پروژه‌ای با هدف تامین امنیت کاربران
فیسبوک در پی چت‌های خودتخریبی، مخفیانه و رمزنگاری شده است!
در حالی که این روزها بازار مباحثی همچون ورود به حریم خصوصی و افشای اطلاعات شخصی کاربران بسیار داغ شده است و هکرها از ابزارهای قدرتمندی در این زمینه استفاده می‌کنند، در طرف مقابل شرکت‌ها نیز دست به طراحی ابزارهای منحصر به فردی زده‌اند. فیس‌بوک از جمله این شرکت‌ها است. اخبار منتشر شده در ارتباط با این شرکت نشان می‌دهد که فیس‌بوک در حال آزمایش فناوری قدرتمندی در ارتباط با چت‌های خودتخریبی، مخفیانه و رمزنگاری شده در مسنجر این شرکت است.

آیا در پیام‌های امنیتی که در مسنجر فیس‌بوک ارسال می‌کنید به امنیت بیشتری نیاز دارید؟ آیا تمایلی ندارید به یک سرویس‌ امنیت‌محوری از قبیل تلگرام سوییچ کنید؟ اگر این چنین است ما خبرهای خوبی برای شما داریم. فیس‌بوک در حال آزمایش راه‌کار بسیار ایمنی برای مکالمه‌های مسنجر است. این قابلیت امنیتی در کنار طیف تقریبا گسترده‌ای از ویژگی‌‌های جذاب در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت. این "مکالمه‌های محرمانه" که در حال حاضر تنها در اختیار تعداد محدودی از کاربران این شبکه اجتماعی قرار دارد، از رمزنگاری نظیر به نظیر پشتیبانی می‌کند. این ویژگی به اندازه‌ای ایده‌آل است که حتا خود فیس‌بوک هم قادر به خواندن آن پیام‌ها نخواهد بود.

مطلب پیشنهادی

آینده بازی‎های ویدیویی در دستان کدام فناوری و شرکت است؟

یک ویژگی که در اصل یک لایه امنیتی مضاعف است. به گونه‌ای که هر زمان پیامی ارسال می‌شود، تنها روی یکی از دستگاه‌‌های متعلق به دریافت کننده قابل دیدن است. شما همچنین این توانایی را دارید تا یک تایمر را برای پیام تعیین کنید تا پیام قابلیت خود تخریبی داشته باشد. به این معنا که بعد از زمان خاصی حذف شود. برای رسیدن به این هدف، فیس‌بوک از پروتکل منبع باز سیگنال که توسط Open Whisper Systems طراحی شده است استفاده می‌کند. پروتکی که توسط ادوارد اسنودن و دیگر شرکت‌های حوزه فناوری مورد تایید قرار گرفته است. این شرکت همچنین توضیح‌های فنی دقیقی درباره این‌که این ویژگی چگونه کار می‌کند ارائه کرده است. موارد استفاده بسیاری برای این ویژگی وجود دارد که فیس‌بوک در وبلاگ این شرکت به گوشه‌ای از آن‌ها اشاره کرده است. برقراری یک مکالمه و ارائه اطلاعات به‌طور خصوصی همچون گزارش بیماری یکی از اعضاء خانواده یا ارسال اطلاعات مالی برای حساب‌دارتان از جمله این کاربردها به شمار می‌روند. فیس‌بوک گفته است که ویژگی گفت‌گوی محرمانه از بسیاری از ویژگی‌های مسنجر پشتیبانی نمی‌کند که از آن جمله می‌توان به مکانیزم پرداخت یا به اشتراک‌گذاری محتواهای قدرتمند نظیر تصاویر متحرک GIF یا ویدیوها اشاره کرد. قابلیت جدید به این معنا نیست که مکالمه‌های مسنجر به‌طور پیش فرض همانند آن چیزی که در واتس‌آپ وجود دارد رمزنگاری می‌شوند. بلکه کاربران باید خود گزینه رمزنگاری را انتخاب کنند.

فیس‌بوک در این ارتباط گفته است: «این ویژگی به احتمال زیاد در همین تابستان به‌طور گسترده در دسترس عموم کاربران قرار خواهد گرفت و بر همین اساس از کاربرانی که این ویژگی‌ را از قبل فعال کرده‌اند درخواست کرده است تا بازخوردهای خود را برای فیس‌بوک ارسال کنند.» فیس‌بوک در این ارتباط نوشته است: «در مدت زمان آزمایش، ما بازخوردهای مرتبط با عملکرد این ویژگی را جمع‌آوری کردیم، کارایی این ویژگی را ارزیابی کردیم و ابزارهایی را در اختیار شما قرار دادیم تا نارضایتی خود را در ارتباط با این ویژگی به ما اعلام دارید. ما درباره نحوه طراحی و پیاده‌سازی این ویژگی ساعت‌های زیادی را به تفکر پرداختیم. ما همچنین از کارشناسان امنیتی و متخصصان حریم خصوصی که ورودی‌های ارزشمندی در اختیار ما قرار دادند سپاس‌گذار هستیم.»

مطلب پیشنهادی

روبات‌های پیام‌رسان؛ تهدید امنیتی بلندمدت

این رویکرد فیس‌بوک، این شرکت را یک گام دیگر به رعایت نکات امنیتی نزدیک‌تر کرده است. به‌طوری که فیس‌بوک را به یک قدمی برنامه‌های پیام‌رسانی همچون سیگنال یا تلگرام که از رمزنگاری استفاده می‌کنند، رسانده است. با وجود 800 میلیون کاربر ماهانه که در ژانویه 2016 یک رکورد را به ثبت رساندند، مسنجر به احتمال زیاد مکانی است که همه دوستان شما در آن قرار دارند. در آینده نزدیک این مسنجر برای آن‌هایی که به امنیت بیش از پیش اهمیت می‌دهند، قوت قلب خاصی را خواهد بخشید. به‌طوری که این افراد می‌توانند امیدوار باشند پیام‌های آن‌ها کمتر در معرض سوء استفاده قرار خواهند گرفت.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟