بهره‌گیری از دو دوربین DSLR برای ثبت تصویر در یک لحظه
ویدیو: یک تصویر تایم‌لپس پانورامای بی‌نظیر از لس‌آنجلس
ثبت یک تایم‌لپس پانوراما با دستگاه‌ها و وسایل پیشرفته‌ای که این روزها در دسترس است کار ساده و آسانی به‌نظر می‌رسد: کافی است دو دوربین را با هم سینک و سپس شروع به ثبت تصاویر کنید. این‌طور نیست؟ البته که نه. اخیرا یکی از عکاسان به‌نام دنیا یک تصویر خارق‌العاده و بی‌نظیر تایم‌لپس پانورامای 10K x 4K از شهر لس‌آنجلس گرفته و به‌گفته خودش این یکی از چالش‌برانگیزترین پروژه‌هایی بوده که انجام داده است.

1606683296_1_0.gif

وی برای تکمیل این اثر حدود ۲ سال زمان گذاشت: از نقطه صفر تا نقطه انتهایی. عکاس این اثر Joe Capra نام دارد و برای گرفتن هر بخش از این تصویر با یک چالش روبرو بود. نخستین مسئله وسایل مورد نیاز بود.

مطلب پیشنهادی

یک تصویر پانورامای گیگاپیکسلی حیرت‌آور از ورزشگاه ورزشی بریستول

وی برای شروع از دو دوربین و لنز استفاده کرد و برای رسیدن به نتیجه موردنظرش از وسایل دیگری نیز استفاده کرد: دو عدد 5D Mark III؛ یک سیستم ریلی که طبق نظر خود او تنظیم شده بود؛ یک intervalometer (یک افزودنی به دوربین که باعث می‌شود شاتر به‌صورت منظم در فواصل زمانی مشخص اقدام به ثبت تصویر کند. این وسیله مشخصا برای عکاسی تایم‌لپس استفاده می‌شود) که به‌صورت سفارشی ساخته شده بود؛ یک Ramper Pro و دو سری لنز کانن 70-24 میلی‌متر؛ 105-24 میلی‌متر و 200-70 میلی‌متر.

اما تهیه وسایل کار؛ تنها نقطه شروع است. کسانی که از عکاسی سررشته دارند به این نکته واقف هستند که استفاده هم‌زمان از دو دوربین می‌تواند منجر به مشکلات زیادی شود. از تنظیم آن‌ها گرفته تا فوکوس کردن و رهاسازی سرِ وقت. درست لحظه‌ای که فکر می‌کنید همه چیز به‌خوبی پیش رفته؛ نگاهی به عکس‌های نهایی می‌اندازید و متوجه می‌شوید که حالا باید با مجموعه‌ای از مشکلات در یک نیم فریم دست‌وپنجه نرم کنید در حالی‌که مشکلات روی نیم فریم دیگر به‌طور کل متفاوت است.

اول از همه نور دیافراگم است. «جو» به پتاپیکسل می‌گوید: مشکل این‌جا است که دوربین‌ها در یک زمان و با یک سرعت فلیکر نمی‌زنند. بنابراین وقتی به عکس نگاه می‌کنید متوجه این تغییر می‌شوید. 

برای همین او مجبور بود تا هر فریم را به‌صورت جداگانه قطع کند و آن‌ها را کنار یکدیگر قرار دهد.

بعد از این مرحله به مرحله تثبیت می‌رسیم. «جو» می‌گوید: ریلی که ساختم عالی بود. اگرچه گاهی اتفاق می‌افتاد که دوربین‌ها به‌طور جداگانه در هنگام عکاسی شروع به حرکت می‌کردند؛ به‌خصوص وقتی‌که از لنزهای بلندتر استفاده می‌کردم. 

و در آخر نوبت به قراردادن این عکس‌ها در کنار هم برای آخرین بار می‌رسد.

وی می‌افزاید: لزوما تمام عکس‌های گرفته شده کنار هم قرار نمی‌گیرند. برای این کار؛ نقاط مرجع در دو فریم که می‌توانند به‌راحتی با یکدیگر یکی شوند را کنار هم قرار دادم. وقتی در فریم شما مقدار زیادی آسمان دیده می‌شود پیدا کردن این نقاط مرجع کار سخت و دشواری است و نمی‌توان آن‌ها را به‌درستی با هم یکی کرد.

از همین‌رو؛ «جو» قبل از گرفتن هر فریم درباره آن خوب فکر می‌کرد و اگر به این نتیجه می‌رسید که فریم‌های گرفته شده به راحتی کنار هم قرار نمی‌گیرند؛ از گرفتن آن‌ها صرف‌نظر می‌کرد.

این‌ها تنها جزئی از مشکلات و چالش‌هایی بود که وی با آن‌ها درگیر بود.

در پایان باید گفت که این داستان موفق به‌همین راحتی به‌دست نیامده؛ بلکه «جو» پیش از این چندین تجربه دیگر در زمینه تایم‌لپس‌های پانورامایی داشته و متأسفانه هربار بنابه‌دلایلی شکست خورده بود. اما حدود دو سال پیش یکی از مشتریانش با وی تماس گرفت و او را تشویق به تست دوباره کرد و این‌بار؛ نتیجه کار موفقیت‌آمیز بود. 

از خواندن این داستان یک درس خوب و پندآموز می‌گیریم: هیچ‌وقت از ایده‌های به‌ظاهر مسخره خود ناامید نشوید و به آن‌ها ایمان داشته باشید. کسی چه می‌داند؛ شاید روزی موفق شدید.

اگر تمایل دارید با برخی از کارهای «جو» آشنا شوید سری به وب‌سایت او به نشانی www.scientifantastic.com بزنید.

در صورت تمایل ویدیوی زیبای زیر را مشاهده کنید:

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟