رموز موفقیت ساتیا نادلا
۱۰ رمز موفقیت کارآفرینان از زبان مدیرعامل کنونی مایکروسافت!
ساتیا نادلا مدیرعامل فعلی مایکروسافت است. او به عنوان جایگزین استیو بالمر در فوریه 2014 به این سمت منسوب شد، وی از آن زمان ویندوز 10 را راه‌اندازی کرد که در واقع جهشی بود که مایکروسافت را در موقعیت یک شرکت پلتفرم محور قرار می‌داد و به کاربران اجازه داد که سرویس‌های سیستم عامل را در سراسر دستگاه‌ها تجربه کنند. نادلا گفته است که قصد دارد سرویس‌های ویندوز را نسبت به پلتفرم خنثی نماید.

قبل از آن که با سمت مدیرعامل مایکروسافت شروع به کار کند، نادلا معاون اجرایی گروه Cloud and Enterprise مایکروسافت بود. ساتیا در حیدرآباد هند در خانواده‌ای که به زبان تلوگو صحبت می‌کردند، به دنیا آمد.او به مدرسه دولتی حیدرآباد رفت و مدرک لیسانس خود را در رشته مهندسی برق از موسسه فناوری مانیپال اخذ کرد. سپس برای گرفتن کارشناسی ارشد در رشته علوم کامپیوتر به آمریکا سفر کرد.

 و اما ببینیم ۱۰ رمز موفقیت رئیس مایکروسافت، ساتیا نادلا، برای کارآفرینان چیست:

1- دائم به فکر نوآفرینی خود باشید

وقتی ساتیا نادلا در سال 1992 وارد مایکروسافت شد، هیچ کس ایده‌ای در مورد محاسبات ابری نداشت. او می‌گوید "رایانش ابری در واقع همان خودکارسازی فرایند کسب و کار و ارتباطات است که موجب پیشبرد بهره‌وری می‌گردد. ترندهای اصلی که هم اکنون در حال ظهوراند، مرکزداده نرم‌افزاری یا (Software defined data centers)، پلتفرم‌های کاربردی، ذخیره‌سازی و کلان داده‌ها هستند. ۱۰ سال بعد، نادلا نوآورترین اتفاق را در حوزه تبدیل داده‌ها به اقدامات و بینش‌های معنادار رقم زد."

2-  بدانید چه موقع تیم شما نیاز به تقویت اعتماد به نفس دارد

نادلا می‌گوید یکی از اولین درس‌ها در حوزه مدیریت و رهبری را هنگام بازی کریکت در مدرسه فرا گرفته است، او نمی‌توانست خوب بازی کند، کاپیتان تیم  او را بیرون کشید تا تیم بازی بهتری داشته باشد و دوباره در انتهای مسابقه او را وارد زمین کرد.‌ "من هرگز از کاپیتان تیم نپرسیدم که چرا این کار را انجام داد، اما به نظرم می‌دانست که اگر من را دوباره به زمین باز نگرداند، اعتماد به نفسم نابود می‌شد. درس ظریف و مهم این اتفاق آن بود که چه موقع باید مداخله کرد و چه موقع باید اعتماد به نفس تیم را تقویت کرد. به نظر من این اولین چیزی است که رهبران باید انجام دهند: تقویت اعتماد به نفس افرادی که آن‌ها را رهبری می‌کنید."

3- درباره طرح‌های‌تان دید باز داشته باشید

در سال 2008، وقتی ساتیا نادلا به رهبری گروه پلتفرم تبلیغاتی، پورتال و جستجوی مایکروسافت منسوب شد؛ با وجود 15 سال سابقه همکاری که با این شرکت داشت، به عنوان یک فرد تازه‌کار و بی‌تجربه به او نگاه می‌کردند! نادلا یک یادداشت برای کارمندانش فرستاد و اهداف خود را در آن بیان کرد تا تحلیگران یک نگاه اجمالی از دیدگاه‌های او داشته باشند. اهداف او در یک نکته خلاصه می‌شد، داشتن یک "تجربه قوی در جستجوی مقصد"، بازسازی پورتال MSN، مقیاس‌ دادن به پلتفرم تبلیغاتی شرکت و تاکید بر نوآوری و چابکی گروه.

4-  اصول اولیه خود را اعمال کنید

ماری جو فولی، روزنامه‌نگار و وبلاگ نویس در ZDNet می‌گوید " من واقعاً تحت تاثیر تکنیک ساتیا در مایکروسافت قرار گرفتم. او می‌تواند از نظر تکنیکی به اندازه یک برنامه‌نویس به عمق مسئله وارد شود." این نشان می‌دهد که برای سرآمد بودن، باید پایه محکمی در زمینه کاری خود داشت.  تحقق بخشیدن به اصول اولیه رشته کاری باید اولین و مهمترین دغدغه دانشجویان مهندسی برای رسیدن به شهرت باشد."

5- روی کارت‌های برنده خود تمرکز کنید

نکته مهم این است که با کارت‌های برنده‌ای که در دست دارید، چه کارهایی می‌توانید انجام دهید. با عقل سلیم و منطق تصمیم بگیرید و با خودتان صادق باشید که در چه موقعیتی هستید.

6- نوآوری از ساختارهای نهادی پیشی می‌گیرد

نادلا دستور داشت تا فرهنگ مایکروسافت را تغییر دهد. اما با چه طرزفکری می‌توان سازمانی که بیش از 100 هزار کارمند دارد را توسعه داد؟ نادلا می‌گوید  اولویت باید در شناخت نوآوری و پرورش و رشد آن باشد. بسیاری‌ها احساس مالکیت سازمانی بسیار قوی دارند، اما به نظر نادلا آنچه مردم باید نسب به آن حس مالکیت داشته باشند، نوآوری و هر چیزی است که در قالب اجر به اشتراک گذاشته می‌شود."

7- اگر می‌خواهید ایده‌، محصول یا سرویسی را بفروشید، خود را به جای مشتریان قرار دهید

یک حقیقت معروف در مورد ساتیا نادلا این است که او دارای مدرک کارشناسی در مدیریت و همچنین مدرک کارشناسی در مهندسی است. همین مسئله موجب می‌شود که توجه خاصی به رفتار مشتریان داشته باشد و این امر به او کمک می‌کند تا تصمیمات درستی بگیرد که به نفع کاربران نهایی باشد. درسی مهمی که می‌توان آموخت این است که همیشه بدانید که طرح‌ها و برنامه‌های شما چقدر از سوی کسانی که در نهایت از سرویس‌ها و محصولات شما استفاده می‌کنند، تقدیر خواهد شد. این یعنی جهان را آنگونه که هست نبینیم بلکه آنگونه ببینیم که باید باشد.

8- در تیم "منیت" وجود ندارد

نادلا می‌گوید:" هر کدام از ما باید بهترین کارش را انجام دهد تا به پیشبرد تغییرات فرهنگی کمک نماید. ما گاهی اوقات توانایی‌های خود را در رخ دادن برخی اتفاق‌های مهم نادیده می‌گیریم و آنچه که دیگران انجام می‌دهند را دست بالا می‌گیریم. ما باید این رفتارها را تغییر دهیم."

9- رقبای خود را بشناسید اما روی توانایی‌های خودتان تمرکز کنید

نادلا در شغل فعلی خود در کسب و کار Servers and Tools، روی توسعه ویندوز Azure و آفیس 365 تمرکز می‌کند. اما او پیگیر آنچه که گوگل و آمازون با سیستم‌هایشان انجام می‌دهند، هست. " اگر نگاهی به آمازون و گوگل بیاندازید (دو تامین‌کننده دیگر در کلاود) متوجه می‌شوید که ما راه بسیار منحصر به فردی داریم تا به مشتری بگوییم که هدف ساختن یک اپلیکیشن در پلتفرم Azure نیست، بلکه داشتن روشی برای توسعه و عمومیت دادن آن است."

درسی که می‌توان از آن گرفت این است که همیشه روی نقاط قوت خودتان تمرکز کنید، اما رقبای خود را دست کم نگیرید. از رقبای خود درس بگیرید و سعی کنید از آن‌ها بهتر باشید.

10- تحلیل‌گر باشید 

ایده نادلا پیش از آن که به سمت مدیرعاملی مایکروسافت منسوب شود، در ذهن‌اش جرقه زد. او قبل از آن که چنین ارتقایی را دریافت کند، به عنوان رئیس Cloud and Enterprise بسیار موفق عمل کرد، و مایکروسافت را به دومین بازیگر بزرگ در فضای ابری تبدیل کرد؛ به‌خصوص با استفاده از سیاست " اول- موبایل، اول- ابر" که او در حال حاضر برای تمام مایکروسافت به ارمغان آورده است. Azure (کسب و کار ابری این شرکت) به جای آن که به فناوری‌های ویندوز محور محدود شود، با ارائه محصولات و سرویس‌های فناوری، در بازار خود موفق عمل کرده است. مشخصاً تحول بزرگی که در مایکروسافت در حال رخ دادن است نتیجه واکنش‌ها به شرایط اضطراری نیست، بلکه نتیجه بازتاب‌های طولانی و دقیق در وضعیت بازار، صنعت و شرکت است. 

 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟