webOS 3.0 را به تلویزیون‌های هوشمند می‌آورد
جادوگری ال‌جی با به‌روزرسانی سیستم‌عامل تلویزیون‌های هوشمند
سیستم‌عاملی که پیش از این در گوشی‌های هوشمند زندگی می‌کرد و هم اکنون مدتی است که در تلویزیون‌های هوشمند ال‌جی به حیات خود ادامه ‌می‌دهد به‌زودی کاملا به‌روزرسانی و احیاء می‌شود. ال‌جی تصمیم گرفته در نمایشگاه CES 2016 که تا دو هفته دیگر برگزار می‌شود؛ webOS 3.0 را معرفی کند. این سیستم‌عامل در تعدادی از محصولات این شرکت کره‌ای در سال 2016 دیده خواهد شد. این سیستم‌عامل از نظر ظاهری تغییرات عمده‌ای نسبت به نسخه‌های قبلی نکرده است. اما پک webOS 3.0 از امکانات و ویژگی‌هایی برخوردار است که دستگاه‌های ال‌جی را مدرن می‌کند.

1606683296_1_0.gif

در طی ماه‌های اخیر دستگاه‌های ست‌تاپ باکس هم از نظر قدرت و هم از نظر محبوبیت از نرم‌افزارهای تلویزیون استاندارد پیشی گرفته‌اند. شاید این حرکت ال‌جی پاسخی به این مقوله باشد.

نسخه جدید webOS 3.0 دارای چند ویژگی عمده است. با این سیستم‌عامل؛ کاربر می‌تواند صفحه خود را به دو قسمت تقسیم کند و در یک لحظه دو کانال متفاوت را روی صفحه داشته باشد؛ یا این‌که یک قسمت مربوط به یک کانال تلویزیونی باشد و قسمت دیگر تصویر از یک دستگاه پخش Blu-Ray اطلاعات بگیرد. هم‌چنین با webOS 3.0 می‌توان با پلیر پخش موسیقی ال‌جی از طریق سیستم صوتی؛ فایل‌های موسیقی را پخش کرد در حالی‌که تلویزیون خاموش است. از دیگر امکانات این سیستم‌عامل؛ امکان کنترل لوازم خانگی ال‌جی با استفاده از برنامه loTV است.

مطلب پیشنهادی: 12 گجتی که خانه را هوشمندتر می‌کنند

سه عملکرد فوق‌العاده این سیستم‌عامل؛ سه ویژکی جادویی هستند. ال‌جی تصمیم دارد با یکپارچه‌سازی بیشتر webOS 3.0 در سخت‌افزار؛ به هوشمندی بیشتری دست یابد و از مزیت‌های آن استفاده کامل را ببرد. مجیک‌زوم (Magic Zoom)  به کاربر این امکان را می‌دهد که بدون کوچک‌ترین افت کیفیت؛ هر قسمت از تصویر را که مایل هستند بزرگ کنند. هم‌چنین با مجیک ریموت (Magic Remote) می‌توان ست‌تاپ باکس را خاموش و روشن کرد و فانکشن‌های DVR را کنترل کرد. ویژگی ارتباط موبایلی مجیک (Magic Mobie Connection) به مانند سیستم اپل Air-Play است که به کاربران اجازه می‌دهد اپ‌های خود را از روی گوشی‌های هوشمند روی تلویزیون‌های هوشمند ال‌جی پخش کنند. شاید هیچ‌کدام ازاین ویژگی‌ها به‌نظر آن‌چنان جادوگرانه نیاید؛ اما به‌هر حال ویژگی‌های منحصربفردی به webOS 3.0 اضافه می‌کنند.

ال‌جی در حال به‌روز رسانی رابط کاربری خود با امکانات جدید Channel Advisor و Channel Plus است. به مانند  TiVo؛ Channel Advisor هم زمان و نوع تماشای شما را تحلیل می‌کند و پیش‌بینی می‌کند که شما چه برنامه‌هایی را می‌خواهید تماشا کنید و زمان‌های خالی موجود را به شما پیشنهاد می‌دهد. Channel Plus با میکس کردن کانال‌های کابلی و ماهواره‌ها با برنامه‌هایی از اینترنت دریافت می‌شود؛ یک لیست واحد درست می‌کند تا به کاربران در دیدن برنامه‌های زنده تلویزیونی و سرویس‌هایی مانند نت‌فلیکس کمک کند.

معمولا ال‌جی در چرخه یک‌ساله خود درست قبل از برگزاری نمایشگاه CES در محصولات و سرویس‌های خود به‌روز رسانی‌هایی را انجام می‌دهد که webOS 3.0 نیز جزء همین دسته است. هرچند که هنوز برنامه ال‌جی برای آینده تلویزیون‌های هوشمند نامعلوم است. هفته پیش شاهد بودیم که ال‌جی حدود ۲۰ نفر از کارمندان خود را از آزمایشگاه این شرکت در سیلیکون ولی کنار گذاشت. عمده فعالیت آن‌ها در این بخش روی توسعه webOS متمرکز بود. در همان زمان ال‌جی اعلام کرد این‌گونه نصمیمات و حرکات به‌هیچ عنوان روی برنامه و توسعه این سیستم‌عامل و سایر پروژه‌های ال‌جی تاثیر منفی نخواهد داشت. با توجه به چیزی که الان مشاهده می‌کنیم باید گفت که آن‌ها حرف نامربوطی نزنند.

این‌که سرنوشت webOS سال آینده در چنین زمان‌هایی چه باشد؛ نامشخص و نامعلوم است. یک منبع نزدیک به ال‌جی گفته: «با توجه به کاهش نیرویی که در این بخش رخ داد؛ تلاش برای بهبود webOS کاری سخت و دشوار است. اعضای این تیم؛ مطمئنا دوران سختی را پشت سر خواهند گذاشت.»

اما شاید یکی از بخش‌هایی که ال‌جی را به چالش بیشتر می‌کشاند، حوزه ست‌تاپ باکس‌ها باشد. انتخاب کاربران دائما در حال افزایش است: اپل تی‌وی جدید؛ آمازون فایر تی‌وی؛ گوگل کروم‌کست 2.0. این سرویس‌ها همگی متعلق به غول‌های حوزه فناوری هستند که به خوبی می‌دانند مخاطبانشان به دنبال چه چیزی هستند. یکی از کارشاناسان قدیمی این حوزه اعتقاد دارد که امکانات و سرویس‌های webOS 3.0 باید به اندازه‌ای چشمگیر و وسوسه‌انگیر باشد که دارندگان تلویزیون هوشمند ال‌جی به فکر استفاده از سرویس دیگری نباشند. از آن بدتر زمانی است که کاربران از webOS 3.0 به‌قدری ناامید شوند که حاضر به پرداخت 35 تا 200 دلار دیگر برای جایگزین کردن آن شوند.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟