راهکارهای حفظ امنیت کامپیوترهای اپل
چگونه OS X را برای رسیدن به حداکثر امنیت پیکربندی کنیم؟
انجام تنظیمات در یک کامپیوتر جدید به خودی خود دشوار است، حالا اگر حفظ حريم خصوصی هم از دغدغه‎های شما باشد کار از این هم پیچیده‎تر می‎شود. به خصوص در مورد سیستم‎های مک که همه چیز را در پشت صحنه مخفی نگه می‎دارند. صرف‌نظر از اینکه شما از ابتدا یک سیستم جدید را تنظیم می‎کنید یا قصد دارید یک نسخه جدید از OS X را نصب کنید، در هر صورت حالا زمان مناسبی است که تنظیمات امنیتی کامپیوتر خود را هم بررسی کنید.

1606683296_1_0.gif

همه ما نیاز داریم که داده‎های خود را خصوصی نگه داریم. اما وقتی شما مشغول کار با فایل‎ها و تصاویر حساس و کلمات عبور هستید، موضوع مهم‎تر می‎شود و باید مطمئن باشید كه دیگران نمی‎توانند به آسانی به آنها دسترسی داشته باشند. روی یک کامپیوتر مک، اگر مراقب نباشید حتی ساده‎ترين چیزها مثل پیغام‎های متنی شما می‎تواند جلوی صورت دیگران نمایان شود. برای بعضی از ما همین هم می‎تواند به یک دردسر بزرگ امنیتی تبدیل شود. اما خوشبختانه OS X برای محافظت از داده‎های شما انواع و اقسام تنظیمات مختلف را در اختیار شما قرار داده است.

بررسی دقیق تنظیمات سیستمی ‎ OS X

در حالت پیش فرض، OS X به گونه‎ای پیکربندی شده است تا بتوان به آسانی از آن استفاده کرد. این خبر خوبی است اما از طرف دیگر این به این معنا است که راه دسترسی به داده‎های خصوصی شما هم باز است و هر شخص (یا نرم افزار) دیگری می‎تواند آن را پیدا کند. خیلی از عملکردهای پیش‌فرض در OS X به گونه‎ای تنظیم شده است تا کارها را برای شما راحت‎تر کند، اما از طرفی اگر شخص دیگری پشت کامپیوتر شما نشسته باشد هم می‎تواند به طور تصادفی به چیزهایی دسترسی پیدا کند که چندان خوشايند شما نیست. در ادامه به چند مورد از تنظیمات عمومی‎ اشاره خواهیم کرد که بد نیست شما هم به آنها رسیدگی کنید:

تنظیمات سیستمی‎ مربوط به حفظ حريم خصوصی را تغییر دهید

OS X یک ابزار داخلی حفظ حريم خصوصی دارد که بهتر است آن را سفارشی کنید. به بخش System Preferences > Security & Privacy رفته و برگه Privacy را انتخاب کنید. در اینجا شما مي‎توانيد تنظیم کنید که کدام برنامه‎ها می‎توانند به داده‎های محلی و داده‎های iCloud شما دسترسی داشته باشند و کدامیک می‎تواند به محتوای درونی سیستم دسترسی داشته باشد (این برنامه‎ها معمولا در زیرمجموعه Accessibility فهرست شده است، اما اغلب شامل برنامه‎هایی مثل لانچرها و برنامه‎های توسعه‎ متن هستند). در اینجا شما می‎توانید دسترسی برنامه‎ها را یا به طور کلی یا بر اساس نوع برنامه غیرفعال كنيد.

FileVault را فعال کنید

OS X یک نرم‌افزار کدگذاری داخلی به نام FileVault دارد. وقتی که شما آن را فعال می‎کنید، برای مشاهده داده‎های موجود در کامپیوتر خود به یک کلمه عبور ورودی یا کلید بازیابی نیاز خواهید داشت. به بخش  System Preferences > Security & Privacy برويد و برگه FileVault را انتخاب کنید. آن را فعال کنید تا کل درايو شما کدگذاری شود. با این روش رمزگذاری روی همه چیز، دسترسی به داده‎های شما توسط کسانی که از کلمه عبور شما مطلع نیستند بسیار سخت‎تر خواهد شد. انجام این کار به این معنا است که شما همیشه به کلمه عبور خود نیاز خواهید داشت، بنابراین سعی کنید آن را فراموش نکنید.

از Keychain استفاده نکنید

Keychain نام سیستم رمزگذرای داخلی اپل است. شما باید از آن برای ورود به سیستم استفاده کنید، اما از آن برای مرورگر داده‎های خود استفاده نکنید. تنها با استفاده از کلمه عبور ورودی شما، دیگران می‎توانند به تمام کلمات عبور دیگر شما، درایوهای شبکه، فایل‎های کدگذاری شده، کلمات عبور برنامه‎ها و بیشتر چیزهایی که روی کامپیوتر شما ذخیره شده دسترسی داشته باشند. به جای آن از یک برنامه مدیریت کلمات عبور مثل LastPass یا 1Password استفاده کنید که برای استفاده به یک کلمه عبور اصلی (علاوه بر کلمه عبور ورود شما) نیاز دارند.

تنظیمات iCloud خود را مدیریت کنید

iCloud یکی از امتیازات بزرگ OS X است که خود را با iOS یکپارچه کرده است. iCloud تمام عکس‎ها، فایل‎ها و هر چیز دیگری را بین دستگاه‎های شما همگام‌سازی می‎کند. اگر شما از یک کامپیوتر اشتراکی استفاده می‎کنید، بهتر است iCloud را کلا غیرفعال كنيد. برای انجام این کار به بخش System Preferences > iCloud  رفته و روی دکمه Sign Out کلیک کنید. انجام این کار همگام‌سازی همه چیز را متوقف می‎کند. هر چند این کار چندان درستی نیست، اما لااقل داده‎های شما به این راحتی قابل دسترس نخواهند بود. اگر شما همچنان مصمم هستید که از iCloud استفاده کنید، حداقل مطمئن شوید كه گزینه احراز هویت دو مرحله‎ای را فعال کرده باشید.

iMessage و Facetime را غیرفعال كنيد

Continuity یکی از مزایای به کار گرفته شده در اپل است. شما از کامپیوتر مک خود می‎توانید تماس‎های تلفنی و پیامک‎هایی را که با آی‎فون شما همگام‌سازی شده است را ارسال و دریافت کنید. یک مشکل بالقوه زمانی پدیدار می‎شود که شخص دیگری مشغول استفاده از کامپیوتر شما باشد (یا پشت سر شما ایستاده باشد) و در همین زمان شما پیامکی دریافت کنید که نمی‎خواهید دیگران آن را ببینند. علاوه بر پیغام دریافت پیامک، آنها می‎توانند به تمام محتوای مکالمه شما در Messages هم دسترسی داشته باشند. به همین دلیل اگر این گزینه چندان برای شما اهمیت ندارد، بهتر است Messages را غیرفعال كنيد. Messages را باز کنید، Message > Preferences را انتخاب کنید و از Apple ID خود خارج شوید. شما همین کار را با Facetime برای تماس‎های تلفنی نیز می‎توانید انجام دهید.

Spotlight Web Search را غیرفعال كنيد

برای اینکه Spotlight بتواند کار کند، لازم است که بتواند داده‎های جستجوی شما را به گوگل، اپل و بینگ ارسال کند. تا این جای کار مشکلی نیست، اما هر زمان که شما با استفاده از Spotlight چیزی را جستجو می‎کنید، اپل نیز این داده‎ها را جمع آوری می‎کند. هر چند اپل مدعی است که این اطلاعات ناشناس باقی خواهد ماند، اما همچنان انجام چنین کاری یک حس ناامنی را به وجود خواهد آورد. برای از کار انداختن آن به System Preferences > Spotlight > Search Results رفته و کادر Spotlight Suggestions و Bing Web Searches را از انتخاب خارج كنيد. اگر همچنان به قابلیت‎های Spotlight اما این بار بدون حس ناامنی احتیاج دارید می‎توانید از Alfred استفاده کنید.

فایل‎ها را از Spotlight مخفی کنید

در Spotlight شما می‎توانید مشخص کنید که آیا می‎تواند فایل‎ها را جستجو کند یا خیر. اگر کسی پشت کامپیوتر شما نشسته باشد می‎تواند با فشار دادن کلیدهای Command+Space هر فایلی (حتی محتوای فایل‎ها) را روی کامپیوتر شما جستجو کند. این قابلیت زمانی که خود شما دنبال چیزی می‎گردید بسیار سودمند است، اما این امکان را به دیگران هم می‎دهد تا از شما جاسوسی کنند. خوشبختانه شما می‎توانید روش انجام این کار را سفارشی سازی کنید. ابتدا به بخش System Preferences > Spotlight برويد. در اینجا شما مي‎توانيد هر بخشی از نتایج جستجو  را که نمی‎خواهید توسط Spotlight نمایش داده شود را غیرفعال كنيد. Spotlight همچنان این فایل‎ها را ایندکس می‎کند، اما آنها را در نتایج جستجو نمایش نمی‎دهد. شما همچنین مي‎توانيد با کلیک روی تب Privacy هر پوشه‌ای را که نمی‎خواهید توسط Spotlight ایندکس شود را به این بخش اضافه کنید. با این کار آنها دیگر به هیچ وجه در نتایج جستجو نمایش داده نخواهند شد.

بعد از اعمال این تنظیمات، OS X تقريبا غیرقابل نفوذ خواهد شد. اگر چه شما بعضی از قابلیت‎های تعبیه شده در OS X را از دست خواهید داد، اما لااقل از دسترسی دیگرانی که پشت میز کامپیوتر شما نشسته‎اند (یا برنامه‎ها) به داده‎های خصوصی خود جلوگیری خواهید کرد.

از برنامه‎ها و داده‎های خود محافظت کنید

OS X نمی‎تواند از داده‎های برنامه‎هایی که دانلود می‎کنید محافظت کند، بنابراین لازم است که خود شما اين کار را انجام دهید. اپل تلاش می‎کند تا شما بدون اطلاعات و شناخت کافی هر چیزی را نصب نکنید، و برای این منظور ابزارهايی دارد تا نصب برنامه‎های بدون مجوز را محدود کند. اما بعد از اینکه یک برنامه نصب شد، OS X بنا را بر این می‎گذارد که شما از کاری که انجام می‎دهید آگاه هستید. مراقبت از حفظ حريم خصوصی آن‎لاین نیز یکی دیگر از نکات بسیار مهمی‎ است که شما باید از آن مطلع باشید، اما یکسری اقدامات دیگر نیز وجود دارد که بهتر است آنها را در نظر داشته باشید:

افزونه‎های مرورگر مرتبط با حفاظت از حريم خصوصی را دانلود كنيد

شما هم احتمالا مثل خیلی‎های دیگر زمان زیادی را آن‎لاین هستید، بنابراین بد نیست که عملکرد مرورگر خود را تحت کنترل داشته باشید. افزونه‎هایی مثل AdBlock Plus، Disconnect و دیگر افزونه‎های مرتبط با محافظت از حريم خصوصی را نصب کنید تا امنیت داده‎های شما محفوظ باقی بماند.

از VPN استفاده کنید

شبکه خصوصی مجازی یا به اختصار VPN کمک بزرگی برای محافظت از حريم خصوصی شما است. با تنظیم VPN شما مطمئن خواهید شد که ترافیک مرورگر شما به صورت کدگذاری شده منتقل خواهد شد، این موضوع زمانی از اهمیت بیشتری برخوردار خواهد شد که در یک کتابخانه، کافی شاپ یا دیگر اماکنی که از شبکه وای‎فای غیر امن استفاده می‎کنند مشغول کار با مک بوک خود باشید.

تنها به برنامه‎های مورد تایید اجازه فعالیت بدهید

فضای اینترنت مملو از انواع و اقسام برنامه‎های گوناگون است و بعضی از آنها ممکن است درون خود بدافزار، جاسوس‌افزار یا کدهای مخرب دیگری را پنهان کرده باشند. اپل گزینه‎ای را در سیستم‌عامل خود تعبیه كرده است که تنها به برنامه‎های قابل اعتمادی که قبلا ثبت شده و به Mac App Store اضافه شده باشند اجازه نصب می‎دهد. اما اگر شما اين گزينه را غیرفعال کرده باشید باید خیلی بیشتر مراقب باشید. برای فعال كردن این قابلیت به بخش System Preferences > Security & Privacy رفته و برگه General را انتخاب کنید. در اینجا شما یک گزینه با نام Allow apps downloaded from را خواهید دید. کادر کنار Mac App Store را علامت بزنید. این به این معنا است که تنها برنامه‎های مورد تایید و ثبت شده می‎توانند روی سیستم شما نصب شوند. اگر می‎خواهید کار را از این هم محکم‎تر کنید می‎توانید گزینه Mac App Store and identified developers را نیز انتخاب کنید.

مطمئنا مطالبی که ارائه شد حداقل کاری است که شما می‎توانید انجام دهید. تمرکز بیشتر روی حفظ حريم خصوصی مرورگرهای وب از اهمیت زیادی برخوردار است، چرا که ناشناس ماندن به تنهایی نمی‎تواند بهترین گزینه برای حفظ امنیت شما باشد. یکی دیگر از کارهایی که می‎توانید انجام دهید این است که گوگل را رها کرده و موتور جستجوی پیش فرض خود را به چیزی مثل DuckDuckGo تغییر دهید تا وبگردی شما کمی‎ امن‎تر انجام شود. نصب یک آنتی ویروس هم انتخاب شایسته‎ای است. علی رغم این که همه می‎گویند کامپیوترهای مک مشکل ویروس ندارند، اما شما همچنان با وجود مرورگرهای قابل نصب روی تمام پلتفرم‎ها و سوء استفاده‎های مبتنی بر وب (برای مثال، در فلش و جاوا) در معرض خطر هستید و نباید اجازه دهید که به طور ناخواسته بدافزارهای ویندوز از طریق فایل‎ها و ضمیمه‎های به اشتراک گذاشته شده وارد سیستم شما شوند.

دسترسی فیزیکی به کامپیوتر خود را مسدود کنید

مسدود کردن داده روی کامپیوتر تنها نیمی‎ از مسیر مبارزه است. محبوب‎ترين کامپیوترهای اپل را لپ‎تاپ‎ها تشکیل می‎دهند و این به این معنا است که جلوگیری از دسترسی فیزیکی به کامپیوتر شما حیاتی است.

قفل صفحه نمایش را فعال کنید

به بخش System Preferences > Security & Privacy رفته و برگه General را انتخاب کنید. سپس کادر کنار گزینه‎های Require password و Disable automatic login را علامت بزنید. این کار باعث می‎شود تا برای دسترسی به کامپیوتر شما به یک کلمه عبور نیاز باشد.

حساب‎های کاربری را مخفی کنید

به طور پیش فرض، وقتی شما با صفحه نمایش قفل شده مواجه مي‎شويد، گزینه‎هایی را برای انتخاب حساب‎های کاربری موجود در سیستم مشاهده خواهید کرد. به لحاظ نظری این امکان وجود دارد که فردی روبروی کامپیوتر شما بنشیند و بارها و بارها کلمه عبور شما را به طور حدسی وارد کند. اگر می‎خواهید لایه‎های امنیتی خود را یک مرحله دیگر گسترش دهید می‎تواند نام حساب‎های کاربری را هم مخفی کنید و بعد از آن شما مجبور خواهید بود هر بار زمان ورود به سیستم هم نام کاربری و هم کلمه عبور خود را وارد کنید. برای انجام این کار از داخل Terminal فرمان زیر را وارد کنید:

sudo dscl . create /Users/hiddenuser IsHidden 1

یک حساب کاربری مهمان ایجاد کنید

برای مواقعی که دوستان شما درخواست استفاده از کامپیوتر شما را دارند، بهتر است یک حساب کاربری مهمان ایجاد کنید تا تصادفا آنها نتوانند به محتوای شخصی شما دسترسی پیدا کنند. به بخش System Preferences > Users & Groups رفته و روی گزينه Guest User کلیک کنید، سپس کادر کنار گزینه Allow guests to log in to this computer را علامت بزنید. اگر شما FileVault را فعال کرده باشید، مهمانان تنها می‎توانند به Safari دسترسی داشته باشند، که در بسیاری از موارد تنها چیزی است که آنها نیاز دارند.

امنیت وای‎فای خود را افزایش دهید

سرانجام، بهتر است اطمینان حاصل کنید که شبکه وای‎فای خانگی شما از امنیت لازم برخوردار است تا همسایگان و رهگذران نتوانند به داده‎های شما دسترسی پیدا کنند. تامین امنیت وای‎فای کار راحتی است و تنها کافی است که یک بار تنظیمات لازم را انجام دهید.

با انجام تمام موارد گفته شده در این مقاله، حالا دیگر کامپیوتر شما باید هم از لحاظ امنیت و هم از نظر حفظ اطلاعات و حريم خصوصی مجهز شده باشد. در واقع چیزی به نام امنیت کامل و بدون نقص وجود ندارد، اما هر چه قدر شما راه دسترسی دیگران به اطلاعات خصوصی را سخت‎تر کنید رسیدن مجرمان به اهدافشان را کمتر خواهید کرد.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟