دنیای موبایل شماره 187
طلای کثیف
در مدارهای الکترونیکی تلفن همراه شما حدود یک دلار طلا وجود دارد. هر چند این میزان طلا، بسیار ناچیز است، اما برای به دست آمدن آن، جان بسیاری از افراد به خطر افتاده است.

1606683296_1_0.gif

طلا، تنگستن، قلع و تانتالم، مواد معدنی باارزشی هستند که غالباً از کشورهای فقیر و در شرایطی بسیار سخت استخراج می‌شوند؛ مناطقی نظیر جمهوری دموکراتیک کنگو. گزارش جدیدی نشان می‌دهد که مشکل مشابهی در کشور کلمبیا نیز وجود دارد. در این گزارش آمده است: «از 59 تن طلایی که سال گذشته میلادی در کلمبیا تولید شده است، 85 درصد آن بدون نظارت و مجوز دولت یا نهادهای قانونی بوده است و گروه‌های غیرقانونی نظیر قاچاقچیان مواد مخدر سهم زیادی در این تولید داشته‌اند.» این احتمال وجود دارد که شرکت‌های سازنده تلفن همراه و خودروسازان، از جمله مشتریان این طلای غیرقانونی باشند.

مطلب پیشنهادی

آیا زمان خداحافظی با الماس فرا رسیده است؟
نانو لونسیدالیت سخت‌تر از الماس

به گفته پلیس کلمبیا، سودی که شورشیان از این طلا به دست می‌آورند، بیش از سود تجارت کوکائین است. تلاش‌های زیادی صورت گرفته است تا این اطمینان حاصل شود مواد مورد استفاده در تجهیزات الکترونیکی مصرفی نظیر تلفن‌های همراه، از راه قانونی به دست آمده‌اند. شرکت‌های بزرگی نظیر اپل گزارش‌هایی از عملکرد خود در این زمینه منتشر می‌کنند، اما هیچ‌گاه رد زنجیره تأمین خود را دنبال نمی‌کنند تا مطمئن شوند مواد معدنی از کجا و تحت چه شرایطی استخراج می شود.

شرح عکس اصلی : استخراج غیرقانونی طلا؛ این احتمال وجود دارد که بخش عمده‌ای از مشتریان طلای غیرقانونی استخراج‌شده در کلمبیا، شرکت‌های سازنده تلفن همراه باشند.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟