خطر در کمین چاپ سه بعدی
هکرها ممکن است به چاپگرهای سه بعدی حمله کنند
به تازگی گروهی از محققان دنیای امنیت موفق به شناسایی مجموعه‌ای از آسیب‌پذیری‌های نرم‌افزاری در چاپگرهای سه بعدی شدند. این آسیبپ‌پذیری‌ها در مدت زمان چاپ سه بعدی به هکرها اجازه می‌دهد به فعالیت تخریبی دست بزنند. به‌طوری که چاپگرهای سه بعدی را به گونه‌ای تنظیم کنند تا مصنوعاتی با کیفیت بسیار پایین تولید کنند.

1606683296_1_0.gif

چالش‌های امنیتی و تولیدی در صنعت چاپ سه بعدی

آن‌چنان که زمان تولید، کیفیت و هزینه‌های مرتبط به تولید در مسیر بهبود و پیشرفت گام برداشته و قیمت‌ها شیب نزولی پیدا می‌کنند، کسب‌وکارها و مصرف‌کنندگان بیشتر و بیشتری سیاست‌های خود را بر مبنای این فناوری قرار می‌دهند. از جمله مزایای این فناوری می‌توان به تولید محصولات سفارشی، بومی‌سازی تولید و کاهش تدارکات اولیه اشاره کرد. مواردی که به آن‌ها اشاره گردید همراه با مزایای متعدد دیگر، تولید افزایشی AM (سرنام additive manufacturing) را قادر می‌سازد تا فرآیند تولید و زنجیره تامین را در مقیاسی جهانی متحول ساخته و از این رو نگرانی از بابت قابلیت اطمینان محصولات را به صفر برساند. اما رخدادها هیچ‌گاه به خوبی آن‌چه تصور می‌کنیم به پیش حرکت نمی‌کنند. در کنار مزایای فوق‌العاده، خطرات بالقوه‌ای هم در محیط سایبری و هم در محیط فیزیکی محصولاتی که بر پایه این فناوری تولید می‌شوند را تهدید می‌کنند. در دنیای AM این محصولات با دو چالش بزرگ روبرو هستند. در وهله اول این احتمال وجود دارد که تعدادی از تولیدکنندگان با تغییر فرآیند تجزیه و تحلیل المان‌ها سعی کنند بازرسی‌های اولتراسونیک را به گونه‌ای تغییر دهند تا عیوب یک قطعه را نشان ندهند و در بعد دیگر آن‌ها با چالش‌های امنیتی روبرو هستند. موضوعی که اساس تحقیقات گروهی از پژوهش‌گران بوده است.

صنعتی چند میلیارد دلاری

تولید افزایشی که به نام چاپ سه بعدی از آن یاد می‌شود، در حال حاضر یک صنعت 4 میلیارد دلاری است و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهند که این رقم تا سال 2020 چهار برابر رشد خواهد داشت. این دستگاه‌ها قادر هستند هر چیزی از اسباب‌بازی‌ها گرفته تا لباس‌ها، لوازم یدکی ماشین و حتا مولفه‌های پزشکی را تولید کنند. برای این‌کار چاپگرهای سه بعدی از لایه‌های خاصی از مواد برای ساخت یک شی فیزیکی استفاده می‌کنند. اما آسیب‌پذیری‌ها در نرم‌افزارهای مورد استفاده در این ماشین‌ها روز سه‌شنبه در مقاله‌ای از سوی مهندسان مواد دانشگاه نیویورک فاش شد. این گروه از متخصصان برای آن‌که مانع از نفوذ هکرها به این دستگاه‌ها شوند راه‌کاری را پیشنهاد کرده‌اند.

نخیل گوپتا، استاد دانشگاه نیویورک و نویسنده ارشد این مقاله در این ارتباط نوشته است: «از آن جایی که بسیاری از چاپگرهای سه بعدی بر مبنای اتصال به اینترنت کار می‌کنند، این پتانسیل را در اختیار هکرها قرار می‌دهند تا با استفاده از آسیب‌پذیری‌های موجود بتوانند در فایلی که توسط طراح برای خط طراحی کامپیوتر ارسال می‌شود تغییری به وجود آورند. به‌طوری که آن‌ها این توانایی را دارند تا به میزان 25 درصد کیفیت محصولات فیزیکی را کم کرده و به این شکل بخشی از فعالیت‌های خرابکارانه خود را به مرحله اجرا در آورند. این‌کار نه تنها باعث می‌شود کیفیت محصولات کاهش پیدا کرده و تاثیر روانی بر مشتری بگذارد، بلکه پیامدهای حقوقی را نیز به همراه خواهد داشت.»

این گروه از محققان پیشنهاد کرده‌اند، صاحبان چاپگرهای سه بعدی برای جلوگیری از به وجود آمدن این پیشامد بهتر است ارتباط دستگاه‌های خود را با اینترنت را قطع کنند و تمامی فایل‌های طراحی مبادله شده را رمزنگاری کنند.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟