با استفاده از تکنیک‌های عکس‌برداری مادون قرمز
تماشا کنید: عکس‌های شگفت‌انگیز جدید از سحابی اریون
یک تلسکپ فوق‌العاده قدرتمند بر روی زمین توانسته با نگاه کردن به سحابی شکارچی یا جبار (Orion Nebula) که 1350 سال نوری با کره خاکی ما فاصله دارد به حقیقت بی‌نظیری پی ببرد. به‌نظر می‌رسد که «نبولا» اشیاء بیشتری را نسبت به چیزی که تصور می‌شد در خود جای داده است.

1606683296_1_0.gif

این تلسکوپ غول پیکر که در مرکز رصدخانه European Southern نصب شده به دانشمندان کمک کرد تا به این منطقه که تا حدودی شبیه به ستاره است با استفاده از اشعه مادون قرمز نگاه دقیق‌تری داشته باشند. آن‌ها موفق شدند تا کوتوله‌های کم‌ جرم قهوه‌ای رنگی را در این منطقه مشاهده کنند؛ البته به آن‌ها ستاره‌های شکست‌خورده هم گفته می‌شود؛ هم‌چنین اشیاء کیهانی که جرم آن‌‌ها شبیه به سیاره است نیز دیده شد.

مطلب پیشنهادی

بزرگ‌ترین عکس نجومی از کهکشان راه شیری

«آملیا بایو» که یکی از دانشمندان این تیم و از کسانی است که موفق شده این تصویر را ببیند؛ در این خصوص می‌گوید: شناخت این اشیاء کم وزن در سحابی شکارچی در تشریح نظریه‌هایی که در رابطه با نوع شکل‌گیری ستاره مطرح است؛ بسیار مهم و حیاتی است. در کل؛ تصویر گرفته شده نشان می‌دهد نسبت به چیزی که تصور می‌شد تعداد اشیاء کم وزن در آن منطقه ۱۰ برابر بیشتر است. ویدیوی زیر تصاویر جدید گرفته شده از سحابی اریون را نشان می‌دهد:

به‌رغم تحقیقاتی که در طی چندین دهه بر روی سحابی شکارچی صورت گرفته؛ دانشمندان تازه موفق شده‌اند تاحدودی نسبت به شکل‌گیری ستاره در داخل آن پی ببرند. به این ترتیب تمام نظریه‌هایی که در این رابطه مطرح بوده باید بازنگری شود. یکی دیگر از دانشمندان تیم تحقیق به‌نام «هولگر درس» می‌گوید: به‌نظر من این نتایج مانند یک نگاه اجمالی و کوتاه به عصر جدیدی از دانش سیاره‌ها و شکل‌گیری ستارگان است. وی اضافه می‌کند: وقتی این تلسکوپ در سال 2024 آنلاین شود می‌تواند حتی در همین عکس اخیر هم تعداد سیاره‌های بیشتری را که آزادنه معلق هستند؛ نشان دهد.

از روی زمین با چشم غیرمسلح هم می‌توان سحابی شکارچی را رؤیت کرد. منطقه پیرامون آن به مانند یک خال خزدار است که وسعتی معادل 24 سال نوری دارد. ویدیوی زیر تفاوت تصاویر گرفته شده با نور مریی را با تصاویر جدید گرفته شده از سحابی اریون نشان می‌دهد:

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟