یاری‌رسانی فناوری به پزشکان
ارتشی از روبات‌ها به جنگ سرطان می‌روند
دانشمندان بیش از یک دهه است که به دنبال طراحی ریزروبات‌هایی هستند که به درون بدن انسان وارد شوند و به مبارزه با سلول‌های سرطانی بپردازند. پیشرفت‌های عرصه فناوری فرصت بی بدیلی را برای این منظور در اختیار پزشکان قرار داده است. اگر این فناوری به طور کامل سیر تکامل را پشت سر نهد، بیماران از درد و رنج‌هایی که به واسطه این بیماری متحمل می‌شوند رها خواهند شد.

1606683296_1_0.gif

دانشمندان چند سالی است به دنبال طراحی ریزروبات‌هایی هستند که به شکل بسیار ظریفی به پزشکان کمک کنند. در طول این سال‌ها دانشمندان دستگاه‌های کوچکی را در اختیار ما قرار داده‌اند که قادر هستند داروها را داخل چشم یک بیمار یا اندام‌های حساس بدن یک بیمار تزریق کنند. اندام‌هایی که امکان تزریق دارو با دست در این اندام‌ها امکان‌پذیر نیست.

اما دانشمندان اکنون خود را آماده می‌کنند تا یک روش جدید را برای مبارزه با سرطان ابداع کنند. آن‌ها به دنبال آن هستند از طریق میدان‌های مغناطیسی تعداد قابل توجهی از ریزروبات‌های میکروسکوپی را به میدان مبارزه با سرطان اعزام کنند. در همین ارتباط پژوهشگران موسسه Phillips Innovative Technologies واقع در هامبورگ آلمان ریزروبات‌هایی را طراحی کرده‌اند که قادر هستند در قالب یک گروه یا به صورت مجزا و مستقل از یکدیگر و با اتکا بر میدان‌های مغناطیسی یک وظیفه خاص را انجام دهند. این گروه از دانشمندان ماحصل تحقیقات خود را در قالب مقاله‌ای در تاریخ 15 فوریه در مجله Journal Science Robotics منتشر کردند. در گذشته، فرآیند کنترل دقیق ریزروبات‌ها به سختی امکان‌پذیر بود، به واسطه آن‌که همه آن‌ها رفتار یکسانی داشتند و تمامی آن‌ها از طریق میدان مغناطیسی یکسانی کنترل می‌شدند. یورگن راهمر، نویسنده این مقاله در این ارتباط گفته است: «روش ما ممکن است این پتانسیل را داشته باشد تا به منظور انجام فرآیندها و کارهای پیچیده‌ای در بدن انسان مورد استفاده قرار گیرد.»

دانشمندان اکنون به دنبال آن هستند از طریق این گروه از ریزروبات‌ها داروهای رادیواکتیو نابود کننده سرطان‌ها موسوم به Seed را به درون تومورهای سرطانی تزریق کنند. در این سازوکار بسیار پیچیده از طریق پیچش‌هایی که از طریق میدان مغناطیسی رخ می‌دهد ریزروبات قادر خواهند بود دارو را درون سلول‌ سرطانی آزاد ‌کند. درمان سرطان به این روش باعث خواهد شد تا بافت‌های سالم بدن بیمار کمتر در معرض این داروها قرار بگیرد و در نتیجه عوارض جانبی مصرف این داروهای خاص کمتر شود. جنس قرص‌ها می‌تواند از مواد فلزی باشد تا مانع از نشتی مواد در بدن بیمار شود. پژوهشگران همچنین گفته‌اند: «همچنین این امکان وجود دارد از این راهکار در ارتباط با کاشتنی‌های پزشکی استفاده کنیم. به گونه‌ای که ریزروبات‌ها در بدن یک بیمار کاشته شوند و به مرور زمان که بیمار بهبودی خود را پیدا می‌کند این کاشتنی‌ها تغییر شکل دهند.»

مطلب پیشنهادی

درمان ناباروری زنان با چاپگرهای سه بعدی
فناوری که می‌تواند جهان را نجات دهد

یورگن راهمر گفته است: «در آینده، پژوهشگران این توانایی را خواهند داشت تا یک میدان مغناطیسی فشرده و کاملا هدفمند را به منظور کنترل ریزروبات‌های مغناطیسی طراحی کرده و از فناوری‌هایی همچون اشعه ایکس یا سونوگرافی به منظور مشخص کردن و نشان دادن مکان قرارگیری ریزروبات‌ها استفاده کنند.»

 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟