مزیت مضاعف یا دردسر مضاعف
افزایش نگرانی‌های ‌اشتراک‌گذاری گذرواژه‌های وای‌فای در ویندوز 10
با عرضه ویندوز 10، هر شخصی در خانواده به گذرواژه‌های بی‌سیم ذخیره شده روی کامپیوتر شخصی شما دسترسی خواهد داشت، به‌ طوری ‌که ویندوز 10 به همه دوستان شما اجازه می‌دهد، به شبکه شما وارد شوند. با تشکر از ویژگی جدیدی که به‌طور مستمر بر مفهوم آنلاین تأکید دارد!

این ویژگی جدید Wi-Fi Sense نام دارد و به ‌گونه‌ای طراحی شده است که به مردم اجازه می‌دهد به‌آسانی روی دستگاه‌های خود به اینترنت دسترسی داشته باشند و در همین حال به‌صورت خودکار به هات‌اسپات‌های بی‌سیم متصل شوند. این ویژگی یک رویکرد دوجانبه ‌همراه دارد. از نگاه مثبت این ویژگی امکان ورود کاربران به درون شبکه‌های باز و قابلیت به ‌اشتراک‌گذاری ارتباطات ایمن بین دوستان را فراهم می‌کند. از نگاه منفی شاید جای تعجب نباشد که این ویژگی باعث عصبانیت افرادی شود که به‌شدت درباره امنیت وای‌فای خود مراقب هستند. زمانی ‌که این ویژگی را روشن می‌کنید، Wi-Fi Sense برای دسترسی به آتلوک، اسکایپ و شبکه ‌اجتماعی که عضو آن هستید، به مجوز نیاز دارد. البته هنوز به‌درستی مشخص نیست این ویژگی به‌صورت فعال شده روی ویندوز عرضه می‌شود یا خیر. کاربرانی که در فهرست شما قرار دارند و از ویندوز 10 استفاده می‌کنند، به اطلاعات به ‌اشتراک‌ گذاشته شده توسط شما به‌‌خوبی دسترسی خواهند داشت، با فرض این‌که این ویژگی را روی دستگاه‌ خود فعال کرده باشند.

 تنظیمات Wi-Fi Sense

هرچند Wi-Fi Sense ویژگی جدیدی به ‌شمار نمی‌رود و مایکروسافت آن‌ را سال گذشته و همراه با ویندوزفون 8.1 معرفی کرد، اما در آن مقطع زمانی حساسیت زیادی روی آن وجود نداشت. به دلیل این‌که بسیاری از افراد از ویندوزفون 8.1 استفاده نمی‌کردند. کریگ ماتیاس، متخصص فناوری وای‌فای در Farpoint Group، درباره این ویژگی می‌گوید: «این ویژگی یک هک ارزان همراه می‌آورد.» البته مایکروسافت اعلام کرده است: «ویژگی Wi-Fi Sense کاملاً ایمن است و هیچ رخنه امنیتی ندارد. با استفاده از این فناوری جدید مردم می‌توانند به دوستان خود اجازه دهند به شبکه خانگی‌ خود دسترسی پیدا کنند، بدون آن‌که به گذرواژه نیاز داشته باشند.» در این حالت، مخاطبانی که امکان ورود به شبکه برای آن‌ها وجود داشته باشد، کافی است وای‌فای را روشن کنند، بدون آن‌که به درج هیچ گذرواژه‌ای نیاز داشته باشند. پرسش‌هایی در رابطه با این فناوری وجود دارد. کاربری که دسترسی به شبکه را به ‌اشتراک‌ می‌‌گذارد، گذرواژه خود را از طریق یک ارتباط رمزنگاری شده به سمت سرور مایکروسافت ارسال می‌کند. گذرواژه او قبل از آن‌که به‌طور ایمن توسط دوستان و مخاطبان او روی دستگاه‌هایشان مورد استفاده قرار گیرد، در کجا ذخیره می‌شود؟ مایکروسافت می‌گوید: «شخصی که دسترسی به شبکه را از طریق wi-Fi Sense به دست می‌آورد، تنها دسترسی به اینترنت برای او وجود دارد و این توانایی را نخواهد داشت تا به دیگر کامپیوترها یا دستگاه‌های روی شبکه وارد شود. البته در حالی ‌که هنوز به‌درستی مشخص نیست، مایکروسافت چگونه به ذخیره کردن گذرواژه‌ها روی دستگاه کلاینت اقدام می‌کند، اما این امکان وجود دارد تا کاربر یا به‌ عبارت دقیق‌تر هکری با انگیزه کافی توانایی پیدا کردن و استخراج گذرواژه بی‌سیم را برای شبکه‌ای داشته باشد که دسترسی به آن‌ را از طریق دوستش دریافت کرده است. یک هکر نیز همچون دوست شما در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند برای دسترسی به شبکه از WI-FI Sense استفاده کند. همه اطلاعات روی بانک ‌اطلاعاتی مایکروسافت که برای ذخیره‌سازی اطلاعات شبکه بی‌سیم مورد استفاده قرار می‌گیرد، ذخیره می‌شود و کاربر تنها می‌تواند به آن اعتماد کند. Wi-Fi sense با شبکه‌های ایمنی که از 802.1X استفاده می‌کنند و اغلب توسط سازمان‌ها برای ایمن‌سازی شبکه‌هایشان مورد استفاده قرار می‌گیرند، کار نخواهد کرد. 
در نهایت، افرادی که می‌خواهند اطمینان حاصل کنند شبکه بی‌سیم آن‌ها برای کاربران Wi-Fi Sense دسترس‌ناپذیر خواهد بود، می‌توانند اسم شبکه خود را در SSID به Optout تغییر دهند. به‌طور مثال، شبکه‌ای که Foobar optout گفته می‌شود، فاقد شرایط لازم برای به ‌اشتراک‌گذاری از طریق Wi-Fi Sense خواهد بود. اگر دوست ندارید تغییری در نام شبکه خود اعمال کنید، مایکروسافت پیشنهاد می‌کند به‌طور دستی گذرواژه شبکه خود را برای دوستان خود وارد و چک‌باکس به‌ اشتراک‌گذاری شبکه را خاموش کنید. 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟