شهرهای هوشمند آینده
شهرهای هوشمند دنیا در سال 2030: مصـدر ابوظبی
بر اساس تحقیقات موسسه ABI، در سال 2016 در مجموع 39.5 میلیارد دلار روی استفاده از فناوری‌‌های شهرهای هوشمند هزینه خواهند شد. در این‌جا نگاهی اجمالی به طراحی سبز، فناوری‌های هوشمند و معماری پایدار در چهار شهربزرگ دنیا در سال 2030 می‌اندازیم.

1606683296_1_0.gif

این مطلب در پرونده ویژه «شهرهای هوشمند» شماره 177 ماهنامه شبکه منتشر شده است. برای دریافت کل این پرونده ویژه می‌توانید به اینجا مراجعه کنید. 

اگر چه آینده هنوز نوشته نشده است، اما از هم اکنون می‌توانیم چشم‌اندازی از شهرهای آینده برای خود ترسیم کنیم. می‌توان تا حدودی پیش‌بینی کرد که در آینده شهرها ازدحام بیشتری دارند در نتیجه احتمال گیر افتادن در ترافیک‌های شهری و دیر رسیدن به مقصد به‌شدت بالا می‌رود. پیش‌بینی می‌شود تا سال 2050 حدود 75 درصد جمعیت دنیا شهرنشین باشند و همین امر باعث می‌شود فشار بیشتری بر زیرساخت‌های شهری و سیستم‌های حمل و نقل وارد شود. زیرساخت‌هایی که هم اکنون نیز گاهی توان جوابگویی به نیازهای شهروندان خود را ندارند. به منظور کاهش ازدحام بیش از حد و افزایش بهروه‌وری، شهرها در آینده به‌دنبال به‌کارگیری فناوری‌های هوشمندانه خواهند بود. برخی از این فناوری‌ها می‌تواند مربوط به سیستم‌های پیشرفته دفع زباله (استفاده از نیروی باد جهت حمل زباله‌ها در لوله‌ها) و سنسورهای شبکه‌ای باشد. تشوق به توسعه معماری پایدار و تولید کربن کمتر، از مهم‌ترین بحث‌های مربوط به شهرهای آینده است.

شهر مصدر هنوز سکنه‌ای ندارد؛ اما قرار است که این شهر برای شهرهای هوشمند با کربن کم، یک معیار جهانی باشد؛ شهری که تماما برپایه انرژی‌های تجدیدپذیر کار می‌کند و هیچ زباله  ضایعاتی تولید نمی‌کند.
برای  این‌که شهر عاری از کربن باشد، طبق قانون هیچ ماشین غیرالکتریکی نمی‌تواند به شعاع ۳ کیلومتری این شهر نزدیک شود. برای تأمین انرژی مورد نیاز شهر به‌جای این‌که از نفت، زغال یا گاز استفاده شود، مزرعه‌های خورشیدی راه‌اندازی شده است. در نتیجه شهر مصدر در مقایسه با یک شهر در همین اندازه و با استانداردهای معمول فقط به اندازه ۲۰ درصد آن انرژی مصرف می‌کند.
مقامات این شهر هوشمند افتتاح آن را تا سال 2025 به تعویق انداخته‌اند و معتقد هستند که مصدر می‌تواند مرکز  جذب مناسبی  برای کارآفرینان دوستدار محیط زیست باشد. به گفته طراحان، مصدر می‌تواند تا 40 هزار سکنه داشته باشد و روزانه 50 هزار نفر به شهر سفر کنند. با این‌که مشکلات زیادی در زمینه توسعه این شهر وجود داشته اما کمپانی‌‌ها و سرمایه‌گذاران زیادی به مصدر متعهد مانده‌اند. سال گذشته زیمنس دفتر مرکزی خاورمیانه خود را در این شهر بنا کرد و MIT نیز در سال 2009 به تأسیس مؤسسه علوم و فناوری کمک کرد.

==============================

شاید به این مقالات هم علاقمند باشید:

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟