ماهنامه شبکه - شماره 146
نسخه کاغذي شماره 146 ماهنامه شبکه با پرونده ويژه «کنسول‌هاي جديد بازي» منتشر شد.

سرمقاله: «جوينده پاسخ مشکلات بشري» از پرهام ايزدپناه

فصل خبر و گزارش

اخبار ايران و جهان

تازه‌هاي ايسوس

اخبار سازمان نظام صنفي‌ رايانه‌اي

 

 فصل ديدگاه
اصل مطلب - «يک کامپيوتر با يک مرورگر» از پارسا ستوده‌نيا

يادداشت - «صداقت، اين بار با پيکسل‌ها» از احمد شريف‌پور

يادداشت - «متناقض‌ترين شعار ايراني» از سبحان عطار

تار و پود - «برنده بازي معماري!» از ميثاق محمدي‌زاده

گاوصندوق - «از کنسول تا پي‌سي» از علي حسيني

 

فصل شاهراه اطلاعات
اين فصل با گزارشي از نمايشگاه کامپيوتکس 2013 تحت عنوان مقاله «سريع‌تر، نازک‌تر، ديدني‌تر» شروع مي‌شود. اگر تمايل داريد که بدانيد در اين نمايشگاه چه خبر بوده و مهم‌ترين محصولات و اتفاقات رخ داده کدام‌ها بوده‌اند، اين گزارش مفصل و تصويري را پيگيري کنيد. مقاله دوم اين فصل نيز به يک گزارش ديگر اختصاص دارد. WWDC 2013 بيست و چهارمين کنفرانس جهاني توسعه‌دهندگان اپل بود. اين گزارش با عنوان «10 سال تا خروشان‌ترين موج جهان» اطلاعات و جزئيات بيشتري از اتفاقات ريز و درشت اين کنفرانس و محصولات جديد شرکت اپل در اختيار خوانندگان مي‌گذارد. اين مقاله 12 صفحه است. بعد از اين گزارش به مقاله «حرکت روي بعد چهارم کهکشان» مي‌رسيم که بررسي عملي اسمارت‌فون Galaxy S4 سامسونگ است. به زعم بسياري از کارشناسان اين گوشي کامل‌ترين و بهترين محصول شرکت سامسونگ و با هدف حداکثرسازي سهم بازار ساخته شده است. بررسي پردازنده جديد اينتل مقاله بعدي اين فصل است. مقاله «برگ برنده جديد اينتل» نگاهي به معماري پردازنده Haswell يکي از تازه‌ترين‌هاي دنياي SoC دارد.

 

فصل کارگاه
در اين شماره فصل کارگاه شامل دو مقاله است. مقاله اول «يک بازي در ده گام» مراحل ساخت يک بازي با استفاده از HTML5 را آموزش مي‌دهد. يکي از بزرگ‌ترين امکاناتي که همراه با HTML5 معرفي شد، امکان تعريف بوم گرافيکي يا Canvas است که تحولي بزرگ در دنياي وب به‌شمار مي‌رود. در اين مقاله نحوه استفاده از اين قابليت را ياد مي‌گيريد. مقاله دوم «50 دستور پرکاربرد لينوکسي» است که بخش نخست آن در اين شماره چاپ گرديده است. هرچقدر که محيط‌هاي گرافيکي و برنامه‌هاي پر زرق و برق در لينوکس وارد شوند باز هم خط فرمان جايگاه خاص خود را دارد.

 

فصل امنيت
اگر پيگير فصل امنيت شماره‌هاي قبلي ماهنامه شبکه بوده باشيد، سلسله مقالات الفباي امنيت وب را خوانديد. در اين شماره بخش سوم از اين مجموعه مقالات با عنوان «امن کردن سايت، کار دشواري که بايد انجام شود» را خواهيد خواند. اين مقاله به شما ياد خواهد داد چگونه از نفوذ به سايت‌هايتان جلوگيري کنيد و کسب‌وکارتان را از خطر نجات دهيد. در بخش «بيگانه‌اي پرسه‌ مي‌زند» نيز دو مقاله با عنوان‌هاي تهديدات جديد سال 2013 و مراقب چاله آب باشيد چاپ شده است که گزارش‌هايي از جديدترين حملات و تهديدات دنياي وب هستند.

 

فصل عصرشبکه
بخش دوم و پاياني مقاله سير اوج و افول شرکت AMD با نام «مردان واقعي کارخانه ندارد!» را مي‌توانيد در اين فصل بخوانيد. در اين مقاله چالش‌هاي شرکت AMD در رقابت با شرکت اينتل و جنبه‌هاي گفته نشده آن مورد بررسي قرار گرفته است. همچنين بزرگ‌ترين تصميمات تجاري اين شرکت در سال‌هاي اخير و سود و زيانشان بررسي مي‌شوند. مقاله دوم اين فصل با تيتر «مردي در پشت پرده مغز گوگل» به واکاوي نظريه پروفسور اندرو ان‌جي درباره هوش مصنوعي جديد مي‌پردازد.

 

 هنر و سرگرمي
گزارش سوم اين شماره ماهنامه شبکه به نمايشگاه E3 اختصاص دارد. مقاله «روز بازي‌بازها!» گزارشي تصويري و جذاب است که شما را ميهمان ضيافت علاقه‌مندان سرگرمي‌هاي کامپيوتري مي‌کند. امسال موج بازديدکنندگان از همه جاي دنيا به محل برگزاري نمايشگاه روان بود و غرفه‌ها همه پر از دکورها، شخصيت‌ها و المان‌هاي مختلف بازي بود. در بخش اخبار سرگرمي اين فصل نيز پول‌سازترين شرکت‌هاي بازي‌سازي در سال 2012 معرفي شده‌اند.

 

فصل فناوري شبکه
فناوري سيليکون فتونيک موضوع مقاله سرفصل اين شماره است. «Silicon Photonics؛ از مسي بودن پشيمان گشته‌ايم» به تاريخچه، چرايي، مزايا و کالبدشکافي اين فناوري و کارهاي صورت‌گرفته در دو شرکت IBM و Intel مي‌پردازد. سيليکون فتونيک در پي آن است که امواج نوري را جايگزين سيگنال‌هاي الکتريکي در تراشه‌هاي کامپيوتري و ديگر تجهيزات شبکه‌هاي پرسرعت کند و به سرعت‌هاي 100 گيگابيت بر ثانيه با کمترين هزينه و تجهيزات دست يابد. شرکت IBM در سال 2012 اولين تراشه سيليکون فتونيک را رونمايي کرد و اوايل امسال نيز شرکت اينتل رک، سرور و کانکتورهاي مبتني بر اين فناوري را در معرض نمايش قرار داد. مقاله بعدي اين فصل «اپل به 802.11ac خوش‌آمد گفت» معرفي دو محصول جديد اين شرکت به نام‌هاي AirPort Extreme و AirPort Time Capsule است که در کنفرانس WWDC 2013 معرفي شدند. «مسابقه سرعت صدپتافلاپ» نگاهي به هيولاهاي جديد دنياي محاسبات به خصوص ابرکامپيوتر Carry XC30 و Tianhe-2 و رسيدن به سرعت صدپتافلاپ دارد. مقاله آخر اين فصل «ورود سياتل با رنگ و بوي ARM» است که به اعلام جزئيات پردازنده سرور جديد شرکت AMD اختصاص دارد.

 

پرونده ويژه: زندگي تعطيل شد! (نسل جديد کنسول‌هاي بازي در راه‌اند)
اين پرونده ويژه شامل چهار مقاله است. مقاله اول «ساز بازي‌ساز: نباز بازي‌باز» بيشتر رنگ و بوي مقدمه دارد و خواننده را براي ورود به پرونده ويژه و کليدواژه‌هايي که مي‌خواهد آماده مي‌کند. مقاله دوم «يک اکس‌باکس درجه يک» نگاهي به کنسول بازي Xbox one جديدترين جعبه سرگرمي مايکروسافت دارد. طراحي، رقابت يا اتحاد با تلويزيون، ويژگي‌هاي سخت‌افزاري، زيرسيستم حافظه، مصرف انرژي و توليد گرما، سيستم‌عامل و کينک2 برخي از زيرتيترهاي اين مقاله هستند. «شواليه سياه» عنوان مقاله سوم اين پرونده ويژه است که به بررسي کنسول جديد سوني يا همان Play Station4 مي‌پردازد. در اين مقاله هم سخت‌افزار، دسته بازي، سيستم حرکت‌سنج Movo و موضوعات ديگر مرتبط با اين کنسول تشريح شده‌اند. مقاله آخر «بازي در ابرها» ماحصل يک گفت‌وگو با يکي از مديران مايکروسافت درباره قابليت‌هاي کلاود کنسول Xbox One است.