موفق‌ترین و ناکام‌ترین گجت‌های خانه هوشمند کمک مردمی کدام‌اند؟
شرکت‌های زیادی در گوشه و کنار دنیا هستند که از طریق پلتفرم‌های جمع‌آوری کمک‌های مردمی (Crowdfunding) مانند «کیک‌استارتر» یا «ایندی‌گوگو» محصولات مرتبط با خانه‌های هوشمند را تولید کرده‌اند. اما واقعا کدام یک از این گجت‌ها موفق شدند بعد از خاتمه کمپین‌های جذب سرمایه پایان خوشی داشته و راه خود را به بازارهای جهانی باز کنند؟ در زیر با بعضی از این گجت‌ها آشنا می‌شویم.

1606683296_1_0.gif

دوربین امنیتی آنجی (Angee Security Camera)

دوربین امنیتی آنجی اولین بار در ماه سپتامبر 2015 روی کیک‌استارتر معرفی شد و یکی از ویژگی‌هایی که روی آن تبلیغ زیادی شده استفاده از دوربین 360 درجه در بالای آن به همراه سنسورهای در و پنجره است که باعث بالا رفتن امنیت خانه می‌شود. در توضیح تبلیغاتی آنجی گفته شده که قادر است با رقبای قدرتمند موجود در بازار مانند سیستم‌های امنیتی خانه DIY رقابت نزدیکی داشته باشد. این گجت موفق شد بیشتر از 530 هزار دلار سرمایه جذب کند. قرار است اولین محصولات تولیدی برای کسانی که از آن حمایت کردند ارسال شود. زمان آن هم ماه اکتبر 2016 اعلام شده است. طبق آخرین خبرها ماه گذشته میلادی کار طراحی دوربین امنیتی آنجی به پایان رسید.

آروما وان (Auroma One)

آروما وان یک قهوه‌ساز است که شرکت تولید کننده آن Auroma Brewing امیدواری‌های زیادی به محصولش دارد. این ماشین که اولین بار ماه نوامبر 2015 روی کیک‌استارتر و کمی بعد از آن روی ایندی‌گوگو قرار گرفت، مجهز به سیستم وای‌فای است و صاحب آن می‌تواند از طریق یک اپلیکیشن دستگاه قهوه‌سازش را کنترل کند. هم‌چنین کسانی که علاقمند هستند یک دستگاه همه‌کاره داشته باشند می‌توانند درخواست کنند تا آسیاب دندانه‌ای که برای آسیاب کردن دانه‌های قهوه مورد استفاده قرار می‌گیرد هم به این دستگاه اضافه شود.

میزان سرمایه‌ای که این پروژه جذب کرد تقریبا برابر با 478 هزار دلار بود و گروهی از سرمایه‌گذاران می‌توانند ماه اکتبر سال جاری میلادی و گروه دیگر در ماه دسامبر دستگاه‌های خود را دریافت کنند.

جالب‌ترین کولر (Coolest Cooler)

از نظر فنی با یک وسیله خانه هوشمند روبرو نیستیم اما این کولر بی‌شک یکی از هوشمندترین کولرهایی است که تا به‌حال دیده شده؛ یک مخلوط کن؛ اسپیکر بولوتوث؛ شارژر USB و تعدادی امکانات دیگر از جمله مشخصات جالب این کولر است. زمانی که در سال 2014 روی کیک‌استارتر قرار گرفت یک رکوردشکن لقب گرفت. در کمتر از دو ماه 62642 سرمایه‌گذار بیشتر از 13 میلیون دلار پول جمع‌آوری کردند تا ایده آن را به واقعیت تبدیل کنند و همین مسئله باعث شد تا این کولر در زمان خود به موفق‌ترین کمپین کیک‌استارتر تبدیل شود.

از ماه جولای 2015؛ Coolest Cooler وارد بازار شد اما ظاهرا داستان خیلی هم خوش نبوده است؛ این کولر قبل از این‌که به دست حمایت‌کنندگان پروژه برسد روی سایت آمازون قرار گرفت و همین مسئله باعث ناراحتی و آزرده‌خاطر شدن آن‌ها شد. تا ماه گذشته کمپانی Coolest به دنبال پیدا کردن سرمایه‌گذارانی بوده که حاضر باشند در این پروژه شریک شوند و سفارش‌ها را به پایان برسانند؛ چون هنوز دو سوم از شرکت‌کنندگان در این پروژه محصول خود را دریافت نکرده‌اند.

قفل هوشمند گوجی (Goji Smart Lock)

سال 2013 زمانی‌که قفل هوشمند گوجی روی ایندی‌گوگو قرار گرفت، هیجان بسیاری بین مردم به‌وجود آورد. یک سیستم ورود هیبریدی در کنار سیستم نظارتی به همراه دوربینی که داخل آن تعبیه شده بود و به صاحب‌خانه اجازه می‌داد تا دقیقا بفهمد چه کسی پشت در است. گوجی موفق شد مبلغ 313 هزار دلار جمع‌آوری کند و متعهد شد تا دسامبر همان سال تولید خود را به دست حمایت‌کننده‌های پروژه برساند اما بعد از آن گوجی اعلام کرد به‌دلیل مشکلات پیش‌آمده این شرکت نمی‌تواند در زمان مقرر قفل‌های هوشمند را تحویل دهد و این کار تا جولای 2014 انجام می‌شود.

بعد از گذشت دو سال هنوز این پروژه ادامه دارد و هیچ محصولی به‌دست پشتیبانی‌کننده‌ها نرسیده و از سال 2015 به بعد و آخرین خبری که از آن‌ها منتشر شد؛ خبر دیگری دریافت نشده است.

لاکیترون (Lockitron)

داستان لاکیترون با سایر محصولات فرق می‌کند و به‌صورت کاملا خودجوش موفق به جذب سرمایه شد. داستان از این قرار است که سایت کیک‌استارتر به‌ یک‌باره تصمیم گرفت تا وسایلی که به بهتر شدن خانه کمک می‌کنند را روی سایت قرار ندهد و در نتیجه پروژه قفل هوشمند لاکیترون هم از روی سایت برداشته شد. توسعه‌دهندگان این قفل از طریق وبسایت خودشان موفق شدند در سال 2012 بیشتر از 2 میلیون دلار سرمایه جذب کنند.

قبل از این‌که حمایت‌کننده‌های اولیه موفق به دریافت قفل‌های هوشمندشان شوند، لاکیترون در سال 2015 اعلام کرد که قفل اصلی که در سمت چپ تصویر دیده می‌شود با مدل جدیدتری به‌نام بولت که در سمت راست تصویر دیده می‌شود؛ جایگزین شده و در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد. در این خبر گفته شده که مدل اصلی دارای اشکالاتی که بوده که در مدل جدیدتر اصلاح شده است. یکی از مهم‌ترین تغییرات آن است که بولت از طریق یک بخش کاملا مجزا به‌نام بریج (Bridge) به وای‌فای وصل می‌شود.

طبق خبری که روی وبلاگ لاکیترون منتشر شد این کمپانی از ابتدای 2016 شروع به تحویل قفل بولت بدون بریج کرده اما هفته گذشته اعلام کرد که بولت به‌همراه بریج به‌زودی به در خانه شما می‌آید.

ولوم هوشمند مِلد (Meld Smart Knob)

شرکت مِلد متعهد شد با استفاده از سه بخش؛ اجاق گازهای آشپزخانه را هوشمندتر کند: ولوم مِلد؛ درجه حرارتی که به اجاق وصل می‌شود و یک اپلیکشین که با توجه به نوع غذایی که روی اجاق قرار دارد دمای زیر آن را تنظیم می‌کند. حدود 1500 نفر در این پروژه شرکت کردند و در ماه آوریل 2015 از طریق کیک‌استارتر 210 هزار دلار جمع‌آوری شد.

ماه سپتامبر 2015؛ مِلد به سرمایه‌گذاران پروژه اعلام کرد که دیگر نیازی به پول آن‌ها ندارد و با یک شرکت بزرگ تولید کننده وسایل آشپزخانه که نام آن اعلام نشده؛ همکاری می‌کند. در وبسایت sparse آمده که این شرکت امسال دوباره راه‌اندازی می‌شود ولی باز هم نام این شریک تجاری معلوم نیست.

ماهی‌تابه‌ هوشمند یا اسمارتی‌پنز (SmartyPans)

اسمارتی‌پنز هم اسم جالبی دارد که به‌راحتی در ذهن باقی می‌ماند و هم این‌که قبل از معرفی روی سایت ایندی‌گوگو؛ رونمایی باشکوهی در نمایشگاه CES 2016 داشت. این ماهی‌تابه متصل که 229 دلار قیمت دارد از دستورات صوتی؛ سنسورهای وزن و دما؛ و یک اپلیکیشن استفاده می‌کند که مواد مغذی غذایی را که درست می‌کنید به اطلاع شما می‌رساند. کمپین اسمارتی‌پنز یک ماه طول کشید و موفق به جمع‌آوری 31 هزار دلار شد. پیش‌بینی می‌شود از ماه آگوست سال جاری عرضه آن آغاز شود.

سًمابار (Somabar)

توسعه‌دهندگان سًمابار به آن «نسپرسو برای کوکتل» می‌گویند. شش لوله آن را با تعدادی از نوشیدنی‌های مورد علاقه خود پر کنید. سپس با استفاده از اپلیکیشن مربوطه که برای هر دو پلتفرم آندروید و iOS نوشته شده کوکتل موردنظرتان را مشخص کنید تا آن را برای شما آماده کند. کمپین سًمابار روی کیک‌استارتر سال 2014 به مدت یک ماه انجام شد و در نهایت ۸۰۰ نفر حدود 313 هزار دلار جمع‌آوری کردند.

قرار بود سال 2015 این دستگاه تحویل ۸۰۰ مشارکت‌کننده شود اما هنوز اتفاقی نیافتاده است. خود شرکت هم تاریخ جدیدی را اعلام نکرده است. روی سایت کیک‌استارتر یکی از شرکای پروژه گفته است که می‌دانم ندانستن تاریخ دقیق باعث ناراحتی و حتی عصبانیت شما می‌شود؛ اما فعلا نمی‌توانیم تاریخی اعلام کنیم ولی همان‌طور که بارها گفته‌ایم به‌محض مشخص شدن خبرهای جدید را به اطلاع شما می‌رسانیم.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟