ما در مقاله پیشرو با بیان کامل و مفصل نکات و راهکارهایی برای انتخاب رشته ریاضی همراه شما داوطلبان با هوش و پرتلاش گروه ریاضی هستیم. بدون شک دانش آموزانی که رشته ریاضی را انتخاب کردهاند دارای هوش سرشار و قدرت تحلیل بالایی هستند بنابراین انتظار داریم با مطالعه این مطلب به با انتخاب رشته درست موفقیت تحصیلی و شغلی مورد نظر خود برسید.
قبل از بیان نحوه و زمان انتخاب رشته لازم است کمی با داوطلبان گروه ریاضی صحبت کنیم، درست است که تعداد داوطلبان سال 98 کمتر از گذشته است اما این امر نباید باعث دلهره و نا امیدی شما شود چرا که هر فرد با پشتکار و تلاش خود میتواند تبدیل به فرد موفقی شود، اگر علاقمند رشته مهندسی (کامپیوتر، برق، مکانیک و ...) هستید بی شک می توانید تبدیل به یکی از برترین مهندسان کشور شوید و یا تحصیلات و یا شغل خود را در کشور های دیگر ادامه دهید. بنابراین این کاهش شرکت کننده کنکور ریاضی را فرصت طلایی بشمارید.
اگر در انتخاب رشتههای گروه ریاضی اطمینان دارید، بهتر است علاوه بر رتبه کنکور به انتخاب رشته توجه ویژه نشان دهید چرا که موفقیت در قبولی دانشگاهها هم به رتبه کسب شده و هم به نحوه انتخاب رشته شما بستگی دارد، در سالهای گذشته داوطلبانی وجود داشتند که با وجود کسب رتبههای قابل توجه در انتخاب رشته ضعیف عمل کرده و متاسفانه فرصت طلایی را از خود گرفتند، ما در اینجا کنارتان هستیم تا شما در بهترین مسیر همراهی کنیم.
در ادامه شما را از زمان شروع انتخاب رشته ریاضی باخبر خواهیم کرد ، اطلاع از مهلت انتخاب رشته ریاضی بی شک امر قابل توجهی است که داوطلبان این گروه در انتظار آن هستند.
زمان انتخاب رشته ریاضی
همانطور که مطلع هستید داوطلبان عزیز در صورت مجاز بودن میتوانند هم در دانشگاه آزاد و هم دانشگاههای سراسری انتخاب رشته خود را انجام دهند و این انتخاب رشته دانشگاه آزاد و سراسری کاملا مجزا از یکدیگر است، توجه کنید در دو زمان مختلف انتخاب رشته را انجام خواهید داد.
در حال حاضر اطلاعیه سازمان سنجش در خصوص زمان انتخاب رشته داوطلبان گروه ریاضی منتشر نشده است اما طبق روال سال های گذشته انتظار میرود این امر در نیمه دوم مرداد ماه انجام شود. در سال 97 داوطلبان گروه ریاضی 16 مرداد ماه مجاز به انتخاب رشته شدند.
و اما مهلت انتخاب رشته گروه ریاضی که در سال های متمادی شاهد تمدید آن بوده ایم:در انتخاب رشته معمولا 5 روز مهلت اولیه داده می شود تا مرحله ثبت رشته به ظور کامل انجام شود اما معمولا 2 الی 3 روز مهلت مجدد به داوطلبانی که به هر دلیل از انتخاب رشته جا مانده اند داده می شود.
اما منطقی است که داوطلبان عزیز انتخاب رشته خود را در روزهای ابتدایی انجام دهند تا نگران تمدید یا عدم تمدید این مهلت نباشند، پیشنهاد میکنیم برای اطلاع از زمان دقیق شروع انتخاب رشته به سایت سازمان سنجش مراجعه کنید تا در اولین فرصت این امر را پشت سر بگذرانید.
و اما آن دسته از داوطلبانی که قصد شرکت در انتخاب رشته دانشگاه آزاد در گروه ریاضی را دارند توجه کنند که معمولا انتخاب رشته دانشگاه آزاد در هفتههای آخر مرداد ماه انجام میشود و بهتر است برای اطلاع از زمان دقیق با سایت AZMOON.ORG همراه باشند.
نحوه انتخاب رشته کنکور ریاضی
همانور که گفته شد چند سالی است که آزمون و انتخاب رشته دانشگاه سراسری و آزاد مجزا از یکدیگر برگذار میشوند بنابراین برای انتخاب رشته باید دو راه مجزا را طی کرد در این بخش به طور کامل راجع به آن توضیح خواهیم داد.
در ابتدای امر باید وارد سایت مورد نظر شوید. اگر قصد شرکت در دانشگاه های سراسری را دارید وارد سایت سازمان سنجش کشور شوید و دفترچه انتخاب رشته که با منتشر شدن آن زمان انتخاب رشته آغاز می گردد را دانلود کنید. در این بخش می توانید 150 کد رشته را وارد کنید و با توجه به تراز کسب شده شما و تراز قبولی دانشگاههای انتخاب شده، یکی از انتخابهایتان تایید شود.
اما داوطلبانی که قصد انتخاب رشته دانشگاه آزاد را دارند ابتدا باید وارد وب سایت رسمی دانشگاه آزاد به نشانی azmoon.org شوند و دفترچه انتخاب رشته که شامل ظرفیت های دانشگاه هاست را دانلود کنند. در این بخش داوطلبان مجاز هستند 100 کد رشته را وارد کنند.
حال اگر داوطلبی قصد شرکت در هر دو دانشگاهها را داشته باشد هر مرحله را به طور مجزا انجام دهد، در این صورت داوطلبان به طور کلی 250 انتخاب خواهند داشت که 100 کد رشته مختص دانشگاه آزاد است و جدا از دفترچه سنجش انتخاب میشود.
همانطور که میبینید انتخابهای زیادی خواهید داشت که احتمال قبولی شما را افزایش داده است، اما برای هر دو انتخاب رشته باید به نکاتی توجه کنید که آینده شما را رقم خواهد زد.
در انتخاب رشته ریاضی و درج کد رشتههای مورد نظر ابتدا لیستی تهیه و اولویتهای خود را اعمال کنید و کد رشتهها را به ترتیب از اولویت بالا به اولویت پایین وارد کنید.
ابتدا اولویت اول شما بررسی خواهد شد اگر تراز کسب شده ی شما در محدوده قبولی تراز دانشگاه بود ، انتخاب شما تایید و از بررسی باقی انتخاب ها صرف نظر میشود. اگر تراز کسب شده در بازه تراز قابل قبول دانشگاه نباشد انتخاب دوم و بعد انتخاب سوم و ... بررسی میشود. پس تا اینجای کار اهمیت اولویتبندی رشتهها را درک کردید.
اولویتبندی کد رشتهها چیست و چگونه باید انجام شود؟
با توجه به اهمیت انتخاب رشته ریاضی به این موضوع نیز خواهیم پرداخت.
آیا از رشته های گروه ریاضی مطلع هستید؟ ابتدا باید رشته های این گروه را بشناسید تا بتوانیم از اولویتبندی مختص شما صحبت کنیم :
رشتههای گروه ریاضی
دبیر فنی برق – مهندسی برق – دبیر فنی برق – مهندسی دریا – مهندسی عمران – دبیر فنی عمران – مهندسی راه آهن – مهندسی ماشینهای ریلی – مهندسی کامپیوتر – مهندسی رباتیک – مهندسی معدن – مهندسی صنایع – رشته مهندسی مکانیک – مهندسی بیوسیستم (مکانیک ماشینهای کشاورزی) – دبیر فنی مکانیک – مهندسی مواد – مهندسی نساجی – مهندسی هوافضا مهندسی نگهداری هواپیما رشته هوانورد – مراقبت پرواز – مهندسی معماری – کاردانی معماری – کاردانی معماری سنتی – رشته ریاضی – رشته دبیری ریاضی – رشته فیزیک – رشته دبیری فیزیک – رشته آمار -رشته کاردانی آمار – کاردانی کامپوتر (سختافزار) – کاردانی کامپوتر (نرمافزار) – تکنولوژی ماشینهای کشاورزی – مهندسی کشاورزی – مهندسی عمران روستایی – مهندسی دریایی – کاردانی الکترونیک صدا و سیما – کاردانی دریا نوردی – معلم فنی مکانیک – تعمیر و نگهداری هواپیما – کاردان فنی کشتی – کاردان فنی حفاری کاردان فنی مکانیک – تکنولوژی آبیاری – کاردان فنی نساجی – معلم فنی معماری – مهندسی پزشکی – مهندسی حمل و نقل ریلی – مهندسی اکتشافات نفت مهندسی خط و سازههای ریلی -مهندسی ماشینهای ریلی – کارشناسی حسابداری – مدیریت کمیسر دریایی – مدیریت و بازرگانی دریایی – کاردانی تکنیک خودروهای نظامی – کاردانی تسلیحات – علوم کامپیوتر – مهندسی شهر سازی – معلم فنی برق – کاردان فنی برق مخابرات دریایی – مهندسی فرماندهی و کنترل هواپیمایی – معلم فنی برق – تربیت دبیر فنی عمران – مهندسی مخابرات – مهندسی هوانوردی – کاردانی تکنولوژی هسته ای – علوم و فنون هوانوردی – رشته خلبانی هلیکوپتری – مهندسی نگهداری – کاردانی فنی برق الکترونیک دریایی – مهندسی سیستم – مهندسی الکترونیک و مخابرات دریایی – ناوبری و فرماندهی کشتی – کاردانی اویونیک هواپیما – مهندسی پلیمر – مهندسی شیمی – طراحی و مهندسی پتروشیمی – مهندسی عملیات و صنایع پتروشیمی – طراحی و مهندسی پلیمر – مهندسی ایمنی و حفاظت – مهندسی ایمنی و بازرسی فنی – مهندسی نفت – مهندسی اکتشافات نفت – رشته شیمی – رشته کاردان فنی برق -رشته کاردان فنی شیمی – رشته معلم فنی صنایع شیمیایی – رشته کاردانی فنی صنایع غذایی – رشته کاردانی ایمنی صنعتی – رشته معلم فنی صنایع چوب – الکترونیک هواپیمایی– مخابرات هواپیمایی – معلم فنی مواد – رشته کاردان صنایع چوب – کاردانی علمی – کاربردی صنایع چوب – کاردانی استخراج معادن غیر زغال سنگ – رشته کاردان فنی عملیات پتروشیمی – معلم فنی عمران – کاردانی علمی – کاربردی چاپ – کاردانی شیمی مواد پرانرژی – مهندسی علوم آب – کانی آرایی
ابتدا لازم است راجع به هر یک از رشتههای نام برده شده اطلاعاتی کسب کنید و رشتههایی که بیشتر می پسندید و به آنها علاقمند هستید را پیدا کنید.
حال لازم است بازار کار رشتهها را بررسی کنید آیا رشتههای انتخابی شما بازار کار مطلوبی دارند؟ اگر پاسخ شما به این سوال بلی است بهتر است اولویتهای بالا را به آن اختصاص دهید و در غیر این صورت بهتر است اولویتهای پایین تر را برای آنها در نظر بگیرید.
رشتههای پرطرفدار گروه ریاضی
معمولا رشتههای
- مهندسی برق
- مهندسی مکانیک
- مهندسی کامپیوتر
- مهندسی صنایع
- مهندسی شیمی
از پرطرفدارترین رشته هستند.
انتخاب دانشگاه در زمان انتخاب رشته ریاضی
علاوه بر علاقه لازم است به دانشگاههای موجود توجه کنید :
- اعتبار دانشگاه
- مسافت دانشگاه
- هزینه ها و شهریه
از جمله مواردی است که در اولویت های شما نقش خواهد داشت.
و اما سومین نکته که اهمیت بسیار زیادی دارد تحلیل کارنامه و تراز و قبولی شما در آن کد رشته است، با این روش شما انتخابی منطقی خواهید داشت که احتمال قبولی و موفقیت شما را افزایش خواهد داد.
تا به این مرحله نکات مهمی را راجع به اولویتبندی در انتخاب رشته ریاضی مطالعه کردید اما پیشنهاد میکنیم از بازههای تحلیل شده برای پر کردن فرم انتخاب رشته خود استفاده کنید در ادامه این بازهها را میبینید.
بازهها در انتخاب رشته ریاضی
بازه ی اول که حدود 20 انتخاب اول از 150 انتخاب را تشکیل میدهد بازه خوش بینانه است در این بازه رشتهها را طبق علاقه وارد کنید اگر فکر میکنید شانس قبولی شما در این رشتهها کم است اشکالی ندارد و در صورت قبول نشدن هم چیزی را از دست ندادهاید !!! پس این محدوده را بدون نگرانی و مقابسه تراز و رتبه انتخاب کنید اگر هیچ یک از این کد رشتهها را قبول نشوید وارد بازه دوم میشوید.
بازه دوم که بیشترین تعداد انتخاب را دارد بخش منطقی است. شما در این مرحله تراز قبولی دانشگاهها را با تراز کسب شده خودتان مقایسه میکنید و انتخابهایی که احتمال قبولی دارید را طبق اولویت بالا تر وارد میکنید.
بازه سوم بازه بدبینانه است. در این بخش کد رشتههایی را قرار می دهید که احتمال قبولی شما در آن زیاد است.
به همین سادگی!!!! اگر این اصول را در انتخاب رشته گروه ریاضی رعایت کنید به راحتی میتوانید موفقیت چشگیری را در آینده نزدیک مشاهده کنید.
اما نکته ای که حائز اهمیت میباشد تحلیل کارنامه و تراز است، این مرحله دارای پیچیدگیهایی است که پیشنهاد میکنیم با افراد آگاه مانند مشاورهای متخصص و با تجربه و یا دانشجویان موفق مشورت کنید، توجه به ظرفیتهای سال جاری در این بررسیها مورد توجه قرار میگیرد.
دفترچه انتخاب رشته ریاضی
داوطلبان عزیز ریاضی با دانلود دفترچه راهنمای انتخاب رشته گروه ریاضی میتوانند ابتدا ضوابط و قوانین درج شده جهت انتخاب رشته ریاضی و پذیرش دانشگاه ها و در بخش دوم کد رشته ها ، دور ه ها ، نوع پذیرش و کد رشته محل و ظرفیت ها را مشاهده کنند.
دوره های روزانه ، نوبت دوم، پردیس خود گردان، مجازی، غیر انتفاعی و پیام نور از جمله دوره های موجود در دفترچه سراسری است. با مطالعه دفترچه می توانید اطلاعاتی از سهمیه های موجود و نوع گزینش دوره های روزانه مطلع شوید.
در دفترچه دانشگاه آزاد نیز ظرفیت ها ی رشته های و دانشگاه ها ذکر شده است.
بعد از انتخاب رشته و اتمام کامل و صحیح کد پیگیری 15 رقمی دریافت خواهید کرد که لازم است آن را به یاد داشته باشید.
با انتخاب رشته اصولی راه را برای اینده بهتر خود باز خواهید کرد بنابراین فرصت کافی به این مرحله اختصاص دهید تا تمامی مراحل گفته شده را با دقت طی کنید و توجه داشته باشید که انتخاب رشته سراسری و نا آگاهانه با پشیمانی و حسرت به موقعیتهای بهتر و از دست داده شده همراه است .
شاید به مطالب زیر علاقهمند باشید:
نظر شما چیست؟