سایر سیستم‌عامل‌ها
آشنایی و کار با رزبری پای - بخش چهارم
با این‌که Raspberry Pi سیستم‌عامل‌های زیادی دارد که سازگار و پیکربندی شده برای استفاده با سخت‌افزار آن هستند، برخی سیستم‌عامل‌ها هستند که کاربران اصرار دارند از آن‌ها استفاده کنند. دو نوع از این سیستم‌عامل‌ها آندرویید (سیستم‌عامل به‌کار رفته در اسمارت‌فون‌ها و تبلت‌ها) و کرومیوم (سیستم‌عامل توسعه‌یافته شبیه آن‌چه در Chromebooks گوگل استفاده می‌شود) هستند. در حال حاضر، نسخه‌هایی از هر دو برای دانلود و نصب روی Raspberry Pi وجود دارد. با این ‌حال، سیستم‌عامل‌هایی هستند که مشکلاتی ایجاد می‌کنند و توسط توسعه‌دهندگان در دست بررسی هستند.

1606683296_1_0.gif

این مطلب یکی از مقالات ویژه‌نامه «رزبری پای» ماهنامه شبکه است. برای دانلود کل این ویژه‌نامه به اینجا مراجعه کنید. 

آندرویید 
آندرویید سیستم‌عاملی مبتنی بر لینوکس است که برای موبایل‌هایی مثل  اسمارت‌فون‌ها و تبلت‌ها طراحی شده است و نسخه‌های بسیار متنوعی دارد. آخرین نسخه آن در زمان نگارش این مقاله 5 است که سیستم‌عاملی بسیار گسترده و جدید است. هزاران برنامه کاربردی برای آن موجود و فناوری آن رو به بهبود است. به ‌هر حال، مشکلاتی هم ایجاد می‌کند. یک  اسمارت‌فون بسیار پیش‌رفته‌تر از Raspberry Pi است و سخت‌افزار ویژه‌ای دارد. بنابراین، قرار دادن چنین سیستم‌عامل پیش‌رفته‌ای روی یک سخت‌افزار پایه و ابتدایی مشکلاتی را ایجاد می‌کند. در تابستان 2012، مؤسسه Raspberry Pi اعلام کرد نسخه 4 آندرویید (Ice Cream Sandwich) ویژگی‌هایی از قبیل تصویر و گرافیک دارد، ولی خروجی صدا ندارد. متأسفانه، این نسخه برای نصب روی Raspberry Pi کاملاً بی‌فایده بود (شکل 1). 

 شکل 1: متأسفانه استفاده از آندرویید روی Raspberry Pi متوقف شده است، اما این امکان وجود دارد که در آینده از آن استفاده شود.

کرومیوم
Chromium OS سیستم‌عامل دیگری مبتنی بر لینوکس است که توسط گوگل طراحی شده است. یک توسعه منبع باز از نسخه سیستم‌عامل کروم‌است که در Chromebooks استفاده می‌شود. Liam McLoughlin طی سال‌های اخیر بی‌وقفه در جهت توسعه سیستم‌عامل کرومیوم برای Raspberry Pi تلاش کرده است. متأسفانه، بیش از این فرصت نداشت تا خود را وقف این پروژه کند. البته می‌توان سیستم‌عامل کرومیوم را روی Raspberry Pi نصب کرد (شکل 2)، ولی مشکل این است که سرعت بسیار پایینی دارد و شما برای کامپایل کردن و ساختن تصاویر و بسته‌ها به دانش پیش‌رفته‌ای نیاز دارید (شکل 3). 

 شکل 2: سیستم‌عامل کرومیوم می‌تواند روی Raspberry Pi نصب شود، اما به‌شدت بی‌ثبات و سرعت آن بسیار کم است.

 شکل 3: اگر تصمیم دارید کرومیوم را روی Raspberry Pi امتحان کنید، باید به صفحه‌ای به این شکل عادت کنید.

استفاده از آندرویید و سیستم‌عامل کرومیوم
اگر می‌خواهید آندرویید را روی Raspberry Pi امتحان کنید، می‌توانید به نشانی goo.gl/gT5De بروید. این صفحه شامل پروژه‌های متعدد است و در پایین صفحه لینک‌هایی به ایمیج‌های (image) مربوط وجود دارد. به‌راحتی می‌توانید ایمیج را دانلود کنید و آن را به همان روشی که سیستم‌عامل نخستین Raspberry Pi را انتقال دادید، به کارت SD انتقال دهید. سپس، کارت SD را به Raspberry Pi وارد و آن را روشن کنید. اکنون می‌توانید صفحه آغاز آندرویید را مشاهده کنید، ولی توجه داشته باشید که سرعت آن بسیار پایین است و استفاده از ماوس نیز مانند صفحات لمسی آندرویید راحت نخواهد بود. استفاده از سیستم‌عامل کرومیوم روی Raspberry Pi کمی پیچیده‌تر از آندرویید است. مجموعه‌ای از پیش‌نیازها باید برای مبتدیان در نظر گرفته شود.  برای استفاده از سیستم‌عامل کرومیوم می‌توانید از نشانی goo.gl/bEQdk استفاده کنید (شکل 4). 

 شکل 4: از آندرویید یا کرومیوم برای Pi ناامید نشوید، آن‌ها تنها به کار بیش‌تری نیاز دارند.

برای مشاهده قسمت‌های بعدی "آشنایی و کار با رزبری پای" اینجا کلیک کنید

منبع: کتاب رزبری پای برای مبتدیان از انتشارات Emagine

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟