گزارش نمایشگاه
گوناگون در CES 2015
در نمایشگاه CES محصولات عجیب و غریب زیادی می‌بینیم. محصولاتی که اول تصور نمی‌کنید ساخته شوند ولی بعد وقتی در نمایشگاه از نزدیک می‌بینید، باور می‌کنید چقدر خوب هستند و چه کارایی می‌توانند داشته باشند و مشکلات پیچیده‌ای را حل می‌کنند. در زیر چندتا از این محصولات عجیب و غریب را معرفی می‌کنیم:

1606683296_1_0.gif

این مطلب یکی از مقالات پرونده ویژه «گزارش نمایشگاه CES 2015» چاپ شده در شماره 165 ماهنامه شبکه است. کل این پرونده ویژه را می‌توانید از اینجا دانلود کنید. 

دوربين حرارتی Flir One برای کاربران آی‌اواس و آندرویيد

شرکت FLIR پيش‌تر نيز با عرضه دوربين حرارتی خود نقدهای مثبتی را به‌خود اختصاص داده‌‌ بود. اما آن دوربين تنها با سيستم‌عامل آی‌اواس سازگار بود و همين مورد محدوديت بزرگی برایش به‌شمار می‌رفت. اما امسال FLIR نسخه جديدی از همان دوربين (Flir One) را در حالی معرفی کرد که آندرویيد را نيز پشتيبانی می‌کند و به‌ اين وسيله بر گستره کاربران محصول خود افزود. اين دوربين فروسرخ می‌تواند کاربردهای گوناگونی داشته‌ باشد. برای مثال، کسانی‌ که می‌خواهند هزينه‌های سوخت خانه را کاهش دهند، می‌توانند دوربين الصاق ‌شونده Flir One را به دستگاه آی‌اواس يا آندرویيدی متصل کنند تا براساس فيلمی که با هندست ضبط می‌شود، تصاوير گرمایی بگيرد. با کمک اين وسيله می‌توان تجهيزات محيطی يا وسايل خانگی را که ممکن است بيش از اندازه گرما توليد کنند يا جانورانی که ديده نمی‌شوند يا کسانی که به‌صورت غير مجاز وارد جایی شده‌اند، شناسایی کرد. اين دستگاه هم درگاه لایتنينگ و هم MicroUSB دارد و می‌توان آن ‌را به همه اسمارت‌فون‌های مدرن متصل کرد. همچنين، اين دستگاه از نسخه به‌روزشده حس‌گر Lepton بهره می‌برد که چهار برابر حساس‌تر از حس‌گر Flir One پيشين است. شرکت FLIR محصول ديگری موسوم به Flir C2 را نيز معرفی کرد که پيش‌رفته‌تر از Flir One است. اين وسيله که گویی يک دوربين کامپکت بسيار باريک است، برای کسانی ساخته شده ‌است که با وجود نياز به صورت دادن بازرسی‌های خاص با دوربين‌های فروسرخ، آن اندازه بودجه ندارند که بابت خريد حس‌گرهای بزرگ‌تر فروسرخ پول زيادی بپردازند. حس‌گر Flir C2 با قيمت 699 دلار عرضه خواهد شد. 

هاردديسک‌های پولادی و شيشه‌ای LaCie

شرکت LaCie که اينک زيرمجموعه شرکت سی‌گيت به‌شمار می‌آيد، دو هاردديسک جديد را معرفی کرد. هاردديسک ضدآب و ضدغبار LaCie Rugged RAID با گنجايش 4 ترابايت که در صورت افتادن از فاصله بيش از 5/1 متری و وارد آمدن فشار يک تنی همچنان مقاومت می‌کند. اين نخستين هاردديسک موبايل RAID با درگاه تاندربولت است و شرکت LaCie آن ‌را سريع‌ترين هاردديسک کنونی بازار قلمداد می‌کند؛ زيرا سرعت آپلود آن 240 مگابايت بر ثانیه است. این هاردديسک محفظه آلومينيومی دارد و پيرامون آن‌ با لاستيک پوشانده شده ‌است تا در برابر نفوذ آب و غبار مقاوم باشد. قيمت اين هاردديسک 449 دلار اعلام شده ‌است. 
محصول بعدی LaCie Mirror يک ترابايتی است که کاملاً از شيشه ساخته شده‌ است، اما پوشش محافظ Corning Gorilla Glass دارد و در برابر خراش مقاوم است. اين هاردديسک در وب‌سايت شرکت سازنده با قيمت حدود 280 دلار برای فروش عرضه شده ‌است. 

ريزکامپيوتر اينتل

اينتل کوچک‌ترين کامپيوتر پوشيدنی جهان موسوم به Curie را رونمایی کرد. اين کامپيوتر چنان کوچک بود که وقتی برايان کرازانيچ آن ‌را روی صحنه معرفی می‌کرد، حاضران به‌سختی می‌توانستند آن ‌را ببينند. اين ريزکامپيوتر که به اندازه يک دکمه است، در پوشيدنی‌های گوناگون به‌کار گرفته خواهد شد. انگشترها، وسايل تزيينی، کيف و حتی دکمه ژاکت‌ها نيز از جمله وسايلی هستند که می‌توان اين کامپيوتر را در آن‌ها به‌کار برد. کرازانيچ ضمن معرفی تراشه Curie نشان ‌داد که برای مثال اين ريزکامپيوتر چگونه می‌تواند گام‌های او را موقع سخنرانی بشمارد و آن ‌را روی اسمارت‌فون نشان دهد. تراشه Curie عضو خانواده تراشه‌های 32 بيتی بسيار کم‌مصرف Quark به‌شمار می‌آيد که اينتل آن‌‌ها را برای استفاده در تجهيزاتی مانند پوشيدنی‌ها توليد کرد. اين تراشه 384 کيلوبايت حافظه فلش، حس‌گرهای حرکت‌سنج، بلوتوث LE و امکانات مورد نياز برای شارژ باتری دارد. همچنين، يک هاب حس‌گر دارد که در نتيجه تجهيزات بی‌سيم می‌توانند با استفاده از آن کارهایی مانند شمردن گام‌های کاربر را انجام دهند. می‌توان گفت، با اين‌که اينتل در چند سال گذشته بخش بزرگی از بازار تراشه‌های موبايل را به رقيب سرسختی مانند آرم و شرکای آن از جمله کوالکام واگذار کرد، اما از آن‌جا که پوشيدنی‌ها می‌توانند موج بزرگ بعدی پس از موبايل باشند، اينتل از هم‌اکنون می‌کوشد در اين حيطه پيش‌تاز باشد و به ‌نظر تا اين‌جا عملکرد مطلوبی داشته ‌است. کرازانيچ با بيان اين‌که پوشيدنی‌ها گسترشی طبيعی بر محاسبات هستند، آن‌ها را دستگاه‌هایی فوق ‌شخصی قمداد کرد. نخستين محصول مبتنی بر تراشه Curie که در نمايشگاه امسال رونمایی شد، ساعت هوشمند Basis Peak بود. اما اينتل بيش‌تر مايل است تراشه‌های آن در محصولات شرکت‌های ديگر به‌کار رود که شرکای تجاری او به‌شمار می‌آيند. اندازه کوچک Curie و نياز اندک آن به برق، استفاده از آن ‌را در پوشيدنی‌ها توجيه‌پذير خواهد کرد و اجازه خواهد داد تا اين شرکت در بازاری حاضر شود که رقيبانی همچون آرم و MIPS نيز در آن حضور دارند. نخستين محصول اينتل در حيطه پوشيدنی‌ها ريزکامپيوتر اديسون بود که در نمايشگاه سال گذشته معرفی شد. اديسون به ‌اندازه يک کارت SD بود. اما به‌جای آن‌که در پوشيدنی‌ها مورد استفاده قرار بگيرد، به حيطه روبات‌ها، پهپادها و صنعت الکترونيک گام نهاد. 

انگشت‌نگار IDKey محصول Sonavation

اين دستگاه انگشت‌نگار برای ثبت و شناسایی اثر انگشت رويکرد منحصر به ‌فردی دارد که نتيجه به‌کارگيری فناوری اسکن سه‌بعدی شرکت سازنده آن است. دستگاه انگشت‌نگار IDKey M-Series با استفاده از سامانه فراصوت، امواج صوتی را به سطح پوست می‌فرستد و با دريافت بازتاب آن که شامل اطلاعات دقيقی درباره اثر انگشت شخص است، تصوير اثر انگشت را به‌صورت سه‌بعدی ثبت می‌کند. شرکت سازنده می‌گويد: «چنين شيوه‌ای تقريباً دور زدنی نیست و شيوه‌هایی مانند آن‌چه پيش‌تر هکری به‌نام جان استاربورگ کريسلر انجام داده ‌بود، درباره آن کارساز نيست.» در سال 2013، کريسلر برای نشان دادن آسيب‌پذيری سامانه انگشت‌نگار Touch ID آی‌فون، از انگشت اشخاص عکس‌های عادی گرفته و سپس از روی آن عکس‌ها با چسب چوب مدل‌هایی ساخته و با آن مدل‌ها قفل Touch ID را گشوده ‌بود. برای اين‌که بتوان با استفاده از IDKey در حساب‌های آنلاين محافظت‌شده لاگين کرد، بايد افزونه رايگان شرکت Sonavation را به‌کار برد که برای مرورگر کروم گوگل ساخته شده ‌است.

اتصال دستگاه به کامپيوتر به وسيله کابل USB صورت می‌پذيرد. سپس، بايد انگشت را روی بخشی کشید که برای همين کار در نظر گرفته شده‌ است. پس از آن، می‌توان با استفاده از افزونه‌ای که گفته ‌شد، فهرست حساب‌های ذخيره‌ در دستگاه را ديد. با کليک روی هر يک از آن حساب‌ها IDKey گذرواژه مربوط را به‌صورت خودکار پر می‌کند و در نتيجه آن حساب باز خواهد شد. گنجايش IDKey M-Series برای ذخيره‌سازی داده‌ها 16 گيگابايت است و شرکت Sonavation برای رمزنگاری داده‌هایی که در اين فضا ذخيره می‌شوند، از استاندارد رمزنگاری AES-256 استفاده کرده ‌است. کاربرد ديگر دستگاه اين است که می‌تواند در نقش يک ذخيره‌ساز رمزنگاری‌شده USB نيز ظاهر شود و فايل‌های مهم را نگهداری کند. همچنين، با توجه به سازگاری اين وسيله با پلتفرم‌های آی‌اواس و آندرویيد می‌توانيد عکس‌ها و صداهایی که با اسمارت‌فون ثبت و ضبط می‌کنيد، مستقيم در IDKey و نه روی اسمارت‌فون ذخيره کنيد. اين سامانه انگشت‌نگار تراشه NFC و فضای ذخيره‌سازی ويژه‌ای دارد که Secure element خوانده می‌شود و اگر بانک‌ها يا سامانه‌های پرداخت برای همکاری با Sonavation مشارکت کنند، می‌توان اين دستگاه را به‌جای کارت پرداخت نيز به‌کار برد. انگشت‌نگار IDKey M-Series وای‌فای و بلوتوث هم دارد و با قيمت 279 دلار به‌فروش خواهد رفت. 

چاپگرهای سه‌بعدی XYZprinting

چاپگر سه‌بعدی داوينچی جونيور محصول شرکت XYZprinting با قيمت مناسب 349 دلار‌ توجه خيلی‌ها را به‌خود جلب کرد. اين چاپگر تقريباً 12 کيلوگرمی شکاف کارت حافظه SD دارد و کاربران می‌توانند آ‌ن‌چه را می‌خواهند مستقيم از روی کارت SD و بدون نياز به کامپيوتر چاپ کنند. چنين قابليتی به‌ويژه وقتی قرار است چاپگر در محيط‌های عمومی مانند دانشگاه يا اداره به‌کار برود، اهميت زيادی دارد. استفاده از اين چاپگر آسان است و شرکت سازنده آن ‌را يک چاپگر «پلاگ اند پلی» در بازاريابی خود معرفی می‌کند. اين دستگاه به کاليبره شدن و‌ هموارسازی سطح نيازی ندارد. با توجه به ‌اينکه چاپگر فوق از کارتريج‌های FFF (سرنام Fused Filament Fabrication) استفاده می‌کند، کار با آن ايمن‌تر و ساده‌تر است. همچنين، تراشه و فناوری NFC در اين دستگاه مقدار سيم‌پيچ مورد نياز برای چاپ مدل‌ها را تشخيص می‌دهد و هرگاه مقدار آن کم شود، موضوع را اطلاع می‌دهد. برق مورد نياز اين چاپگر برای چاپ مدل‌ تنها 75 وات است و از اين حيث يکی از سازگارترين چاپگرهای سه‌بعدی با استانداردهای زيست‌محيطی است. 
محصول ديگر اين شرکت چاپگر Nobel 1.0 بود که از فناوری استريوليتوگرافی (SLA) بهره می‌برد. در اين فناوری پرتو ليزر صمغ‌ حساس به نور را گرم و از اين فرآيند برای ساخت اشيایی استفاده می‌کند که ساختار هندسی پيچيده‌تری دارند. با اين شيوه می‌توان اشيایی به‌اندازه 25 ميکرون را نيز چاپ کرد. چاپگر نوبل 1.0 نيز همچون داوينچی جونيور شکاف حافظه SD دارد و می‌توان مدل‌ها را مستقيم از روی کارت حافظه و بدون نياز به کامپيوتر چاپ کرد. قيمت اين چاپگر 1499 دلار اعلام شده ‌است.

 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟