چگونه نقشه‫های آفلاین را در Google Maps دانلود کنیم
از این به بعد می‫توانید بدون دسترسی به اینترنت از برنامه Google Maps استفاده کنید. قابلیت Offline Places به این برنامه اضافه شده که موجب می‫شود تا کاربران از آن برای مشاهده و دانلود نقشه‌ها به صورت آفلاین استفاده کنند. شاید شما به محل جدیدی سفر کنید و در آن‫جا امکان دسترسی به اینترنت نداشته باشید. شاید به خاطر صرفه‫جویی در هزینه‫ها تصمیم گرفته‫اید که اینترنت خود را قطع کنید. شاید بطور منظم به جاهایی سفر می‫کنید که پوشش دیتای خوبی ندارند. به غیر از تمام مواردی که گفته شد بد نیست که همیشه نقشه همراهتان باشد، نقشه‫ای که به اینترنت نیاز نداشته باشد. حال بهتر است نگاهی به کل اجرای این فرایند داشته باشیم.

1606683296_1_0.gif

اول از همه، چند نکته
وقتی به این فکر می‫کنیم که گوگل یک شرکت اینترنتی است، این فکر به ذهن خطور می‫کند که بالاخره برخی از امکانات آن بدون اینترنت نمی‫تواند کار کند. نقشه‫های آفلاین به هیچ‫عنوان قادر نیستند که همان تجربه کار با نقشه گوگل را به کاربر انتقال دهند. بطور مثال امکان دیدن جهت در آن‫ها وجود ندارد. در واقع این نقشه‫ها یک جایگزین برای نقشه‫های کاغذی هستند و با نسخه کامل آفلاین نقشه گوگل تفاوت دارند.

در این‫جا خیلی سریع به برخی از جزئیات نقشه آفلاین گوگل اشاره می‫کنیم:

•    بر اساس میزان حافظه‫ای که روی گوشی شما موجود است می‫توانید هر تعداد نقشه آفلاین که می‫خواهید دانلود کنید.
•    نقشه‫ها بر حسب میزان جزئیات مورد نیاز بین 3 تا 20 مگابایت فضا اشغال می‫کنند.
•    مدت زمان استفاده از هر نقشه 30 روز می‫باشد و بعد از آن باید برای استفاده مجدد به اینترنت وصل شود تا جزئیات جدید را دانلود کند.
•    روی این نقشه‫ها امکان جستجو و جهت‫یابی کامل وجود ندارد.
•    شما قادر خواهید بود که محل حال حاضر خود را ببینید چون که GPS فعال است.

خوب با بیان این جزئیات نوبت به نحوه کار می‫رسد. پس بهتر است شروع کنیم.

چگونه می‫توان نقشه آفلاین را ذخیره کرد

برای این منظور، نقشه گوگل را باز کنید و مکانی را که می‫خواهید ذخیره کنید، بیاورید. مثلا من سنگاپور را انتخاب کردم.

حتما برای این کار باید وارد حساب کاربری خود در برنامه نقشه گوگل شده باشید، در غیر این‫صورت امکان استفاده از این قابلیت را ندارید. حالا وارد گزینه “Your Places” شوید.

در قسمت بالای صفحه آدرس خانه، محل کار و هر اطلاعات دیگری که در گوگل ذخیره کرده‫اید نشان داده می‫شود. آنها را رد کنید تا به “Offline Places” برسید. حالا گزینه “View All and Manage” را انتخاب کنید.

در این قسمت با زدن دکمه “Download A New Offline Area” که در قسمت پایین صفحه قرار دارد فرایند ذخیره فریم به فریم آغاز می‫شود.

بنابه دلایلی گوگل سایز نقشه‫های آفلاین را محدود کرده و این اصلا ربطی به میزان فضایی که در گوشی در دسترس است، ندارد. بدتر آن است که این محدودیت کاملا تحمیلی و مستبدانه است: بزرگترین مکانی که می‫توان در نسخه آفلاین نقشه گوگل ذخیره کرد فقط 50 کیلومتر مربع می‫باشد.

پس فرض کنید محلی که می‫خواهید ذخیره کنید برای گوگل خیلی زیاد باشد. در این حالت می‫بایست که مقدار زوم را کم کنید. آن وقت برنامه به شما پیغام می‫دهد که آماده است.

اگر نقشه از میزانی که فکر می‫کردید کوچک‫تر است ناراحت نباشید. می‫توانید این فرایند را دوباره انجام دهید تا حوزه فضای بیشتری پوشش داده شود. وقتی فضای مشخص شده از نظر شما راضی‫کننده بود دکمه دانلود را بزنید. گوگل فرایند را شروع می‫کند و زمانی‫که این کار با موفقیت انجام شود از طرف برنامه به شما پیغام داده می‫شود که نقشه برای استفاده آفلاین آماده است.

کار تمام شد. با خیال راحت روی محل ذخیره شده بدون توجه به این‫که آنلاین یا آفلاین هستید زوم کنید. از نقشه دانلود شده تا 30 روز می‫توانید استفاده کنید و بعد از آن باید به قسمت “Offline Places” بروید و با انتخاب نقشه‫هایی که اعتبارشان تمام شده آن‫ها را دوباره دانلودکنید.

یکی از کاربران این برنامه راه سریع‫تری برای این کار پیشنهاد داده است. فقط به مکانی که می‫خواهید به صورت آفلاین استفاده کنید بروید، در قسمت جستجو عبارت “Okay maps” را تایپ کنید. خیلی سریع از روی مراحل اضافی گذشته و به مرحله‫ای انتقال داده می‫شوید که برای دانلود باید روی مکان انتخابی زوم کنید.

برنامه‫ای جایگزین که پتانسیل بالایی دارد

همانطور که در بالا گفته شد، این برنامه دارای محدودیتهایی است. مثلا روی اندازه نقشه‫ای که دانلود می‫شود محدودیت وجود دارد ولی هیچ محدودیتی روی تعداد نقشه‫های دانلودی وجود ندارد. پس از این بابت کاربران مشکلی نخواهند داشت. برنامه‫های بسیار زیادی از این دست برای آندروید پیدا می‫شود، ولی برنامه‫ای به نام Maps.Me وجود دارد که هیچ وقت صحبتی از آن به میان نیامده است.

Maps.Me بطور کامل نقشه منطقه، شهر یا استان را دانلود می‫کند و حتی برای زمانی‫که آفلاین باشید تمام جهت‫ها را به صورت کامل مشخص می‫نماید. هرچند که باید این نکته را خاطر‫نشان کرد نقشه گوگل امکاناتی به کاربر ارائه می‫کند که Maps.Me فاقد آن‫ها است. بطور مثال نقشه مسیرهای مربوط به حمل و نقل عمومی در آن دیده نمی‫شود. هر چند که این قابلیتها همیشه در نقشه آفلاین گوگل کار نمی‫کند.

حال بد نیست که با هم نگاهی به نظرات بعضی از کاربران این نرم‫افزار بیاندازیم و ببینیم که آن‫ها چه زمانی و به چه دلیلی از آن استفاده می‫کنند.
به گفته یکی از کاربران این برنامه کاملا بی‫فایده است. وی می‫گوید: شما می‫توانید منطقه بزرگی مثل پاریس را دانلود کنید ولی در دسترس نیست و در حالت آفلاین هم کار نمی‫کند. گاهی لازم است که آنلاین باشید تا بتواند سینک شود. شخص دیگری می‫گوید که با برنامه نقشه گوگل خیلی مشکل داشته است، در عوض برنامه دیگری دانلود کرده و از کار با آن هم بسیار راضی است.
از نظرات دیگر دوستان هم این‫گونه برمی‫آید که خیلی از این برنامه راضی نیستند و ترجیح می‫دهند با برنامه‫های مشابه دیگر کار کنند. حال باید دید در دراز مدت گوگل چه فکری بابت اعتراض کاربران می‫کند و آیا به فکر حل برخی از مشکلات ذکر شده می‫افتد؟

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟