پیدا خواهد کرد، به دلیل این‌که قرار نیست چیزی روی سرویس‌های کلاود آپلود شود.» در همین ارتباط او به بیان مثالی پرداخته است که چگونه پزشکان از چنین راه‌کاری برای تجزیه و تحلیل پوست می‌توانند استفاده کنند.

او در این ارتباط گفته است: «فرآیندی همچون طبقه‌بندی تصاویر به جای آن‌که در کلاود انجام شود، روی دستگاه انجام می‌شود. مهم نیست چه گروه از اطلاعاتی را طبقه‌بندی خواهید کرد، مکانیزم یاد شده از داده‌های ویژوال یا صوت پشتیبانی می‌کند.» دستاورد کوال‌کام به این نکته اشاره دارد که اگر شرکت‌ها در نظر دارند، تحلیل‌های یادگیری عمیق خود را ایجاد کنند، می‌توانند به جای کرایه کردن سرورها و تحویل نرم‌افزارهایشان به مشتریان از این ساز و کار استفاده کنند. با وجود آن‌که در این روش عملیات یادگیری عمیق به‌طور محلی انجام می‌شود، اما در مقابل از پیچیدگی‌ کارها کم خواهد کرد. همچنین تنوع برنامه‌هایی که روی گوشی‌های هوشمند یا دیگر دستگاه‌های همراه بر مبنای این فناوری اجرا خواهند شد، افزایش خواهد یافت.

این فناوری بدون محدودیت نیست

اما محدودیت واقعی در ارتباط با خود تراشه‌های کوال‌کام خواهد بود. به‌طوری که کیت توسعه جدید تنها با جدیدترین تراشه‌های اسنپ‌دراگون یعنی پردازنده‌های 820 کار خواهد کرد. پردازنده‌هایی که قرار است در نیمه دوم سال 2016 میلادی به بازار عرضه شوند. این شرکت هنوز درباره برنامه‌ریزی‌های خود در ارتباط با تراشه‌های موجود در بازار سخنی به زبان نیاورده است. اما نخستین شرکتی که در نظر دارد از این کیت توسعه کوال‌کام استفاده کند، استارت‌آپ Neuto  است. شرکت نوبنیانی که در زمینه ساخت دوربین‌های هوشمند داشبوردی ویژه شرکت‌های خودروسازی و کرایه تاکسی به فعالیت اشتغال دارد.  

با این‌حال، کوال‌کام تنها شرکتی نیست که در این مسیر گام برداشته است. سازنده تراشه اروپایی Movidius از سال 2014 پروژه مشابهی را با گوگل در ارتباط با ساخت تراشه‌های ویژه بینایی ماشین آغاز کرده است. تراشه‌های Myraid این شرکت در اولین نسل از تبلت‌های Tango گوگل مورد استفاده قرار گرفته بود. به تازگی هواپیماهای بدون سرنشین DJI نیز از این تراشه‌ها استفاده می‌کنند. موفقیت Movidius نشان می‌دهد که این مدل تراشه‌ها در مقیاس تخصصی بازار خوبی را به لحاظ جذب سرمایه خواهند داشت. به‌طوری که به نوعی حرکت کوال‌کام در زمینه عرضه عمومی این چنین تراشه‌هایی را منطقی نشان می‌دهد. 

========================

شاید به این مطالب هم علاقمند باشید:

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟