بزمی با حضور همه بزرگان قبیله
شبکه در CES 2015
چند سالی هست بخش شبکه‌های نمایشگاه CES در قرق محصولات بی‌سیم و به خصوص در دو سه سال اخیر محصولات AC است. امسال، علاوه بر روترهای بی‌سیم پرسرعت AC شاهد معرفی انواع محصولات برای خانه‌های هوشمند و اینترنت اشیاء هم بودیم. همه‌ی شرکت‌های شبکه‌ای آمده بودند و دست پری هم داشتند. به همین دلیل، در ادامه می‌بینید که ما گزارش مفصلی از محصولات جدید و برندهای مختلف در بخش شبکه تدارک دیدیم.

1606683296_1_0.gif

این مطلب یکی از مقالات پرونده ویژه «گزارش نمایشگاه CES 2015» چاپ شده در شماره 165 ماهنامه شبکه است. کل این پرونده ویژه را می‌توانید از اینجا دانلود کنید. 

D-Link

 این برند آسیای شرقی با مجموعه‌ای از محصولات جدید از جمله روتر بی‌سیم، پاورلاین، محصولات بی‌سیم خانگی، تقویت‌کننده‌ها و دوربین‌های محافظت از کودک وارد نمایشگاه CES 2015 شد و اتفاقاً شگفت‌انگیزترین روتر بی‌سیم سال را رونمایی کرد. امسال عنوان بهترین روتر نمایشگاه به DIR-895L/R تعلق گرفت؛ زیرا رکوردهای قبلی را در چند رده شکست. رکورد نخست، سرعت 5300 مگابیت بر ثانیه‌ای آن است که در رده AC5300 جای می‌گیرد. این روتر از دو فرکانس 5 گیگاهرتزی و یک فرکانس 2.4 گیگاهرتزی بهره می‌برد. روی فرکانس‌های بالاتر سرعت 2165 مگابیت بر ثانیه و روی فرکانس پایین‌تر سرعت 1000 مگابیت بر ثانیه است. برای نخستین بار است که یک روتر روی 2.4 گیگاهرتز سرعت یک گیگابیتی ارائه می‌دهد. پردازنده این روتر همان پردازنده جدید AC3200 شرکت برودکام با بخشی از فناوری‌های MU-MIMO 4×4 ،8x8 5G WiFi XStream و NitroQAM با مدولاسیون 1024-QAM است. درگاه‌های ارتباطی این روتر کامل هستند؛ چهار درگاه شبکه اترنت گیگابیتی، یک درگاه WAN، درگاه USB 3.0، درگاه USB 2.0 و رابط گرافیکی ماژولار و انواع ابزارهای مدیریت و کنترل شبکه. این روتر از هشت آنتن خارجی استفاده می‌کند و طراحی منحصر به ‌فرد و خفاش‌مانندی دارد. دی‌لینک با همین طراحی دو روتر ضعیف‌تر به نام‌ها DIR-890L/R با سرعت 3200 مگابیت بر ثانیه و DIR-885L/R با سرعت 3100 مگابیت بر ثانیه و البته تعداد آنتن‌های کم‌تر برای کاربران خانگی معرفی کرد. 

محصول غیرمنتظره دیگر شرکت دی‌لینک، دانگل شبکه DWA-192 بود. این کارت شبکه وای‌فای بسیار قدرتمند در رده AC1900 قرار می‌گیرد (سرعت 1300 مگابیت روی فرکانس 5 گیگاهرتز و سرعت  600 مگابیت بر ثانیه روی فرکانس 2.4 گیگاهرتز) و با درگاه USB 3.0 به کامپیوتر یا نوت‌بوک متصل می‌شود و می‌تواند واسطی قوی برای ارتباط روترهای پرسرعتی مانند DIR-895L/R با تجهیزات شبکه باشد. همچنین، از فناوری MIMO 3×3 استفاده می‌کند و حمل کردنی نیست. این کارت شبکه تابستان امسال وارد بازار می‌شود. 

 حیف است در اینجا از دیگر محصول شاخص دی‌لینک که برای نخستین بار در جهان از سرعت 2000 مگابیت بر ثانیه بهره می‌برد، نام نبریم. پاورلاین  DHP-701AV از فناوری AV2 و MIMO استفاده می‌کند و مجهز به قابلیت‌هایی است که برای بازی‌های آنلاین بسیار مناسب به‌نظر می‌رسد. یک درگاه شبکه اترنت گیگابیتی دارد و به‌صورت وای‌فای می‌تواند به شبکه‌های بی‌سیم AC متصل شود. این شرکت مدل پاورلاین دیگری به‌نام DHP-600AV نیز معرفی کرد که از سرعت 1000 مگابیت بر ثانیه بهره می‌برد. قیمت پاورلاین 2 گیگابیتی 130 دلار اعلام شده است. 

Seagate

  در سال‌های اخیر شرکت‌های سازنده محصولات هارددیسک با ترکیب قابلیت‌های وای‌فای و ذخیره‌سازی، محصولات جدیدی به بازار معرفی می‌کنند. امسال، شرکت نام‌آشنای سی‌گیت یک درایو بی‌سیم جدید و یک محصول برای کلاود خانگی معرفی کرد. Personal Cloud و Personal Cloud 2-Bay دو ذخیره‌ساز تحت شبکه برای کلاود شخصی هستند و می‌توانند به‌عنوان مدیاسرور یا NAS برای اشتراک‌گذاری اطلاعات استفاده شوند. هر دو محصول از قابلیت DLNA برای استریم محتوا به روی اسمارت‌فون، تبلت، کامپیوترهای شخصی، کنسول‌های بازی، پخش‌کننده‌های بلوری و تلویزیون‌های هوشمند سود می‌برند. همچنین، این دستگاه‌ها می‌توانند یک درایو پشتیبان‌گیری روی سیستم‌عامل‌های ویندوز، مک اواس، آی‌اواس و آندرویید باشند و با یک درگاه USB به تجهیزات دیگر متصل شوند. یک درگاه شبکه اترنت گیگابیتی هم برای اتصال به شبکه کابلی دارند. از راه دور و با استفاده از برنامک‌های Media شرکت سی‌گیت کنترل می‌شوند و به‌طور خودکار می‌توانند روی سرویس‌هایی مانند HiDrive ،Google Drive ،DropBox ،Baidu ،Box ،Amazon S3و Yandex.Disk پشتیبان‌گیری اطلاعات را انجام دهند. محصول Personal Cloud در ظرفیت‌های 3، 4 و 5 ترابایت و محصول Personal Cloud 2-Bay در ظرفیت‌های 4، 6 و 8 ترابایت به بازار عرضه خواهند شد. قیمت آن هنوز معلوم نیست. 

  سی‌گیت یک هارددیسک وای‌فای به‌نام Wireless با ظرفیت 500 گیگابایت نیز معرفی کرد. این محصول نیز مانند دیگر هارددیسک‌های بی‌سیم برای افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی اطلاعات دستگاه‌هایی مانند اسمارت‌فون و تبلت عرضه شده است و با استفاده از برنامه‌های موبایل آی‌اواس، آندرویید، Kindle Fire HD و تبلت‌های ویندوز 8 به‌راحتی به این تجهیزات متصل و جزیی از آن‌ها می‌شود تا هر چیزی را بتوان سریع ذخیره کرد. این محصول به‌راحتی به یک اکسس‌پوینت یا روتر بی‌سیم متصل می‌شود و عملیات استریم و انتقال اطلاعات را انجام می‌دهد. یک درگاه Micro USB برای شارژ شدن و اتصال سریع‌ دارد. این محصول با قیمت 130 دلار از ماه آینده به بازار وارد می‌شود. 

EnGenius

 این شرکت روتر بی‌سیم پرقدرتی در سری AC ارائه نداد، اما چند اکسس‌پوینت برای محیط‌های بیرون از اتاق منتشر و البته یک کیت برای سیستم‌های نظارت تصویری و خانه‌های هوشمند ارائه کرد. EBK1000 EnGuardian Kit  یک گیت‌وی مخصوص IoT همراه یک دوربین HD720P است. گیت‌وی این بسته به‌نام EPG5000 و دوبانده است و با داشتن درگاه‌های شبکه اترنت و USB، امکان اتصال تجهیزات ذخیره‌سازی و ذخیره ویدیو ارسال شده از دوربین‌ها را فراهم می‌کند. این بسته وای‌فای برای نظارت بر اتاق‌های کودک و دیگر قسمت‌های خانه مناسب است. قیمت پایه آن 320 دلار اعلام شده و هم‌اکنون قابل خریداری است. 

Linksys

  آخرین روتر بی‌سیم پرقدرتی که از این شرکت به‌یاد داریم، WRT1900AC است که رنگ آبی و چهره آشنای آن ما را یاد روترهای سری WRT قدیمی می‌انداخت. به‌نظر می‌رسد این شرکت هنوز گرفتار این سبک طراحی است. روتر جدید این شرکت به‌نام WRT1200AC باز هم همان طراحی را دارد و حتی از نظر سرعت پایین‌تر از مدل معرفی شده در نمایشگاه CES قبلی است. این روتر در گروه AC1200 قرار دارد و پردازنده آن Marvell Armada دو هسته‌ای با فرکانس 1.3 گیگاهرتز است. مانند برادر بزرگ‌ترش، یک درگاه گیگابیت WAN، چهار درگاه گیگابیت اترنت، یک درگاه eSATA، یک درگاه USB 3.0 و یک درگاه USB 2.0 دارد. این درگاه‌ها برای اتصال چاپگر، حافظه‌های خارجی و حتی به‌روزرسانی دو آنتن خارجی این دستگاه استفاده خواهند شد. قرار است این محصول سطح متوسط بازار با قیمت 180 دلار عرضه شود. 

  لینک‌سیس یک دستگاه NAS به‌نام WRT Network Storage باز هم در خانواده WRT معرفی کرد تا با روترهای بی‌سیم این شرکت و آنتن‌های خارجی پرقدرت بتوانند سبد مشتریان را کامل کنند و روی میز کارتان یک مجموعه کامل WRT داشته باشید. این ذخیره‌ساز دو کشویی است و می‌تواند از هارددیسک‌های ساتا 3.5 اینچی استفاده کند. لینک‌سیس درباره پردازنده یا میزان حافظه رم آن صحبتی نکرد، اما اعلام کرده است به یک درگاه گیگابیت اترنت، یک درگاه eSATA و یک درگاه USB 3.0 در پشت دستگاه مجهز است. این محصول بهار امسال وارد بازار می‌شود و قیمت پایه آن 130 دلار تعیین شده است. 

  شاید محصول پرچم‌دار این شرکت در نمایشگاه، روتر بی‌سیم EA8500 باشد که از سرعت 2600 مگابیت بر ثانیه‌ای (800 مگابیت روی فرکانس 2.4 گیگاهرتز و 1733 مگابیت روی فرکانس 5 گیگاهرتز) بهره می‌گیرد و به فناوری MU-MIMO با چهار آنتن خارجی مجهز است. لینک‌سیس برای این محصول از یک پردازنده دو هسته‌ای سری اسنپ‌دراگون کوالکام با سرعت 1.4 گیگاهرتز استفاده کرده است. این شرکت روتر EA8500 را با شعار «نخستین روتر 4x4 AC MU-MIMO» معرفی کرد که ظاهراً نخستین محصول این شرکت است که به قابلیت MU-MIMO روی چهار کانال ارسال/ دریافت مجهز است. درگاه‌های شبکه اترنت و WAN گیگابیتی، eSATA و درگاه‌های USB راه‌اندازی شده‌اند و با قیمت 280 دلار وارد بازار خواهد شد. روتر WRT1200AC برای افرادی که می‌خواهند کم‌تر هزینه کنند، به‌صرفه‌تر است و تقریباً از مشخصات سخت‌افزاری مشابهی به‌جز سرعت بهره می‌برد.

 لینک‌سیس دو دستگاه تقویت‌کننده و توسعه‌دهنده شبکه‌های بی‌سیم به ‌نام‌های RE4100W و RE6700 نیز معرفی کرد که اولی براساس استاندارد وای‌فای 802.11n کار می‌کند و اطلاعات را با سرعت 600 مگابیت بر ثانیه منتقل خواهد کرد. این دستگاه که مستقیم به پریز برق متصل می‌شود، دو آنتن خارجی دارد و از ویژگی‌هایی مانند جک 3.5 میلی‌متری صدا و درگاه شبکه اترنت بهره می‌برد. مدل دوم RE6700 به استاندارد 802.11ac مجهز است و اطلاعات را روی فرکانس 5 گیگاهرتز با سرعت 867 مگابیت بر ثانیه و روی فرکانس 2.4 گیگاهرتز با سرعت 300 مگابیت بر ثانیه‌ جابه‌جا می‌کند. بنابراین، این محصول را می‌توان در گروه AC1200 جای داد. 

TERENDnet

  این شرکت نخستین روتر بی‌سیم AC3200 خود به‌نام TEW-828DRU را در نمایشگاه CES امسال معرفی کرد. این روتر سه‌بانده است و بر مبنای معماری XStream شرکت برودکام طراحی شده است. روی هر دو باند فرکانس 5 گیگاهرتز اطلاعات با سرعت 1300مگابیت بر ثانیه‌ منتقل می‌شوند و روی تک باند 2.4 گیگاهرتز شاهد سرعتی 600 مگابیتی هستیم. مشخصات سخت‌افزاری این محصول همانند دیگر روترهای AC3200 بازار است؛ درگاه‌های گیگابیت WAN و شبکه اترنت، درگاه‌های USB 2.0 و USB 3.0، پردازنده یک گیگاهرتزی و شش آنتن خارجی. TEW-828DRU با قیمت 280 دلار وارد بازار شده است. ترندنت در طراحی این محصول پرچم‌دار خود ایده یا خلاقیت خاصی به‌کار نبرده است و خیلی ساده آنتن‌ها در اطراف چیده شده‌اند. رنگ مشکی دستگاه نیز اصلاً به دل نمی‌نشیند. 

   TEW-828DRU تنها روتر بی‌سیم جدید پرقدرت ترندنت نیست و یک AC2600 جدید نیز معرفی شد. TEW-827DRU برخلاف برادر بزرگ‌تر خود دوبانده است و همانند روتر EA8500 لینک‌سیس از فناوری MU-MIMO 4×4 استفاده می‌کند. روی فرکانس 5 گیگاهرتز سرعت 1733 مگابیت و روی فرکانس کوچک‌تر 2.4 گیگاهرتز سرعت به مرز 800 مگابیت بر ثانیه می‌رسد. چهار آنتن خارجی برای این دستگاه در نظر گرفته شده است و از نظر ظاهری با مدل قبلی مو نمی‌زند. درگاه‌های گیگابیتی شبکه اترنت، دو درگاه USB 3.0 همراه با قابلیت‌هایی مانند IPv6، iTunes Server، بیت‌تورنت و... در انتظار کاربران هستند. قیمت این روتر 280 دلار است. 

  محصولات جذاب این شرکت به سوییچ هوشمند خانه محدود نمی‌شود و یک روتر دیواری AC750 نیز معرفی کرد که برای تقویت شبکه‌های بی‌سیم یا ارتباط یک شبکه اترنت با شبکه بی‌سیم استفاده می‌شود. اما محصول جالب توجه دیگر این شرکت، رکوردر ویدیو TV-NVR104K است. این محصول یک NVR چهارکاناله با قابلیت ضبط تصاویر HD و مصرف انرژی PoE است. این دستگاه، برای سیستم‌های نظارت تصویری شرکت‌های متوسط بازار بسیار مناسب است. همچنین، شامل یک NVR با قابلیت رکورد و ذخیره‌سازی یک ترابایت فیلم با کیفیت HD و دو دوربین قابل نصب در بیرون از اتاق TV-IP320PI با دقت 1.3 مگاپیکسل و مجهز به فناوری‌های PoE و IR است. دستگاه اصلی از چهار دوربین PoE روی استاندارد 802.3af پشتیبانی می‌کند. این دوربین‌ها می‌توانند 5/8 شبانه‌روز فیلم با کیفیت 720p ذخیره کنند. درگاه‌های این رکوردر فیلم، درگاه گیگابیتی اترنت، HDMI ،USB و VGA است. از نظر ویژ‌گی‌های نرم‌افزاری، این دستگاه می‌تواند فیلم‌ها را به چند فرمت که نهایت آن 1080p HD با 30 فریم در ثانیه (30 fps) تحت H.264 است، ضبط کند. قابلیت دسترسی از راه دور و اینترنت، استفاده از یک دوربین ولی چهار مود مختلف فیلم‌برداری، تنظیمات تصویر و صفحه‌نمایش، تشخیص حرکت و اسکن در میان فیلم‌ها براساس تاریخ، ساعت و بازه زمانی است.

 از دیگر محصولات معرفی شده ترندنت در نمایشگاه امسال یک سوییچ هوشمند برای کنترل خانه است. این محصول بی‌سابقه THA-102PLK نام دارد و می‌تواند با محصولات پاورلاین TPL-406E با سرعت 500 مگابیت بر ثانیه یا پاورلاین‌های جدید این شرکت مانند THA-102PL ترکیب شود و تجهیزات شبکه یا هر وسیله متصل به وای‌فای را از راه دور و با استفاده از برنامک‌های آندرویید و آی‌اواس کنترل کند. برای مثال، می‌توان یک وسیله برقی را زمان‌بندی کرد؛ چه روشن و چه خاموش باشد. در واقع، این محصول پیش‌درآمدی بر اینترنت اشیا و خانه‌های هوشمند است و ارتباط میان وسایل وای‌فای خانگی را فراهم می‌کند. 

Amped

  یکی از شگفتی‌های نمایشگاه امسال در بخش شبکه، محصولات شرکت Amped بود. این شرکت دو محصول برای کار در شبکه‌های بی‌سیم AC750 با صفحه‌نمایش‌های لمسی معرفی کرد. TAP-R2 یک روتر بی‌سیم و TAP-EX2 یک تقویت‌کننده بی‌سیم است. هر دو یک آنتن خارجی و دو آنتن داخلی دارند و از سه درگاه شبکه اترنت صد مگابیتی در کنار یک درگاه USB 2.0 بهره می‌برند (مدل TAP-R2 یک درگاه WAN هم دارد).صفحه‌نمایش‌های لمسی این محصولات رنگی است و امکان مدیریت و کنترل تنظیمات دستگاه را به‌صورت سریع و ساده فراهم می‌کند. مثلاً با این صفحه‌نمایش‌ها می‌توان راهنمای نصب را اجرا و گام به گام دستگاه را راه‌اندازی کرد. نخستین بار نیست برای شبکه‌های خانگی از صفحه‌نمایش لمسی استفاده می‌شود، اما مشاهده این قابلیت روی یک روتر سری AC هیجان‌انگیز است. 

  شرکت Amped یک روتر بی‌سیم پرقدرت جدید هم معرفی کرد که از MIMO 4×4 استفاده می‌کند. RTA2600 یک روتر AC2600 است که روی فرکانس 2.4 گیگاهرتز از MIMO 4×4 استفاده و اطلاعات را با سرعت 800 مگابیت بر ثانیه منتقل می‌کند. سرعت روی فرکانس 5 گیگاهرتز نیز برابر 1733 مگابیت بر ثانیه است. طراحی این روتر کمی متفاوت است و از چهار آنتن خارجی بلند استفاده می‌کند. پردازنده این محصول از شرکت کوانتنا است که قابلیت MU-MIMO را پشتیبانی نمی‌کند. یک درگاه گیگابیتی WAN، چهار درگاه شبکه اترنت گیگابیتی، یک درگاه USB 2.0 و یک درگاه USB 3.0 امکانات ارتباطی را تکمیل می‌کنند. هنوز قیمت و زمان رسمی عرضه این روتر مشخص نشده است. این شرکت یک روتر جدید پرقدرت دیگر به‌نام APR175P Pro معرفی کرد که در رده AC1750 است. 

Synology

  این شرکت معروف ارائه‌دهنده ذخیره‌سازهای حرفه‌ای، از یک سری جدید NAS در نمایشگاه امسال رونمایی کرد. این سری به‌نام BeyondCloud شامل سه مدل BC115j 1300 ،BC115j 1200 و BC214se 2300 است که دو مدل نخست یک کشویی هستند و به‌ترتیب ظرفیت‌های 2 و 3 ترابایت دارند. مدل BC214se 2300 به دو کشو برای هارددیسک‌های 3 ترابایتی و حداکثر ظرفیت 6 ترابایت مجهز است. پردازنده این دستگاه‌ها Marvell Armada 370 است که یک تراشه SoC محسوب می‌شود. این ذخیره‌سازها در Disk Station نیز رده‌بندی می‌شوند و سیستم‌عامل و نرم‌افزارهای مدیریت اطلاعات مانند مدیریت عکس، مدیریت موسیقی، مدیریت فیلم و پشتیبان‌گیری به‌طور خودکار روی سیستم نصب و آماده استفاده هستند. این سری از نظر اقتصادی و سادگی استفاده برای کاربران بسیار به‌صرفه است و آن‌ها را از تنظیمات و پیکربندی‌های پیش‌رفته وسایل ذخیره‌سازی معاف می‌کند. روی مدل دو کشویی می‌توان علاوه بر پیکربندی JBOD از RAID 1 هم استفاده کرد. قیمت این محصولات به‌ترتیب 180، 240 و 370 دلار است. 

Marvell

این شرکت سازنده پردازنده‌های شبکه، یک پردازنده SoC جدید برای شبکه‌های بی‌سیم مبتنی بر استاندارد پرسرعت 802.11ac معرفی کرد. Avastar 88W8964 از فناوری Wave -2 و MU-MIMO 4×4 بهره می‌برد. بنابراین، می‌توان روی دستگاه‌های مبتنی بر این پردازنده چهار آنتن نصب و اطلاعات را روی باند 160 گیگاهرتزی با حداکثر سرعت 2600 مگابیت بر ثانیه منتقل کرد. از دیگر قابلیت‌های این پردازنده جدید دنیای بی‌سیم، Beamforming و استاندارد 802.11mc است. فناوری Beamforming برای بهبود قدرت سیگنال‌ها و افزایش کیفیت شبکه و استاندارد 802.11mc برای جلوگیری از تداخل سیگنال‌ها روی MIMO استفاده می‌شود. شرکت مارول از زمان دقیق عرضه این تراشه یا محصولات مبتنی بر آن صحبتی نکرده است. 

Broadcom

سرانجام، این شرکت سازنده تراشه، نخستین پردازنده خود برای شبکه‌های بی‌سیم پرسرعت 802.11ac با قابلیت MU-MIMO را در نمایشگاه CES رونمایی کرد. پیش از این، دو شرکت کوانتنا و کوالکام پردازنده‌های MU-MIMO عرضه کرده بودند. تراشه BCM4366 از MU-MIMO 4×4 و Wave -2 با سرعت 3200 مگابیت بر ثانیه پشتیبانی می‌کند و روی روترهای بی‌سیم با تراشه BCM47094 ترکیب و به‌صورت SoC استفاده می‌شود. BCM47094 یک پردازنده دو هسته‌ای محاسباتی آرم با فرکانس 1.4 گیگاهرتز است که امکان انتقال اطلاعات روی درگاه USB 3.0 با سرعت 100 مگابیت بر ثانیه را فراهم می‌کند. برودکام برای نخستین بار روی تراشه شبکه جدید خود از فناوری NitroQAM استفاده کرده است. این فناوری از مدولاسیون 1024-QAM در عوض 256-QAM  استفاده می‌کند که موجب افزایش سرعت روی باندهای هم‌فرکانس می‌شود. از این فناوری برای نخستین بار در روتر جدید شرکت دی‌‌لینک استفاده شده است. دیگر ویژگی‌های تراشه جدید، 8x8 5G WiFi XStream برای پیکربندی 8 کلاینت با پشتیبانی از MIMO، استفاده از سخت‌افزار اختصاصی برای بهبود استریم ویدیو و تضمین پایداری سیگنال‌ها و استفاده از باند ارتباطی 160 مگاهرتز برای تجهیزات موبایل است. برودکام دو تراشه بی‌سیم سطح پایین‌تر به نام‌های BCM53573 و BCM47189 با MIMO 2×2 عرضه کرد. 

QNAP

 این شرکت ذخیره‌ساز در نمایشگاه امسال چند مدل NAS جدید معرفی کرد، اما مهم‌ترین محصولش یک NAS با پردازنده‌ شرکت AMD برای نخستین بار بود. سری TVS-x63 در سه مدل چهار کشویی، شش کشویی و هشت کشویی عرضه شده است که هر کدام 4 تا 8 گیگابایت حافظه رم دارند. این مقدار حافظه رم برای اجرای برنامه‌های مجازی‌سازی بسیار مناسب است. مدل هشت کشویی می‌تواند امکانات بیش‌تری مانند درگاه‌های شبکه 10 گیگابیتی پیش‌فرض و 16 گیگابیت حافظه رم داشته باشد تا برای کاربری‌های گسترده‌تر استفاده شود. QNAP روی این دستگاه‌ها از یک پردازنده SoC چهار هسته‌ای AMD با فرکانس 2.4 گیگاهرتز به‌نام GX-424CC مجتمع شده با پردازش‌گر گرافیکی Radeon سود می‌برد. این شرکت مدل‌های زیادی از NAS را با پردازنده‌های اینتل یا آرم معرفی کرده، اما برای نخستین بار به سراغ یک سری با پردازنده AMD رفته است و این ‌گونه پای این شرکت سازنده تراشه را به بازار NAS باز کرد. قیمت این محصولات از 800 تا 1200 دلار بسته به پیکربندی سخت‌افزاری آن‌ها متفاوت است. 

TP-Link

همان‌‌طور که انتظار می‌رفت، این شرکت خانه‌تکانی اساسی در سری روترهای بی‌سیم خود داشت و سه روتر جدید AC رده‌بالا معرفی کرد. نخستین روتر Archer C2600 نام دارد که نخستین روتر MU-MIMO 4×4 این شرکت محسوب می‌شود و از سرعت 2600 مگابیت بر ثانیه بهره می‌برد (800 مگابیت بر ثانیه روی فرکانس 2.4 گیگاهرتز و 1733 مگابیت بر ثانیه روی فرکانس 5 گیگاهرتز). به‌سادگی می‌توان حدس زد پردازنده این روتر متعلق به کدام شرکت است؛ کوانتنا. درگاه‌های گیگابیتی شبکه اترنت، دو درگاه USB 3.0، پشتیبانی از چند SSID، پشتیبانی از شبکه میهمان، QoS، IPv6، کنترل والدین، WPS و WDS مهم‌ترین ویژگی‌های این روتر AC2600 هستند. در فصل سوم سال منتظر این خوش‌تیپ مشکی باشید.

  Archer C2600 قدرت‌مندترین روتر جدید تی‌پی‌لینک نیست و  Archer C3200 با سرعت 3200 مگابیت بر ثانیه و شش آنتن خارجی یک سر و گردن بالاتر است. مانند دیگر روترهای رده AC3200 از فناوری XStream برودکام استفاده می‌کند که امکان انتقال اطلاعات روی سه فرکانس مجزا (دو فرکانس 5 گیگاهرتز و یک فرکانس 2.4 گیگاهرتز) را می‌دهد. هر فرکانس از MIMO 3×3 و سه آنتن خارجی استفاده می‌کنند. ویژگی‌های دیگر این محصول همانند Archer C2600 است. این شرکت یک روتر در رده AC1900 به‌نام Archer C9، چند محصول تقویت‌کننده وای‌فای سری AC، پاورلاین‌های با سرعت 1200 مگابیت بر ثانیه و سوییچ‌های هوشمند خانگی و کنترلر مصرف انرژی دستگاه‌های الکترونیکی نیز معرفی کرد. 

Edimax

  این شرکت دو اکسس‌پوینت جدید معرفی کرد. CAP1200 یک اکسس‌پوینت دوبانده در رده AC1200 بوده که برای استفاده روی سقف اتاق‌ها طراحی شده است. سرعت روی فرکانس 2.4 گیگاهرتز برابر 300 مگابیت بر ثانیه و روی فرکانس 5 گیگاهرتز برابر 867 مگابیت بر ثانیه است. این محصول می‌تواند شبکه‌های میهمان و چند SSID (حداکثر 32 عدد) را پشتیبانی و اکسس‌پوینت‌های دیگری به آن وصل کند و اینترنت یا اطلاعات را به‌اشتراک بگذارد. برای بالا بردن امنیت شبکه بی‌سیم از سرورهای RADIUS نیز استفاده می‌کند. اکسس‌پوینت دوم این شرکت WAP1750 نام دارد و یک AC1750 با MIMO 3×3 است که می‌تواند 100 کلاینت را پشتیبانی کند. این محصول نیز از سرور RADIUS و چند SSID پشتیبانی می‌کند و سه آنتن خارجی با قدرت 27.5dBm دارد. 

NETGEAR

  این برند نیز محصولات شبکه‌ای زیادی از روتر و تقویت‌کننده گرفته تا پاورلاین و NAS در CES 2015 معرفی کرد. روتر بی‌سیم شاخص این شرکت Nighthawk X6 یا R8000 سرعت 3200 گیگابیت بر ثانیه دارد و سه‌بانده است؛ دو باند برای فرکانس 5 گیگاهرتز و یک باند برای فرکانس 2.4 گیگاهرتز. از شش آنتن خارجی بهره می‌برد و چهار درگاه شبکه اترنت و درگاه‌های USB 3.0 امکانات ارتباطی آن هستند. پردازنده این محصول پرقدرت، دو هسته‌ای با سرعت یک گیگاهرتز است.

در حوزه وای‌فای سه تقویت‌کننده و گسترش‌دهنده شبکه‌های وای‌فای به نام‌های EX6150 ،EX7000 Nighthawk و EX3700 معرفی کرد که به‌ترتیب سرعت‌هایی معادل 1900، 1200 و 750 مگابیت بر ثانیه دارند. EX7000 از پیکربندی همانند روتر بی‌سیم معروف R7000 سود می‌برد. یعنی، سه آنتن خارجی و MIMO 3×3 در کنار پردازنده دو هسته‌ای و درگاه‌های شبکه اترنت و WAN گیگابیتی و البته درگاه‌های USB EX6150. یک تقویت‌کننده با MIMO 2×2 است و به‌طور مستقیم به پریز برق وصل می‌شود. این دستگاه یک چراغ ال‌ای‌دی هوشمند دارد که بهترین موقعیت نصب دستگاه از نظر شبکه‌های بی‌سیم را نشان می‌دهد.

 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟