ماهنامه شبکه - شماره 148
نسخه کاغذي شماره 148 ماهنامه شبکه با پرونده ويژه «آينده پردازنده‌هاي موبايل» منتشر شد.

فهرست مطالب اين شماره عبارتند از:

سرمقاله: «قلب داغي در جيب» از پرهام ايزدپناه

فصل خبر و گزارش

اخبار ايران و جهان

تازه‌هاي ايسوس

شبکه در دستان امن شماست!

گامي ديگر به جلو

شبکه‌هاي بي‌سيم Papwave

اخبار سازمان نظام صنفي‌ رايانه‌اي

 

فصل ديدگاه

اصل مطلب - «صميمانه سپاس‌گذارم» از پارسا ستوده‌نيا

يادداشت - «قبض و بسط در سرزميني که شاپرک ندارد» از احمد شريف‌پور

يادداشت - «خصوصي‌ترسازي» از سبحان عطار

تار و پود - «سفر خوش آقاي مرکزداده» از ميثاق محمدي‌زاده

گاوصندوق - «خداحافظ رئيس!» از علي حسيني

 

فصل شاهراه اطلاعات

«اجاره‌نشيني در ابرها» عنوان اولين مقاله فصل شاهراه اطلاعات است. اين مقاله نگاهي به جديدترين نسخه نرم‌افزار ادوبي فتوشاپ دارد. در اشاره امده است اين مقاله مي‌خواهد روش‌هاي مجوزدهي و قابليت‌هاي جديد فتوشاپ را بررسي کند تا دريابيم آيا ارزش دارد از روش سنتي تصاحب نرم‌افزار به روش اجاره‌اي روي آوريم يا خير.

 

«امنيت در عصر رصد» مقاله‌اي است که مي‌خواهد سرويس‌هاي جديد و سنتي آنلاين که امنيت تضمين‌پذير و قابل‌قبولي براي اطلاعات شخصي و حريم خصوصي اشخاص ارائه مي‌دهند را معرفي نمايد.

 

دوربين فيلم‌برداري جديد Canon Vixia Mini در مقاله «معرفي در سکوت» مورد بررسي قرار گرفته است. اين دوربين 31 جولاي رونمايي شده و بيشتر شبيه يک ويديو پروژکتور مينياتوري است که قابليت فيلم‌برداري Full HD دارد.

 

گوشي هوشمند Xperia ZR سوني در مقاله «صدف درخشان دريايي» معرفي و بررسي شده است. اين اسمارت‌فون در ادامه مدل موفق Z عرضه شده تا در کنار ابعاد کوچک‌تر هم قيمت معقول‌تري داشته باشد و هم ويژگي‌هاي خوبي در کنار ظاهر جالب توجه به کاربران ارائه کند.

 

فصل کارگاه

بخش نخست مقاله آموزشي «ساخت يک برنامه فشرده‌کننده فايل‌ها با Net 4.5» را خواهيد خواند.

بخش دوم آموزش شروع کار با MongoDB تحت عنوان «MongoBD در سي شارپ» مقاله بعدي اين فصل است.

بخش سوم «50 دستور پرکاربرد لينوکسي» اخرين مقاله فصل کارگاه شبکه است.

 

فصل عصرشبکه

«بابا؛ آي‌پد يه وسيله آموزشيه!» مقاله‌اي است که نويسنده بدبينانه و سياه‌نمايانه به يکي از جنبه‌هاي تلخ و حقيقي تاثير فناوري در زندگي مي‌پردازد. جنبه‌هايي که به طور معمول از آن‌‌ها غافليم و گاهي هم به‌رغم دانستن‌شان ناشنيده مي‌گيريم و ناديده مي‌انگاريم.

 

هرچه در مورد شکست پروژه‌هاي فناوري اطلاعات شنيده‌ايد، اشتباه است. اين جمله به خوبي موضوع مقاله «پيروزي يا شکست؛ مسئله اين است!» را مشخص مي‌کند. موضوعي که سعي خواهيم کرد در اين مقاله به روايت نيک ماليک، معمار سازماني مايکروسافت، بدان پرداخته و از جنبه‌هاي مختلف بررسي کنيم.

 

فصل هنر و سرگرمي

شروع اين فصل با مقاله «چهار سال انتظار منطقي» است که نگاهي به نرم‌افزار Logic Pro X اپل دارد. طرفداران موسيقي ديجيتال کم‌کم داشتند از اپل و نرم‌افزار محبوبشان نااميد مي‌شدند. لاجيک‌پرو نرم‌افزار حرفه‌اي ضبط، ويرايش، تنظيم، و توليد موسيقي ديجيتال يا DAW است که در چند سال اخير در بين پيشگامان اين فن به‌ويژه کاربران سيستم‌عامل OS X جايگاه ويژه‌اي يافته است.

 

«مشق وحشت» به بررسي انيميشن دانشگاه هيولاها (Monsters University) از واحد پيکسار شرکت ديزني مي‌پردازد. اين انيميشن 21 ژوئن اکران شده و امسال تماشاگران مشتاق فصل اکران را حسابي سرگرم کرد.

 

فصل فناوري شبکه

مقاله سرفصل «دروازه کلاود و مجازي‌سازي» نگاهي به ويندوز سرور 2012 R2 دارد. مايکروسافت به فاصله يک سال پس از انتشار ويندوز سرور 2012 يک نسخه ارتقاء عرضه کرده و شامل چندين ويژگي جديد بسيار مهم مانند ماشين‌هاي مجازي نسل دم يا پشتيباني از ماشين‌هاي مجازي لينوکسي و سرويس‌هاي ارتباط ار راه دور پيشرفته مبتني بر کلاود است. در اين مقاله مهم‌ترين امکانات و قابليت‌هاي ويندوز سرور 2012 R2 بررسي شده‌اند.

 

اينتل يک چيپ‌ست جديد براي شبکه‌هاي LTE عرضه کرد. مقاله «چيپ‌ست LTE جديد اينتل» به معرفي اين تراشه مي‌پردازد که هم کوچک‌تر و هم موثرتر است و شبکه‌هاي بيشتري را تحت پوشش قرار مي‌دهد.

 

پرونده ويژه: آينده پردازنده‌هاي موبايل

صفحات ويژه اين شماره به آينده پردازنده‌هاي موبايل تعلق دارند و طي يک مقاله دو قسمتي جريان‌هاي عمده و سير تکامل «سيستم‌هاي روي تراشه» يا SoC موبايل را بررسي خواهيم کرد. مهم‌تر اينکه خواهيم ديد سازندگان اصلي اين تراشه‌ها در چند سال آينده به چه سمت و سويي سوق خواهند يافت.