ساخت باتری از آب شور
گریه کنید تا اشک‌هایتان انرژی باتری‌های آینده را تامین کنند
در تلاش برای ساخت باتری‌های ایمنی که بتوانند انرژی لازم برای دستگاه‌های قابل حمل و وسایل پزشکی را تهیه کنند، دانشمندان موفق به ساخت گونه جدید و انعطاف‌پذیری از باتری‌ها شدند. باتری‌هایی که از آب شور استفاده می‌کنند و شاید روزی بتوانند بر مبنای عرق، خون یا اشک چشم کار کنند.

1606683296_1_0.gif

مقاله‌ای که به تازگی در مجله chem منتشر شده به گونه جدیدی از باتری‌های سبک وزن اشاره دارد که صد برابر مقاوم‌تر از باتری‌های هم رده خود بوده و از امنیت بالاتری برخوردار است. در این باتری‌ها به جای آن‌که از ترکیبات شیمیایی و بعضا سمی استفاده شده باشد از بی ضررترین مایع جهان یعنی آب استفاده شده است.

مطلب پیشنهادی

نانو‌شبکه، ریز شبکه و بزرگ‌داده‌ها؛ آینده شبکه‌های برق‌رسانی
تولید انرژی قابل توزیع و خودکارسازی نقل و انتقال، نحوه تولید و مصرف الکتریسیته را تغییر خواهد داد

به عبارت دقیق‌تر دانشمندان دانشگاه فودان چین موفق شدند از آب شور به عنوان یک الکترولیت استفاده کنند. پژوهشگران این پروژه گفته‌اند : «از این باتری ضمن آن‌که در ابزارهای پوشیدنی می‌توان استفاده کرد، در ارتباط با  گجت‌های پزشکی کاشتنی در بدن انسان‌ها نیز می‌توان استفاده کرد.» این باتری‌ها از سه عنصر اصلی ساخته شده‌اند.

 دو الکترود فلزی که الکتریسیته تولید می‌کنند و نقش قطب‌های مثبت و منفی را بازی می‌کنند. همچنین یک مایع الکترولیتی در میان این دو الکترود قرار داشته که به منظور ذخیره‌سازی انرژی مورد استفاده قرار می‌گیرد. زمانی که باتری در حال روشن کردن دستگاه است، یون‌ها الکترون‌های خود را آزاد می‌کنند و در ادامه از طریق مایع الکترولیتی الکترون‌ها را به سمت الکترود دیگر هدایت می‌کنند. امروزه باتری‌های انعطاف‌پذیر بر مبنای راه‌حل‌های الکترولیتی ساخته می‌شوند که در آن‌ها از اسیدهای قوی یا مواد شیمیایی سمی استفاده می‌شود. این موارد حالت خورندگی داشته، قابل اشتعال بوده و به شدت سمی هستند. در نتیجه به هیچ عنوان گزینه مناسبی به شمار نمی‌روند که در بدن انسان به کار گرفته شوند. باتری‌های ساخت این دانشمندان به دو شکل متفاوت عرضه می‌شوند.

یک مدل شبیه به نوار ساخته می‌شوند که دو الکترود مسطح به شکل ساندویچ بوده و الکترولیت میان آن‌ها قرار می‌گیرد. نوع دوم از ترکیب دو الکترود نخ مانند که از جنس نانولوله‌های کربنی هستند ساخته شده‌اند. یکی از نخ‌ها دارای ذراتی از الکترود با بار مثبت بوده در حالی که دیگری حاوی الکترودهایی با بار منفی است. این دو رشته داخل یک لوله باریکی در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و فضای خالی درون این لوله نیز با مایع الکترلیتی پر می‌شود. ایده‌ای که در پس زمینه این باتری‌ها به کار رفته این است که از این باتری‌ها روزگاری در ابزارهای پوشیدنی یا لباس‌های هوشمند استفاده شود. دانشمندان این پروژه گفته‌اند که از محلول‌های متنوعی به عنوان الکترولیت استفاده کرده‌اند که در میان این محلول‌ها، سدیم سولفات که اغلب به عنوان ملین از آن استفاده می‌شود بهترین بازده را داشته‌اند. اما راه‌حل آب شور که همان آب نمک رقیق شده است نیز به خوبی کار کرده است. این پژوهش اعلام می‌دارد این امکان وجود دارد از مایعات بدن انسان همچون اشک، عرق و خون به عنوان یک محلول الکترولیت برای کاشتنی‌های پزشکی استفاده شود.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟