نسخه الکترونیک برای مراکز طرف قرارداد تامین اجتماعی
مدیرکل دفتر راهبری سیستم های سازمان تامین اجتماعی گفت: پروژه نسخه الکترونیک در راستای عملیاتی شدن حذف دفترچه های درمانی و ایجاد پرونده الکترونیک بیمه شدگان، پس از اجرای موفق در مراکز ملکی درمانی تامین اجتماعی در سال 95، در حال گسترش در مراکز طرف قرارداد این سازمان است.
علی معیری اظهار داشت: ثبت نسخه الکترونیک در مطب پزشکان طرف قرارداد سازمان تامین اجتماعی، علاوه بر افزایش دقت و صحت در تولید نسخه، موجب تسهیل و تسریع در روندکاری داروخانه ها و مراکز پاراکلینیک می شود همچنین امکان مشاهده اطلاعات هویتی و اقلام تجویز شده، صرفا با کدملی بیمار در این مراکز میسر است و نیازی به ثبت مجدد اطلاعات در سیستم پورتال درمان این سازمان نیست.
به زودی وب سرویس اطلاعات نسخه در اختیار داروخانه های سراسر کشور قرار می گیرد و امکان برقراری ارتباط با سامانه های داروخانه نیز فراهم می شود و اینکه در حال حاضر با ثبت نسخه الکترونیک توسط پزشکان طرف قرارداد، 60 درصد علی الحساب حق الزحمه پزشکان به صورت برخط، در انتهای روز به حساب آنها واریز می شود، گفت: در همین راستا پرداخت علی الحساب به صورت روزانه به داروخانه های طرف قرارداد سازمان، پس از دریافت امضای دیجیتال از سازمان نظام پزشکی برای مسئول/مسئولان فنی خود (پس از ثبت نام و درخواست کارت امضای دیجیتال در وب سایت www.irimc.org) و تایید الکترونیکی نسخ در دستور کار سازمان تامین اجتماعی قرار دارد و در برخی از داروخانه های استان های البرز و لرستان نیز عملیاتی شده است.
استانهای مجری برای طرح نسخه الکترونیکی
مدیرکل دفتر راهبری سیستم های سازمان تامین اجتماعی گفت: در حال حاضر پروژه نسخه الکترونیک در 27 استان کشور عملیاتی شده است. همچنین متقاضیان در صورت نیاز به کسب اطلاعات تکمیلی می توانند با مرکز ارتباطات سازمان تامین اجتماعی با شماره تماس 1420 تماس حاصل کنند.
حل مشکل دستخط بد بعضی از پزشکان با نسخه الکترونیکی
مهدی درخشان معاون درمان سازمان تامین اجتماعی در خصوص اجرایی شدن نسخه الکترونیکی گفت: بسیاری از پزشکان به شیوه ای نسخه تجویز می کنند که حتی گاهی اوقات خودشان هم نمی توانند آن نسخه را بازخوانی کنند و در نهایت با هنر داروسازان، نسخه خوانده شده و داروها به بیماران داده می شود همچنین به دلیل بدخط بودن پزشکان خطاهای پزشکی نیز به وجود می آید زیرا بسیاری از داروخانه ها نمی توانند نسخه پزشک را بخوانند، اما با اجرای طرح نسخه الکترونیک بسیاری از این مشکلات حل خواهد شد.
آغاز طرح نسخه الکترونیکی از مراکز تامین اجتماعی
بنا بر اظهارات معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی تاکنون 80 میلیون نسخه الکترونیک در مراکز درمانی و بیمارستانی سازمان تامین اجتماعی تولید شده است که گام بعدی پس از اجرای این طرح در مراکز ملکی تامین اجتماعی، اجرای طرح نسخه الکترونیکی در تمام مراکز بهداشتی و درمانی طرف قرارداد این سازمان است. با اجرای نسخه الکترونیک می توان با اطمینان گفت که دیگر خطای پزشکی در تجویز دارو مشاهده نخواهیم کرد زیرا اسامی تمام داروها به صورت الکترونیکی در اختیار پزشکان قرار می گیرد و فقط پزشک با انتخاب داروها، آنها را در نسخه الکترونیک بیماران ثبت می کند.
ثبت تمام راهنماهای مصرف دارو به صورت برچسب الکترونیکی
همچنین روی نسخه های بیماران برچسب هایی به صورت الکترونیکی چسبانده می شود و دستور دارویی هم برای آنها لحاظ می شود و دیگر مانند گذشته نیست که با خودکار روی دارو دستور آنها نوشته شود. همچنین تداخل دارویی با الکترونیکی شدن خدمات به صفر می رسد.
ثبت سوابق دارویی بیمار با نسخه الکترونیکی
با اجرای نسخه الکترونیک حتی سابقه مصرف دارویی بیماران نیز مشخص می شود؛ زیرا ممکن است یک بیمار در طول یک هفته به چند پزشک مراجعه کند و به این ترتیب پزشکانی که این فرد بیمار را ویزیت می کنند، می دانند که در نسخه های قبل چه داروهایی را مصرف کرده است.
نظر شما چیست؟