با حمایت معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری و نظارت بانک مرکزی
فعالیت فین‌تک‌ها در چرخه ساماندهی قرار می‌گیرد
فین‌تک یا فناوری‌های مالی معادل Financial technology صنعتی در فضای اقتصادی است و به شرکت‌هایی اشاره دارد که با کاربرد تکنولوژی، تلاش می‌کنند خدمات مالی را کارآمدتر کنند. شرکت‌های فعال در زمینه فناوری‌های مالی بیشتر استارت‌آپ‌هایی هستند که تلاش می‌کنند خودشان را در سیستم‌های مالی جا بیندازند و شرکت‌های سنتی را به چالش بکشند. اما قرار است به زودی، فعالیت فین‌تک‌ها با حمایت معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری و نظارت بانک مرکزی ساماندهی شود.

1606683296_1_0.gif

علیرضا دلیری، معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری در این خصوص گفت: «با توجه به اختصاص یک بند از نظام تامین مالی دانش‌بنیان که به تازگی تدوین و تقدیم دولت می‌شود، بانک مرکزی مسؤولیت تدوین دستورالعمل برای فعالیت این شرکت‌ها را دارد، اما از طرفی با توجه به اینکه فعالیت فین‌تک‌ها بر اساس فناوری‌های جدید است و مردم می‌توانند از این طریق سهل‌تر و سریع‌تر و با اطمینان بیشتری خدمات خود را دریافت کنند، لذا این موضوع مورد توجه و حمایت معاونت علمی قرار گرفت؛ زیرا این فناوری‌ها جدید و بر اساس فعلیت‌های دانش‌بنیان است. فین‌تک‌ها فناوری‌های مالی هستند که پس از راه‌اندازی  کسب‌وکارهای اینترنتی در اینترنت خدمات مالی برای این کسب و کارهای اینترنتی توسط فین‌تک‌ها انجام می‌شود و دراصل اینها واسطه بانک‌ها با شرکت‌ها و یا فروشندگان کالا می‌شوند.»

مطلب پیشنهادی

دعوت از سرمایه‌گذاران برای پروژه‌های فیبر نوری

دلیری با اشاره به اینکه مدت کوتاهی از آغاز فعالیت این شرکت‌ها در کشور می‌گذرد، گفت: «پیشرفت تکنولوژی و سرعت خدمات‌رسانی کمک شایانی به کسب‌وکار می‌کند و این امر در تمام دنیا اجرایی شده و در کشور ما نیز در مدت کوتاهی بیش از 20 شرکت یا مجموعه فین‌تک کار خود را آغاز کرده و بیزینس موفقی داشته‌اند. پس از برگزاری جلسات مشترک بانک مرکزی و معاونت علمی و نمایندگان فین‌تک‌ها به این نتیجه رسیدیم که فعالیت‌های آنها باید در یک چارچوب خاص بررسی و تعریف شود که در این میان معاونت علمی متولی حمایت از فناوری‌های جدید و بانک مرکزی به عنوان متولی امور مالی کشور توافق کرده و دستورالعملی تهیه شد تا با همکاری خود نمایندگان فین‌تک بتوانند تحت نظارت بانک مرکزی فعالیت کنند.»

دلیری به برگزاری پنل اختصاصی فین‌تک در ششمین همایش بانکداری الکترونیکی اشاره کرد و گفت: «یکی از محورهای اصلی این همایش، موضوع فین‌تک‌ها بود که در میزگرد اختصاصی که با حضور بنده به عنوان نماینده معاونت علمی، نماینده بانک مرکزی، نماینده سازمان فناوری اطلاعات و نمایندگان شرکت‌های فین‌تک برگزار شد، مزایا و معایب آن بررسی شد که خروجی مثبتی داشت. بانک مرکزی نیز این موضوع را پذیرفته که فین‌تک یک فناوری جدید بوده و باید در بسته حمایتی خود آن را مدنظر قرار دهد.»

 

ایسوس

نظر شما چیست؟