در بازار درایوهای جامد ایران چه خبر است؟
معرفی SSDهای اقتصادی بازار ایران
همان‌طور که پیشتر نیز اشاره شد، درایوهای حالت جامد به دلیل برخورداری ذاتی از مکانیسم سیلیکونی در مقایسه با هارددیسک‌‌های سنتی زمان تأخیر بسیار کمتری دارند و این مهم‌ترین مؤلفه‌ای است که سخت‌افزارهای پرسرعت کامپیوترهای امروزی، به‌شدت به آن نیاز دارند. مقوله زمان تأخیر ذخیره‌سازها در چرخه عملیات پردازش پردازنده، حافظه‌ها و کارت گرافیک بسیار تأثیرگذار است و اگر حتی از سرعت خواندن و نوشتن بالاتر SSDها در مقایسه با هارددیسک‌‌ها صرف‌نظر کنیم، تایمینگ پایین دلیل ثابت‌شده‌ای برای برتری ذخیره‌سازهای سیلیکونی در برابر هارددیسک‌های سنتی است.

1606683296_1_0.gif

این مطلب یکی از مجموعه مقالات پرونده ویژه «به دوران پساهارددیسک خوش آمدید» است. برای دریافت کل پرونده ویژه می‌توانید به این لینک مراجعه کنید. 

از طرفی درایوهای حالت جامد از سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات بالاتری برخوردارند و این دو شاخص، کاربران دسکتاپ و لپ‌تاپ را به استفاده از SSDها مجاب کرده است. سازندگان درایوهای جامد تلاش می‌‌کنند مدل‌‌های طراحی‌شده، بیشترین بازدهی را نصیب کاربران کنند. از این رو می‌توان مدل‌ها و خانواده‌های متنوعی از SSDها را مشاهده کرد که ساختار آن‌ها متناسب با نوع کاربری تعریف شده است. در ادامه به معرفی مدل‌های شاخص و اقتصادی درایوهای جامد در بازار ایران می‌پردازیم.

مطلب پیشنهادی

نگاهی به SSDهای محبوب بازارهای جهان
پرونده ویژه «به دوران پساهارددیسک خوش آمدید»

درایوهای جامد شرکت ADATA

بی‌شک در اذهان کاربران دسکتاپ، خاطرات خوبی از حافظه‌های Ram‌ شرکت «ای‌دیتا» ثبت شده است. محصولات ذخیره‌سازی اطلاعات موقت و دائمی این شرکت تایوانی برای استفاده در تلفن‌های هوشمند، لپ‌تاپ‌ها، اولترابوک‌ها و سرورها طراحی شده‌اند. اما ای‌دیتا در تولید SSD نیز سابقه درخشانی دارد. در ساختار درایوهای جامد این شرکت از چهار مدل کنترلر مختلف استفاده شده است و به همین دلیل، حوزه‌های کاربری متنوعی را پوشش می‌دهند. در مدل‌های SP900، SP910 و SP920 از کنترلر شرکت «مارول» استفاده شده است تا برای اجرای بازی‌های رایانه‌ای، گرافیست‌ها و تدوینگر‌های ویدیویی مناسب باشند. همچنین در مدل‌های SX910 و SX900‌ از خانواده XPG و مدل‌‌های Pro SP900 و Enterprise SX1000L کنترلر «سندفورس» به کار گرفته شده تا بیشترین بازدهی و سطح امنیت در اختیار کاربران حرفه‌ای قرار گیرد. اما دو مدل SP610 و SP600 هم به کنترلر‌های دو شرکت «سیلیکون‌موشن» و «میکرون» تجهیز شده‌اند تا علاوه بر ارائه سرعت قابل قبول برای ارتقای کامپیوتر، با قیمتی مناسب در اختیار کاربران عمومی قرار گیرند. محصولات شرکت «ADATA» با ضمانت سه و پنج‌ساله شرکت «آونگ» در بازارهای داخلی 
به فروش می‌رسند.

درایو جامد SP550

این محصول از خانواده «پریمیر» و گروه «Ultra Slim» با ضخامت هفت میلی‌متر قرار گرفته و به‌راحتی در لپ‌تاپ و اولترابوک‌ قابل نصب است. تراشه‌‌های ذخیره‌ساز این مدل از نوع TLC‌ است و با وجود تعبیه کنترلر شرکت سیلیکون‌‌موشن، از سرعت اسمی خواندن و نوشتن 560 و 510 مگابایت بر ثانیه برخوردار است. پشتیبانی از فناوری‌های Trim و NCQ از مشخصات این محصول 2.5 اینچی است. 

درایو جامد SP900

یکی از اعضای ارشد خانواده پریمیر شرکت ای‌دیتا است که از کنترلر شرکت سندفورس بهره‌مند است. در ساختار این SSD از تراشه‌‌های ذخیره‌ساز نوع MLC‌ استفاده شده است تا عمر مفید آن افزایش یابد. مدل SP900 پشتیبانی از فناوری‌های Trim و NCQ و سرعت اسمی خواندن و نوشتن 555 و 535 مگابایت بر ثانیه را در کارنامه خود دارد. به همراه این درایو جامد، براکت 3.5 اینچی عرضه شده است تا در کیس کامپیوترهای شخصی نیز قابل نصب و استفاده باشد.

درایو جامد SX930

این محصول جدیدترین عضو خانواده «XPG»‌ شرکت ای‌دیتا است که با برخورداری از کنترلر شرکت میکرون و تراشه‌های ذخیره‌ساز ناند MLC+، سرعت اسمی خواندن و نوشتن 560 و 465 مگابایت بر ثانیه را ارائه می‌کند. به‌کارگیری حافظه نهان جداگانه و فناوری کش فوق‌سریع PSLC به همراه حمایت از قابلیت‌‌های
NCQ ،Trim و SMART باعث شده است این محصول گزینه مناسبی برای کاربران حرفه‌ای، به‌ویژه دوستداران بازی‌های ویدیویی باشد. همچنین توسط براکت 3.5 اینچی همراه SX930، امکان نصب آن در هر نوع کیس کامپیوتر نیز فراهم است.

درایوهای جامد شرکت سیلیکون‌پاور و اپیسر

شرکت «سیلیکون‌پاور» تجربه خوبی در ساخت حافظه‌های رم، فلش و درایوهای حالت جامد دارد. این شرکت تمرکز بیشتری بر روی SSDهایی با تفاوت در نوع درگاه اتصال، ضخامت و محصولات گروه دسکتاپ دارد. درایوهای جامد سیلیکون‌پاور در سه گروه ولکس، اسلیم و تاندربولت دسته‌بندی می‌شوند. همه اعضای خانواده ولکس با ضخامت 9 میلی‌متر، امکان نصب در کامپیوترهای دسکتاپ، سرورها و لپ‌تاپ‌های قدیمی را دارند و نصب در کیس‌ کامپیوتر نیز با یک براکت مجزای 3.5 اینچی که در بسته‌بندی محصول وجود دارد، انجام می‌گیرد. خانواده «اسلیم» نیز با ضخامت هفت میلی‌متر، برای نصب در انواع لپ‌تاپ‌ها و اولترا‌بوک‌ها طراحی شده‌اند. همچنین سیلیکون‌پاور SSDهای اکسترنال خود را با عنوان «تاندربولت» عرضه کرده است که برای ارتباط با مادربرد، از درگاه پرسرعت تاندربولت بهره می‌برد. شرکت اپیسر نیز یکی از عرضه‌کنندگان مطرح در دنیا است که عمده فعالیت خود را بر روی تولید ماژول‌های حافظه متمرکز کرده است. اپیسر با بکارگیری تجارب و حضور مستمر در بازارهای جهانی،  با ورود به حوزه‌هایی چون هارد‌اکسترنال و SSD، پیشرفت‌های قابل توجهی را در تولید ذخیره‌سازهای سیلیکونی کسب کرده است. درایوهای حالت جامد سیلیکون‌پاور و اپیسر با ضمانت سه‌ساله شرکت داده‌پرداز رایانه متین عرضه می‌شوند.

درایو جامد مدل V55

یکی از اعضای کوچک خانواده «ولکس» و برای کاربرانی مناسب است که می‌خواهند سرعت کامپیوترشان را افزایش دهند. طبق اطلاعات سازنده و به لطف به کارگیری کنترلر فیسون، این مدل از سرعت اسمی خواندن و نوشتن 520 و 460 مگابایت بر ثانیه برخوردار است. V55 از طریق رابط ساتا 3 به مادربرد متصل شده و مکمل مناسبی برای فعالیت ترکیبی در کنار هارددیسک مکانیکی است.

درایو جامد مدل V60

این محصول در ظرفیت‌‌های 60، 120، 240 و 480 گیگابایت عرضه شده و با برخورداری از کنترلر سندفورس، سرعت اسمی خواندن و نوشتن 520 و 460 مگابایت بر ثانیه را برای کاربران به ارمغان آورده است. این مدل با ویژگی‌هایی چون رابط ساتا 3، تحمل شوک تا 1500G و براکت 3.5 اینچی برای نصب در انواع کیس‌های ATX، برای کاربردهای عمومی در نظر گرفته شده است.

درایو جامد مدل V70

این درایو جامد در ظرفیت‌‌های معمول تولید شده است و علاوه بر پشتیبانی از فناوری‌های Trim و Garbage Collection، برای خطایابی نیز از الگوریتم تصحیح خطا (ECC) بهره می‌برد. V70 با برخورداری از کنترلر سندفورس، پشتیبانی از انتقال هم‌زمان اطلاعات، براکت 3.5 اینچی و سرعت اسمی خواندن و نوشتن 550 و 460 مگابایت بر ثانیه، برای به کارگیری در کامپیوترهای دسکتاپ حرفه‌ای به بازار عرضه 
شده است.

درایو جامد مدل S80

شرکت سیلیکون‌پاور این SSD را برای علاقه‌مندان به بازی‌‌های رایانه‌ای و گرافیست‌ها طراحی کرده است. تعبیه کنترلر باکیفیت فیزون S10 و حافظه کش مستقل باعث شده است تا سرعت اسمی 550 و 500 مگابایت بر ثانیه را برای عملیات خواندن و نوشتن به ارمغان آورد. این محصول در ظرفیت‌های 120، 240، 480 و 960 گیگابایت عرضه شده و با ضخامت هفت میلی‌متر، برای نصب در انواع لپ‌تاپ‌ها و اولترابوک‌‌ها و ارتقای سرعت 
مناسب است.

درایو جامد AST680S اپیسر

بیشتر کاربران، شرکت «اپیسر» را با حافظه‌‌های RAM‌ آن می‌شناسند. اما اپیسر علاوه بر حافظه‌های فلش و رم، SSD نیز تولید می‌کند. مدل 680S از خانواده «تاندربرد»، جدیدترین درایو جامد اپیسر است که سرعت اسمی خواندن و نوشتن 525 و 500 مگابایت بر ثانیه را ارائه می‌‌کند. این محصول به تراشه‌‌های ذخیره‌ساز MLC و فناوری انتقال هم‌زمان اطلاعات از طریق هشت کانال مجهز است.

درایو جامد M6 Pro پلکستور

در سالیان اخیر، SSDهای شرکت «پلکستور» هم در سبد خرید کاربران ایرانی قرار گرفته‌اند. مدل M6 Pro‌ به کنترلر شرکت مارول و تراشه‌های ناند MLC توشیبا با لیتوگرافی 19 نانومتر مجهز شده است. در مدل 128 گیگابایتی، از 256 مگابایت حافظه کش DDR3‌ شرکت حافظه‌ساز ‌«هاینیکس» استفاده شده و سرعت اسمی خواندن و نوشتن 545 و 330 مگابایت بر ثانیه را ارائه می‌‌کند. براکت 3.5 اینچی همراه این محصول امکان استفاده در هر نوع کیس دسکتاپ را برای کاربران این محصول با ضمانت شرکت «سازگار ارقام» مهیا کرده است. 

سخن پایانی

کاهش قیمت و تنوع درایوهای حالت جامد در بازارهای داخلی برای گروه‌های خانگی و اداری که بخش عمده‌ای از کاربران کامپیوتر را شامل می‌شوند، مزیت مهمی محسوب می‌شود. این گروه از کاربران می‌توانند با هزینه مناسبی، سرعت و کارایی کامپیوتر خود را افزایش دهند. به دلایل مختلفی چون آگاهی نداشتن و سودجویی، اطلاعات نادرستی درباره ارتقای سرعت به کاربران ارائه می‌شود که متأسفانه تأثیر زیادی در انحراف مسیر اصلی انتخاب سخت‌افزار مورد نیاز برای ارتقای سرعت کامپیوتر دارد. این در حالی است که در بیشتر مواقع، برای بهینه‌سازی سرعت اجرای سیستم عامل و هر نوع نرم‌افزار، به افزایش حجم حافظه‌ها یا تعویض پردازنده نیازی نیست. معتقدیم که نصب یک مدل SSD کم ظرفیت در کنار هارددیسک کامپیوتر و پیکربندی آن به‌عنوان درایو C، می‌تواند مشکل سرعت کم اجرای نرم‌افزارها را تا حد زیادی مرتفع سازد.  
جدای از مؤلفه قیمت، بیشتر درایوهای حالت جامد موجود در بازارهای داخلی از کیفیت ساخت خوبی برخوردارند. استفاده از کنترلرهای کارآمد در این محصولات باعث شده است بازدهی و بهره‌وری زیادی را برای کاربران کامپیوترهای دسکتاپ به ارمغان آورند. در بخش کاربران عمومی، شرکت ای‌دیتا با مدل‌‌های SP550 و SP600 از خانواده پریمیر و شرکت سیلیکون‌پاور با مدل‌‌های V55‌ و V60 از خانواده ولکس، برای کاربرانی با قصد ارتقای سرعت لپ‌تاپ یا کامپیوتر دسکتاپ، محصولات خوش‌قیمت و با بازدهی مناسبی را تولید و به بازار مصرف عرضه کرده‌اند. 
همچنین مدل‌های SX900 و SX910‌ از سری XPG‌ شرکت ای‌دیتا و مدل‌های V80 و S85‌ سیلیکون‌پاور علاوه بر استفاده در کامپیوترهای مخصوص بازی، گزینه‌‌های بسیار مناسبی برای گرافیست‌‌ها و تدوینگرهای سینمایی هستند. با توجه به قیمت خوب، کارایی بالا در مقایسه با هارددیسک‌‌های مکانیکی و ضمانت معتبر، با اطمینان می‌توان این مدل‌ها را به کاربران خانگی، اداری، کافی‌نت‌ها، گیم‌نت‌‌ها، شرکت‌ها و کسب‌و‌کارهای تجاری بزرگ و کوچک پیشنهاد داد. در پرونده ویژه این شماره سعی کردیم تا جدای از مباحث تئوری، بیشتر به مباحث فنی SSDها بپردازیم و امیدواریم توانسته باشیم، تردید شما را در حرکت به سمت استفاده از SSD، به یقین تبدیل کنیم.

==============================

شاید به این مقالات هم علاقمند باشید:

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.
برچسب: 

ایسوس

نظر شما چیست؟