چگونه بهترین فایروالهای رایگان لینوکس را انتخاب کنیم
برای انتخاب بهترین فایروالهای لینوکس باید معیارهای مختلفی را در نظر بگیرید. معیارهای ابتدایی که باید به آنها توجه کنید شامل سهولت راهاندازی، سادگی رابط کاربری و نحوه پیکربندی فایروال است. پس از آن باید مستندات موجود را بررسی کنید و به ویژگیهای ارائهشده توسط فایروال دقت کنید. بررسی کنید که بهروزرسانیهای امنیتی فایروال در چه فاصله زمانی منتشر میشود. همچنین، باید بررسی کنید که فایروال مورد نظر برای استفاده خانگی مناسب است یا استفاده حرفهای.
فایروالهای این مقاله بر مبنای چه معیارهایی ارزیابی شدهاند؟
برای انتخاب این فهرست، ویژگیها و عملکرد فایروالهای مختلف مورد ارزیابی قرار گرفتند. معیارهایی که هنگام انتخاب دیوارهای آتش به آنها استناد شد، سرعت اجرا و پیادهسازی، قابل درک بودن رابط، ثبات و پایداری آنها بود. همچنین، مستندات در دسترس آنها مورد بررسی قرار گرفت که تا چه اندازه بهروز هستند و آیا فروم آنلاین فعال یا پشتیبانی رسمی برای آنها وجود دارد یا نه. بهروزرسانیهای امنیتی هر چند وقت یکبار منتشر میشوند و اینکه فایروال مورد بررسی توانایی شناسایی و جلوگیری از نفوذ را دارد یا خیر. همچنین، فایروال رابط مبتنی بر وب دارد و برای استفاده خانگی مناسب است یا تنها برای استفاده حرفهای قابل استفاده است.
1. IPFire
- نکات مثبت: راهاندازی ساده، گزینههای مختلف مدیریتی، مدیریت بسته Packfire
- نکته منفی: پشتیبانی توسط جامعه کوچکی از متخصصان
IPFire یکی از بهترین فایروالهای رایگان لینوکس است که کاربری سادهای دارد. IPFire در گروه دیوارهای آتش حالتمند (Stateful Firewall) لینوکسمحور قرار میگیرد که بر پایه Netfilter ساخته شده است. کار روی این فایروال بهعنوان یک انشعاب از پروژه IPCop آغاز شد، اما در نهایت از ابتدا بر پایه لینوکس بازنویسی شد. IPFire را میتوان بر روی انواع مختلفی از سختافزارها، از جمله دستگاههای مجهز به پردازنده آرم (ARM) مثل رزبریپای (Raspberry Pi) نصب کرد. این فایروال در مقایسه با برخی از همتایان خود دسترسپذیرتر است. در فرآیند نصب، فایروال فوق اجازه میدهد که شبکه خود را در بخشهای امنیتی مختلف پیکربندی کنید و هر بخش دارای کد رنگی باشد. بخش سبز منطقه امن را نشان میدهد که همه کاربران عادی متصل به شبکه سیمی محلی را نشان میدهد. بخش قرمز نشاندهنده اینترنت است. هیچ ترافیکی نمیتواند از بخش قرمز به هر بخش دیگری منتقل شود، مگر اینکه بهطور خاص آن را در فایروال پیکربندی کرده باشید. علاوه بر ویژگیهای عمومی فایروال، IPFire قابلیت تشخیص نفوذ و پیشگیری از آنرا دارد و میتوان از آن برای ارائه امکانات شبکه خصوصی مجازی استفاده کرد. همچنین، میتوان این دیوارآتش را با استفاده از مجموعهای از افزونههای مفید تکمیل کرد تا قابلیتهای آن بیشتر شود.
2. OPNsense
- نکات مثبت: ویژگیهای غنی، مبتنی بر HardendedBSD، بهروزرسانیهای امنیتی منظم و پیوسته.
- نکته منفی: رابط آن کاربرپسند نیست.
OPNSense ماحصل ترکیب دو پروژه متن باز به نامهای pfSense و m0n0wall است. OPNSense یکی از بهترین فایروالهای لینوکسی رایگان مقیاسپذیر است. این فایروال بر مبنای HardenedBSD که انشعاب امنیتی از توزیع لینوکسی FreeBSD است، طراحی و پشتیبانی میشود. توزیع فایروال OPNSense در گروه دیوار آتش بهعنوان سرویس (Firewall As a Service) شناخته میشود و یک پلتفرم مسیریابی قدرتمند است که علاوه بر فیلتر ترافیک میتواند برای نمایش یک درگاه اتصال به اینترنت، شکل دادن به ترافیک (Traffic Shaping)، شناسایی و جلوگیری از نفوذ و راهاندازی یک شبکه خصوصی مجازی و موارد دیگر استفاده شود. با هدف پاسخگویی به موقع به تهدیدات، توزیع فوق بهروزرسانیهای امنیتی را بهصورت هفتگی دریافت میکند. یکی از بهترین ویژگیهای OPNsense این است که تمام قابلیتهایش را از داخل یک رابط وبمحور ارائه میدهد که استفاده از آنرا لذتبخش میکند. OPNsense یک فایروال حالتمند را پیادهسازی میکند که کاربران را قادر میسازد تا قوانین فایروال را در دستههای مختلف گروهبندی کنند که در دنیای شبکه اهمیت زیادی دارد. این فایروال از یک سیستم پیشگیری از نفوذ درون خطی استفاده میکند که یک شکل قدرتمند از بازرسی عمیق بسته (DPI سرنام Deep Packet Inspection) است که بهجای مسدود کردن یک آدرس آیپی یا پورت میتواند بستههای داده یا اتصالات را بررسی کند و در صورت لزوم آنها را قبل از رسیدن به فرستنده حذف کند.
3. pfSense
- نکات مثبت: رابط کاربری قابل درک و ساده، ویژگیهای خیلی زیاد و کامل، مستندات خوب
- نکته منفی: پیچیدگی در فرآیند نصب
یکی دیگر از فایروالهای رایگان لینوکس است که دارای ویژگیهای غنی و مبتنی بر توزیع FreeBSD است. pfSense خود را بهعنوان قابل اعتمادترین فایروال منبعباز به دنیای امنیت معرفی کرده است. pfSense شباهتهای زیادی به OPNsense دارد، زیرا همانگونه که اشاره کردیم بخشی از فرآیند طراحی OPNsense مبتنی بر pfSense است. بهعنوان مثال، علاوه بر اینکه یک فایروال قدرتمند، منعطف و پلتفرم مسیریابی است، یک لیست طولانی از ویژگیهای کاربردی دارد. میتوانید از pfSense برای استقرار یک سیستم جلوگیری از نفوذ و پیادهسازی یک شبکه خصوصی مجازی استفاده کنید. pfSense را میتوانید مثل فایروالهای دیگر بهطور کامل از طریق یک رابط وب بصری مدیریت کنید. با این حال، برخلاف بسیاری از همتایان خود نگارشهای مختلفی از آن در دسترس قرار دارد که بهشکل عمومی قابل دانلود هستند. بهدلیل تاریخچه غنی خود، pfSense از دیوارهای آتشی است که طیف گستردهای از اسناد پیرامون آن منتشر شدهاند و آموزشهای متنی و ویدیویی زیادی در مورد آن وجود دارد.
4. ClearOS
- نکات مثبت: مدیریت ساده، قابلیت توسعه متناسب با نیازهای کاربری، فراوانی مستندات
- نکته منفی: کمبود مستندات بهروزشده
ClearOS یک توزیع مبتنی بر CentOS است که بهعنوان یک جایگزین کامل برای توزیعهای سرور تجاری مثلRed Hat Enterprise Server یا Windows Small Business Server قابل استفاده است. نگارشهای مختلفی از ClearOS وجود دارد که بهشکل عمومی در دسترس قرار دارند و بهشکل رایگان قابل دانلود و نصب هستند. شما میتوانید از نسخه عمومی ClearOS برای ارائه انواع خدمات شبکه از جمله فایروال، با قابلیت فیلتر محتوا و تشخیص نفوذ استفاده کنید. بهترین نکته در مورد ClearOS سهولت استقرار آن است. از آنجایی که اکثر توزیعها برای افراد حرفهای نوشته شدهاند، این توزیع برای کاربران عادی با حداقل دانش فنی توسعه پیدا کرده است. پس از نصب، میتوانید فایروال مبتنی بر ClearOS خود را از طریق یک رابط مدیریت وبمحور مدیریت کنید. رابط مدیریتی برای استفاده بصری است و نهتنها به پیکربندی و نظارت بر فایروال کمک میکند، بلکه میتواند با چند کلیک سرویسهای کاربردی شبکه مبتنی بر آنرا فعال کنید.
5. OpenWRT
- نکات مثبت: بهترین پشتیبانی وایفای، فوقالعاده سریع، پشتیبانی توسط طیف گستردهای از افزونهها
- نکته منفی: زمانبر بودن فرآیند راهاندازی اولیه
OpenWRT یکی از بهترین فایروالهای لینوکسی رایگان برای روترها است. OpenWRT کمی با فایروالهای معرفیشده در این فهرست متفاوت است، زیرا فایروالی است که بهطور خاص برای استفاده در روترها و شبکهها توسعه یافته است. به بیان دقیقتر، این فایروال برای کاربران خانگی معمولی که به دنبال نصب یک فایروال جدید بر روی دستگاه خود هستند، به اندازه کاربران حرفهای، علاقهمندان به شبکه و توسعهدهندگان دستگاههای وایرلس جذاب و کاربردی نیست. OpenWRT بیش از 15 سال است که مورد توجه شرکتها و کاربران حرفهای قرار دارد. این فایروال هنوز هم بهطور فعال پشتیبانی میشود، در حالی که در این مدت تعداد زیادی از فایروالهای محبوب دنیای لینوکس آمده و رفتهاند. این فایروال دارای یک رابط کاربری گرافیکی جذاب است و تعدادی بسته اختیاری را در مخزن خود دارد که به کاربر این امکان را میدهد تا آن را به روشهای مختلفی برای انواع کاربردها پیکربندی کند.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟