ماهنامه شبکه 234
در سرمقاله ماهنامه شبکه 234 در ادامه سری مقالات «نگاهی به 10 مهارت شناختی دنیای 2020» مبحث هوش هیجانی را ادامه دادیم. در فصل شاهراه اطلاعات درباره شبیه سازی امیدی برای مقابله با کرونا می‌خوانید، در فناوری شبکه با ابر لبه آشنا می‌شوید، در عصر شبکه بیل گیتس می‌گوید: واکسن کووید 19 پایانی بر همه‌گیری نیست و در پرونده ویژه ‌این شماره راهنمای خریدی ‌آماده کردیم تا بر اساس نیاز خود مناسب‌ترین تجهیزات شبکه را انتخاب کنید.

فهرست مطالب ماهنامه شبکه 234

دیدگاه و یادداشت

  • سرمقاله؛ تشخیص هوش هیجانی 
  • شغل‌های سودآور دنیای IT در زمان کرونا و پساکرونا 
  • دیپ‌فیک و دیپ‌فیکرها 

پرونده ویژه: راهنمای خرید تجهیزات شبکه 

  • رک شبکه چیست  و چرا کسب‌وکارها به رک نیاز دارند؟ 
  • در زمان خرید سوئیچ شبکه به چه نکاتی باید دقت کنیم؟ 
  • در زمان خرید روتر به چه نکاتی باید دقت کنیم؟ 
  • در زمان خرید ‌سرور به چه نکاتی باید دقت کنیم؟ 
  • در زمان خرید کابل‌ شبکه به چه نکاتی باید دقت کنیم؟ 
  • در زمان خرید اکسس‌پوینت باید به چه نکاتی دقت کنیم؟ 
  • در زمان خرید پچ‌پنل به چه نکاتی باید دقت کنیم؟ 

شاهراه اطلاعات

  • انسان روی تراشه: شبیه سازی امیدی برای مقابله با کرونا 
  • دنیای موبایل: ردپای ردیاب‌ها 
  • دنیای دوربین: تصاویر ساختگی

فناوری شبکه

  • ابر لبه چیست و چه تفاوتی با خدمات ابر سنتی دارد؟
  • اترنت تک زوج (SPE) می‌تواند پایانی برای RJ45 صنعتی باشد؟ 
  • راهنمای انتخاب انواع RFID و نحوه استفاده از آن‌ها 

عصر شبکه

  • بیل گیتس: واکسن کووید 19 ساخته می‌شود، اما پایانی بر همه‌گیری  نیست 
  • گفت‌وگو با مدیرعامل شرکت Box در مورد چشم‌انداز دورکاری و محیط‌های کاری آینده 

کارگاه

  • راهنمای جامع آشنایی با کوکی‌ها مخصوص توسعه‌دهندگان وب
  • 16 ابزار تحلیل عملکرد که توسعه‌دهندگان فرانت‌اند و بک‌اند به آن نیاز دارند

برای خرید و دانلود ماهنامه شبکه 234 اینجا کلیک کنید


راهنمای خرید تجهیزات شبکه

نزدیک به دو سال پیش زمانی که درباره سال 2020 صحبت می‌کردیم، اولین نکته‌ای که به آن اشاره می‌کردیم، پیشرفت‌های خیره‌کننده در حوزه شبکه و به ویژه 5G بود. سایت‌های بزرگ داخلی و خارجی با شور و اشتیاق خاصی درباره 5G، وای‌فای 6 و استاندارد WPA3 صحبت می‌کردند و تولیدکنندگان محصولات سخت‌افزاری و ارائه‌دهندگان خدمات نرم‌افزاری درباره قابلیت‌های جدید این فناوری‌ها سخن می‌گفتند.

اواخر سال 2019 و پس از شیوع ویروس کووید 19 همه چیز به یکباره دگرگون شد. شرکت‌ها برای انجام فعالیت‌های تجاری و حفظ سلامت کارمندان خود رویکرد دورکاری را اتخاذ کردند. اینترنت، سرویس‌های ابرمحور و شبکه‌های گسترده و محلی با ترافیک سنگینی روبرو شدند، به گونه‌ای که در مقطعی از زمان گوگل مجبور شد ویدیوهای سایت یوتیوب را برای کاربران اروپایی با کیفیت متوسط نشان دهد تا عملکرد اینترنت با اختلال روبرو نشود. تداوم این روند بازار کار را دست‌خوش تغییراتی کرد. به‌طوری که برخی از متخصصان مجرب حوزه فناوری‌اطلاعات تصمیم گرفتند به صورت پروژه‌ای با شرکت‌ها همکاری کنند. برخی از کاربران آشنا به مباحث فنی و به ویژه شبکه تصمیم گرفتند خط‌مشی‌ای مشابه با شرکت‌های بزرگ اتخاذ کنند و سرویس‌هایی مشابه با شرکت‌های بزرگ ارائه کنند.

شاید دو سال قبل ایده ارائه خدمات ابرمحور توسط کاربران خانگی از منازل شخصی‌شان به نظر خنده‌دار بود، اما کووید 19 به این ایده به ظاهر عجیب عینیت بخشید. خریداری تجهیزات شبکه و پیکربندی آن‌ها با ارائه سرویس‌های کاربردی فرآیند پیچیده و عجیبی نیست. اگر فردی با مباحث فنی و نیازهای بازار آشنا باشد به راحتی می‌تواند کسب درآمد کند. پیش‌شرط انجام این‌کار داشتن سرمایه اولیه است که حتا اگر این سرمایه به شکل نقد در اختیار نباشد به روش‌های مختلفی همچون وام سرمایه اولیه به‌دست می‌آید.

شرایط حاکم بر دنیای فناوری و تغییرات مختلف انجام شده در مقیاس جهانی و کشوری نشان می‌دهند نفوذ رایانش ابری و سرویس‌های ابرمحور بازهم بیشتر خواهد شد. سرویس‌های ابرمحور به کاربران اجازه می‌دهند بر حسب نیاز سرویس موردنیاز خود را خریداری کنند و از منابع سیستمی ارائه شده توسط شرکت‌های ارائه‌دهنده این خدمات استفاده کنند. به‌طور مثال، شما می‌توانید یک ماشین مجازی قدرتمند مجهز به سیستم‌عامل ویندوز یا لینوکس را همراه با ابزارهای قدرتمندی همچون ویژوال استودیو که در ابر میزبانی می‌شوند را به خدمت بگیرید و از یک سیستم معمولی برای انجام فعالیت‌های تجاری استفاده کنید. در مقیاس داخلی نیز این امکان وجود دارد تا بسیاری از خدمات نرم‌افزاری را در قالب سرویس‌های ابرمحور ارائه کرد تا کاربران بتوانند بر مبنای ترافیک نیم‌بها از راه‌حل‌های نرم‌افزاری استفاده کنند. مزایای متعدد رایانش ابری متخصصان را ترغیب کرده تا به جای چندین ساعت کار متمادی برای شرکت‌ها به سراغ خوداشتغالی بروند. اولین گام برای تحقق چنین ایده‌ای خریداری تجهیزات شبکه است. اگر در گذشته خرید تجهیزاتی همچون رک‌ها و سوییچ‌ها محدود به شرکت‌ها بود، دیگر این‌گونه نیست و کاربران خانگی برای انجام کارهای شخصی یا تجاری به سراغ خرید این تجهیزات می‌روند. بر همین اساس پرونده ویژه این شماره ماهنامه شبکه را به مبحث راهنمای خرید تجهیزات شبکه اختصاص دادیم.

در پرونده ویژه این شماره به شما خواهیم گفت:

  رک شبکه چیست و چرا کسب‌وکارها به آن نیاز دارند، در زمان خرید اکسس‌پوینت باید به چه نکاتی دقت کنیم، چرا پچ‌پنل‌ها مهم هستند و در زمان خرید آن‌ها به چه نکاتی باید دقت کنید، یک روتر خوب چه ویژگی‌هایی دارد، سوییچ چیست و چرا مهم‌ترین سخت‌افزار دنیای شبکه است، اکسس‌پوینت‌ها چه کاری انجام می‌دهند و چه زمانی باید به سراغ خرید آن‌ها بروید، سرورها به چه گروه‌هایی تقسیم می‌شوند و هر یک چه قابلیت‌هایی ارائه می‌کنند، با دنیای پر رمز و راز کابل‌های شبکه و طبقه‌بندی‌های حاکم بر کابل‌ها آشنا می‌شوید.

راهنمای خرید این پرونده ویژه متفاوت از نمونه‌های مشابه است. در پرونده ویژه این شماره به جای آن‌که به معرفی محصولاتی بپردازیم که ممکن است در گذر زمان قدیمی شده یا هیچ‌گاه به بازار ایران وارد نشوند، به معرفی نکاتی پرداختیم که در زمان خرید این محصولات باید به آن‌ها دقت کنید.

به‌طور مثال، زمانی که درباره تفاوت‌های رک‌های شبکه، انواع آن‌ها و متعلقات آن‌‌ها اطلاعات کافی داشته باشید، دیگر لزومی ندارد در زمان خرید نام مدل‌ها و برندهای مختلف را حفظ کنید، بلکه کافی است به قابلیت‌های فنی ارائه شده برای رک‌ها دقت کنید تا خرید دقیقی داشته باشید.

همین قاعده در ارتباط با روترها نیز صدق می‌کند. با توجه به این‌که بخش عمده‌ای از روترهای موجود در بازار رشد قیمت زیادی داشته‌اند و روترهای قدرتمند بیش از اندازه گران‌ هستند،

کافی است در زمان خرید روتر به قابلیت‌هایی که هر روتر ارائه می‌کند دقت کنید تا خرید درستی داشته باشید.

به‌طور مثال، اگر تجهیزات درون خانه از استاندارد 802.11ac پشتیبانی نمی‌کنند یا به شکل عادی از اینترنت استفاده می‌کنید و کار چندان خاصی با وای‌فای ندارید، لزومی ندارد برای خرید یک روتر گران‌قیمتی هزینه کنید که شاید هیچ‌گاه از تمامی قابلیت‌های آن استفاده نخواهید کرد.

اگر به دنبال راه‌اندازی کسب‌وکار شخصی خود هستید یا تمایل دارید به دنیای جذاب رایانش ابری وارد شوید، این پرونده ویژه به شما در خرید تجهیزات شبکه کمک می‌کند.

در پایان لازم است به این نکته اشاره کنیم که با توجه به محدود بودن تعداد صفحات ماهنامه در این پرونده ویژه تجهیزات ذخیره‌ساز تحت شبکه و نرم‌افزارهایی که برای مدیریت شبکه‌ها به آن‌ها نیاز است را معرفی نکردیم.

برای خرید و دانلود ماهنامه شبکه 234 اینجا کلیک کنید