نبوغ انسانی به دنبال کشف اسرار مغز
سرمایه‌گذاری روی تراشه‌های مغزی از مرز 60 میلیون دلار گذشت
پژوهش‌های گسترده‌ای در جهت پیدا کردن راه درمانی برای یکسری معضلات مغزی در جریان است که در این میان دو حوزه کاربردی مورد توجه ویژه دانشمندان قرار دارند. بازگرداندن توانایی‌های جسمانی به افرادی که دچار مصدومیت‌های فیزیکی شده‌اند و بازگرداندن خاطرات از دست رفته افراد از مهم‌ترین پژوهش‌هایی است که دانشمدان در حال پیدا کردن راه درمانی برای آن‌ها هستند.

1606683296_1_0.gif

تحقیقات مرتبط با مغز عمدتا از سوی مراکز نظامی یا پژوهشکده‌هایی که بودجه مالی آن‌ها از سوی نهادهای نظامی است، انجام می‌شود. در این میان رابط مغزی انسان و ماشین بیش از پیش مورد توجه دنیای فناوری قرار گرفته است. طراحی تراشه‌ای که ابعاد آن در حد یک سانتی‌متر مربع بوده و قادر باشد اطلاعات را میان دنیای دیجیتال و مغز انسان مبادله کند، در آینده نزدیک تحولات اساسی را در حوزه مغز و اعصاب به وجود خواهد آورد. این رابط‌ مغزی که NESD سرنام Neural Engineering System Design نامیده می‌شود،. تراشه‌ جدیدی است که 60 میلیون دلار به مدت چهار سال برای آن‌ هزینه شده و قرار است در مغز انسان کاشته شود. این تراشه‌ به منظور بازگرداندن توانایی‌های حرکتی به افرادی که دچار مصدومیت‌های فیزیکی شده‌اند، مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

مطلب پیشنهادی

یادگیری ماشینی روی حافظه فلش؛ شبکه‌های عصبی در دسترس همه قرار گرفتند!
مدیریت کارهای خود را با شبکه‌ عصبی خودتان مدیریت کنید

در حال حاضر، بهترین رابط عصبی که در اختیار افراد ناتوان قرار دارد، نوع خاصی پروتز کاشتنی است که دارای محدودیت بوده و تنها به صد سلول عصبی متصل شده و اطلاعات را از آن‌ها دریافت می‌کند. اما رابط جدید که به عنوان پلی میان مغز و کامپیوتر به ایفای نقش می‌پردازد، قادر است به میلیون‌ها سلول عصبی و مجزا به صورت بلادرنگ متصل شود. این تراشه در نقش یک مترجم ظاهر شده و قادر است زبان الکتروشیمیایی که سلول‌های عصبی از آن استفاده می‌کنند را به زبان قابل فهم کامپیوترها (کدهای باینری) تبدیل کند.

مطلب پیشنهادی

اکنون دنیای پزشکی می‌داند چگونه احساساتی می‌شوید!

در نمونه دیگری دانشمندان به سراغ مشکل رایج دیگر مغز یعنی ضربه مغزی رفته‌اند. این مشکل که عمدتا در ارتباط با تصادفات رانندگی یا ضربات ناگهانی شدید رخ می‌دهد، هر ساله بر سلامت حداقل هزاران انسان در سراسر دنیا تاثیر منفی می‌گذارد. این صدمات در دراز مدت نه تنها باعث می‌شوند مردم در بازیابی خاطرات خود دچار مشکل شوند، بلکه توانایی مغز در به خاطرسپاری خاطرات جدید را با محدودیت روبرو می‌کند. با توجه به آن‌که مغز اساس پیکره انسانی را شکل می‌دهد، سازمان‌ها و موسسات پژوهشی مختلف بر آن شدند تا روش‌های درمانی مختلف و مؤثری برای کاهش عوارض بلندمدت این مشکل را ابداع کنند.

مطلب پیشنهادی

پیش‌بینی حملات صرع با تراشه‌های کاشتنی
با بررسی واکنش‎های پی در پی ماده خاکستری مغز بیمار

نزدیک به یک سال پیش یکی از سازمان‌های بزرگ و نظامی ایالات متحده اعلام کرد، آماده است فرآیندهای آزمایشی پروژه "بازگرداندن حافظه فعال" سرنام Restoring Active Memory را به مرحله اجرا در آورد. این پروژه به منظور شتاب‌بخشی به توسعه فناوری‌ها و مقابله با مخاطراتی که بهداشت عمومی را تهدید می‌کنند، شکل گرفت. به طوری که بتواند به افرادی که دچار ضایعات مغزی شده‌اند کمک کند. این پروژه‌ درست همانند یک مکانیزم ارتباطی میان خاطرات و آسیب‌هایی که به مغز وارد می‌شود، فعالیت خواهد کرد. این پروژه تحقیقاتی سعی دارد به این پرسش پاسخ دهد که چگونه سلول‌های عصبی خاطرات کدگذاری شده را تعریف می‌کنند و چگونه دانش لازم برای یادآوری آگاهانه خاطرات در غالب کلمات، حوادث، زمان و مکان را به دست می‌آورند. خاطرات در مغز توسط پروتنینی به نام mRNA تولید می‌شوند. این پروتئین نورون‌های مغز را به یکدیگر متصل کرده و در نتیجه باعث شکل‌گیری خاطرات می‌شود. اکنون دانشمندان موفق شده‌اند روش‌ جدیدی برای تحلیل و رمزگشایی این سیگنال‌های عصبی پیدا کنند. دانشمندان اعلام کرده‌اند که این تراشه در نهایت قادر است به افرادی که دچار بیماری آلزایمر شده‌اند کمک کند. 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟