معرفي و ويژگيها
RT-AC52U يك روتر بيسيم دوبانده با سرعت 733 مگابيت است. به همين دلیل، در خانواده AC750 نسل جديد شبكههاي بيسيم و پروتكل 802.11ac، تقسيمبندي ميشود. سرعت انتقال اطلاعات روي فركانس 2.4 گيگاهرتز برابر 300 مگابيت و روي فركانس 5 گيگاهرتز برابر 433 مگابيت است و با شبيهسازي دو فركانس، امكان كاركرد همزمان آنها وجود دارد. پردازنده روي اين روتر MediaTek MT7620A و پردازنده سوئيچ MT7610E از همين شركت است. اين پردازنده جزء نخستین نسل پردازندههاي انتشاري روي استاندارد 802.11ac است و از قابليتهاي پيشرفته اين استاندارد پشتيباني نميكند. براي مثال، درگاههاي شبكه اترنت اين روتر 100 مگابيتي است و حداكثر از سه آنتن پشتيباني ميكند. سرعت 100 مگابيت روي شبكههاي كابلي، حتي براي كاربران خانگي نيز كم به نظر ميرسد. اين روزها، كمترين انتظاري كه اين كاربران دارند، درگاههاي اترنت گيگابيتي است. يك درگاه USB 2.0 نيز روي اين روتر تعبيه شده است كه به اصطلاح USB-AC50 است و امكان اتصال مودمهاي 3G/4G يا +HSPA به آن و اشتراكگذاري اينترنت در آن وجود دارد. طراحي این روتر بدون هيچگونه نوآوري يا ابداعي، همانند محصولات قبلي اين شركت، یعنی همان طرح الماس سياه (Black Diamond) است. ارتفاع در پنل جلويي بسيار نازكتر و در پنل پشتي (درگاهها) بيشتر ميشود (شكل1).
شكل 1: روتر RT-AC52U سبكتر و نازكتر از روترهاي ديگر اين شركت است و از حداقل درگاه و كليد بهره ميبرد.
وزن اين روتر 270 گرم و اندازه آن 25×145×187 ميليمتر است. چراغها روي پنل رويي دستگاه و در ميان خانههاي منشور مانند اين روتر جاي گرفتهاند و شامل چراغ روشن/خاموش، دو شبكه بيسيم، اينترنت، اترنت و USB 2.0 است. اين چراغها در هنگام روشن بودن زيبا و نور آنها ستارهاي شكل است. استفاده از يك پايه و نحوه قرارگيري عمودي يا افقي آن روي سطوح صاف، يا آويزان كردنش به ديوار از ویژگیهای طراحي خوب اين روتر است. امكانات و قابليتهاي ارائه شده روي اين روتر نيز، همانند مشخصات سختافزاري آن، كمينه اما كافي است. فهرستوار ميتوان به برخی از این امکانات اشاره کرد: فايروال SPI با قابليت فيلترسازي انواع آدرسها، راهاندازي پرينت سرور، فايل سرور، مدياسرور با درگاه USB، قابليتهاي امنيتي مانند WPS و WPA-Enterprise، پشتيباني از سيستمعاملهاي موبايل آندروئيد و iOS براي مديريت از راه دور دستگاه، استفاده از فناوري اختصاصي AiCloud ايسوس براي دسترسي، استريم، هماهنگسازي و اشتراكگذاري اطلاعات روي شبكه بيسيم و اينترنت و امكان استفاده از اينترنت با مودمهاي 3G/4G.
نصب و پنل مديريتي
همانند ديگر روترهايي كه از دو شبكه بيسيم استفاده ميكنند، RT-AC52U اين شبكهها را بهصورت پيشفرض پيكربندي كرده است که در هنگام روشنكردن روتر قابل استفادهاند. نام شبكه 2.4 گيگاهرتز برابر با Asus و نام شبكه 5 گيگاهرتز برابر با Asus_5G است. وقتي وارد پنل مديريتي تحت وب اين دستگاه شديم، از زبان چيني رابط گرافيكي آن متعجب شدیم و تا دسترسي به همه امكانات پنل، ممکن نبود که آن را به زبان انگلیسی تغییر دهیم. پنل مديريتي كاملاً گرافيكي و ماجولار است و كاربر ارتباط سريعتري با آن برقرار ميكند (شكل2).
شكل 2: رابط گرافيكي تحت وب دستگاه بسيار ساده و راحت است و امكانات زيادي در اختيارتان ميگذارد تا لذت ببريد.
براي مديريت سريع و بهتر شبكههاي بيسيم، بخش سمت راست پنل بهطور كامل، به اين دو شبكه اختصاص داده شده است تا كاربر به سرعت بتواند وضعيت هر شبكه را مشاهده کند و در صورت لزوم كليد امنيتي يا موارد ديگر را تغيير دهد. براي تنظيمات پيشرفته شبكهها بايد به سراغ منوي سمت چپ آمد. از اين تنظيمات متوجه شديم که اين روتر تا پهناي باند 80 مگاهرتز را پشتيباني ميكند. اين پنل به ابزارهايي مانندParental Control ،USB Application AiCloud Network Map ،Traffic Manager و Guest Network مجهز است و البته در بخش Network Tools، ميتوانيد از ابزارهاي جالبي مانند Ping و Netstat استفاده كنيد. همچنين، در بخش USB Application اين پنل امكانات خوبي براي مديريت درگاه USB قرار داده شده است (شكل3). بهتر است قبل از شروع به استفاده از اين روتر، تنظيمات دو شبكه را تغييرداده و براي هريك نام SSID و رمزعبور تعريف كنيد. همچنين، كانال فركانسي اين دو شبكه را تغيير دهيد.
شكل 3: با استفاده از ابزارهاي USB پنل مديريتي، ميتوانيد درگاه USB را مديريت كنيد.
بررسي و ارزيابي
ابتدا با استفاده از نرمافزار inSSIDer به سراغ وضعيت آنتندهي و قدرت سيگنالهاي اين روتر رفتيم. استفاده از سه آنتن داخلي براي دو شبكه بيسيم، اين ذهنيت را به وجود ميآورد كه نبايد انتظار زيادي داشت. اما، اينكه كدام شبكه قويتر است، بايد فقط در نتايج جستوجو شود. شكل4 وضعيت سيگنالدهي روتر RT-AC52U را روي دو شبكه نشان ميدهد.
شكل 4: مقايسه سيگنالدهي دو شبكه؛ فركانس 2/4 گيگاهرتز به مراتب قويتر است.
سيگنالهاي شبكه 2.4 گيگاهرتز به مراتب بهتر و قويترند. در فاصله دو متري، دو شبكه فقط 10 عدد با يكديگر فاصله دارند. اما، هرچه از روتر دورتر ميشويم، اختلاف هم بيشتر شده و در فواصل 15 متری به بيشتر از 20 عدد ميرسد. روي شبكه 2.4 گيگاهرتز شيب ضعيفشدن سيگنالها بسيار كمتر است و اين يعني پردازنده و سختافزار روتر بيشتر روي استاندارد 802.11n متمركز شده است و هنوز براي استاندارد 802.11ac بهينهسازي نشده است. اين نتيجه برخلاف محصولات مشابه ديگر بازار است كه بهطور معمول، روي فركانس 5 گيگاهرتز بسيار بهتر عمل ميكنند و محدوده پوششدهي بيشتري دارند. كاربران اين روتر ميتوانند اطمينان داشته باشند كه يك شبكه بيسيم قوي روي 2.4 گيگاهرتز دارند. البته، ميتوانند روي فركانس 5 گيگاهرتز هم دستگاههاي خود را به شبكه بيسيم متصل كنند. شكل 5 وضعيت پايداري سيگنالهاي دو شبكه را با هم مقايسه ميكند. با توجه به داخلي بودن آنتنها اين وضعيت عادي است و چندان بد نيست.
شكل 5: مقايسه پايداري سيگنالهاي دو شبكه؛ سه آنتن داخلي كاركرد خوبي دارند.
براي ارزيابي سرعت به سراغ نرمافزار Passmark Performance Test 8 رفتيم. ابتدا سرعت روي فاصلههاي نزديك را سنجیدیم. در فاصله دو متری سرعت انتقال اطلاعات روي شبكه 2.4 گيگاهرتز، 9.4 مگابايتبرثانیه و روي شبكه 5 گيگاهرتز، 13 مگابايتبرثانیه است. وقتي كمي دورتر ميشويم و به فاصله هفت متري روتر ميرسيم، اين سرعتها به ترتيب 7.6 مگابايت برثانیه و 11.3 مگابايت برثانیه ميرسد. در فاصله 15 متر نيز، نتايج سرعت به اين ترتيب است كه براي شبكه 2.4 گيگاهرتز، 5.6 مگابايت برثانیه و براي شبكه 5 گيگاهرتز، 5.1 مگابايت برثانیه است. اين سرعتها با توجه به حداكثر سرعت اسمي اين محصول (300 مگابيت برثانیه براي استاندارد 802.11n و 433 مگابيت برثانیه براي استاندارد 802.11ac) بسيار خوب بهنظر ميرسد و ميتواند يك سرعت دلخواه براي كاركردهاي خانگي باشد. در ضمن، توجه داشته باشيد كه در فواصل دور دو شبكه سرعتی یکسان دارند و حتي ممكن است روي شبكه 2.4 گيگاهرتز، سرعت انتقال اطلاعات بيشتر باشد. اين موضوع، نتيجهگيري ما را در بخش ارزيابي سيگنالدهي روتر روي دو شبكه تأييد ميكند.
حرف آخر
شركت ايسوس محصولات قدرتمندي در سطح بالاي بازار دارد. (اين شركت در نمايشگاه كامپيوتكس امسال، براي نخستینبار در دنيا، روتر بيسيمي با شش آنتن خارجي روي استاندارد 802.11ac رونمايي كرد. بنابراين، اين شركت توانايي طراحي و توليد محصولاتي رده بالا را دارد.) از سوي ديگر، نيازمنديهاي بازار و طيف گسترده كاربران را درنظر ميگيرد و روتر RT-AC52U با همين رويكرد معرفي کرده است. اين محصول ميتواند تجربه جديدي براي كاربر روي شبكه 802.11ac و فركانس 5 گيگاهرتز به وجود آورد، اما تمركز و قدرت آن روي فركانس 2.4 گيگاهرتز است و سيگنالدهي و سرعت مناسبي روي آن فراهم ميكند.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟