19/02/1397 - 19:16
با انتخاب اهداف شغلی درست، شانس موفقیت خود را افزایش دهید
پیشرفت شغلی نیاز به یک مسیر شغلی مناسب دارد. انتخاب مسیر شغلی مناسب مستلزم انتخاب اهداف شغلی درست است. اهدافی که آن‌ها را مشخص کنید و سپس برنامه‌ریزی کنید تا یکی‌یکی به‌مرور به آن‌ها برسید.
اما اینکه چگونه هدف شغلی خود را پیدا کنید به عوامل زیادی بستگی دارد. لازم است که ابتدا اولویت‌های خود را بیابید. چه چیز برای شما در اولویت است؟ پول بیشتر؟ رضایت شغلی بیشتر؟ پیشرفت شغلی؟ پیدا کردن شغل دلخواه.
در ادامه ما اهدافی را به شما معرفی می‌کنیم که متناسب با اولویت‌هایتان می‌توانید هرکدام را انتخاب کنید.

1606683296_1_0.gif

مهم‌ترین هدف‌های شغلی
1. جایگاه شغلی خود را ارتقا دهید
یکی از رایج‌ترین اهداف شغلی، گرفتن ترفیع است. ترفیع گرفتن کار چندان دشواری نیست، به شرطی که یک برنامه استراتژیک داشته باشید.در نظر بگیرید که به دست آوردن ترفیع به همان اندازه که به مهارت‌های حرفه‌ای نیاز دارد به مهارت‌های اخلاقی و رفتاری نیز وابسته است، بنابراین اطمینان حاصل کنید که تمام ویژگی‌هایی که در محل کارتان ارزشمند هستند را نشان می‌دهید. در مورد بیان ایده‌های خود به مدیرتان نگران نباشید.

2. تغییر شغل می تواند جزیی از مسیر موفقیت شما باشد
برخی افراد موفق ثابت کردند نیاز نیست از همان ابتدا بدانیم شغل انتخابی متناسب باشخصیت من است یا نه. آن‌ها به این درک رسیدند که باید در زندگی حرفه‌ای خود تغییری ایجاد کنند. در ادامه افراد موفقی را معرفی می‌کنیم که اثبات کردند هیچ‌وقت برای تغییر دیر نیست.

جف بزوس

جف بزوس  (Jeff Bezos)، مدیرعامل و بنیان‌گذار خرده‌فروشی آمازون، یکی از ثروتمندترین افراد دنیاست. مدیرعامل و مؤسس آمازون، پیش از تأسیس این شرکت، شغلی پردرآمد در وال‌استریت داشت و مسئولیت‌های مختلفی را در شرکت‌های بزرگ مالی بر عهده گرفته بود. شاید جالب باشد بدانید او در سن 31 سالگی کمپانی آمازون را راه‌اندازی کرد. آمازون چطور به موفقیت رسید؟ رازهای بزرگ موفقیت از زبان جف بزوس را در این لینک بخوانید!

جولیا چایلد

جولیا چایلد (Julia Child)، آشپز موفق، پیش از نوشتن اولین کتاب خود درباره آشپزی در سن 50 سالگی، در زمینه‌ی تبلیغات، رسانه و سازمان جاسوسی مشغول به کار بود.

جان گلن

جان گلن (John Glenn) به‌عنوان اولین فضانورد آمریکایی معرفی می‌شود که در سال 1962 به دور زمین چرخید. او پس از 12 سال و در سن 53 سالگی، به‌عنوان نماینده‌ی مجلس سنای آمریکا در اوهایو انتخاب شد و برای 24 سال در این شغل فعالیت داشت. لازم به ذکر است، فضانورد آمریکایی در سال 1998، یعنی 36 سال بعد از اولین سفر خود به دور زمین، مأموریت دیگری در شاتل فضایی انجام داد.

تری کروز

تری کروز (Terry Crews) به‌عنوان شخصیتی کمدین، به افتخارات زیادی دست یافته است. تری در دهه‌ی نود، به‌عنوان بازیکن دفاعی در تیم‌های NFL مشغول بازی بود.

مایکل بلومبرگ

مایکل بلومبرگ (Michael Bloomberg) در سال 2002 و در سن 59 سالگی، از سمت مدیرعاملی استعفا داد و برای 12 سال شهردار نیویورک شد؛ اما پس از آن، دوباره به بلومبرگ برگشت. اکنون بلومبرگ به‌عنوان یک رسانه‌ی خبری بین‌المللی معرفی می‌شود.

ورا وانگ

ورا وانگ (Vera Wang) تا پیش از 40 سالگی در زمینه‌ی روزنامه‌نگاری مشغول فعالیت بود؛ اما بعد از آن وارد صنعت مد شد. هم اکنون ورا وانگ به‌عنوان بزرگ‌ترین طراح زن دنیا معرفی می‌شود.

دواین جانسون

دواین جانسون (Dwayne Johnson) را با فیلم‌های خشن و وحشتناک می‌شناسیم. این بازیگر معروف برای دو بار تغییر شغل داد. او در ابتدا در لیگ فوتبال کانادا و در تیم کالگری استمپدرس بازی می‌کرد. سپس در سن 24 سالگی به WWF پیوست و تبدیل به ستاره‌ای شد که اکنون آوازه‌ی آن در همه‌جا وجود دارد. سپس بعد از 6 سال توانست وارد سینما و تلویزیون شود.

رونالد ریگان

رونالد ریگان (Ronald Regan) سال‌ها پیش از آنکه در سال 69 سالگی به عنوان چهلمین رئیس‌جمهور آمریکا انتخاب شود، بازیگری معروف در تلویزیون و سینمای هالیوود بود.

سارا بلیکلی

سارا بلیکلی (Sara Blakely)، میلیاردر معروف، به مدت هفت سال مشغول فروش لوازم اداری بود. او به‌عنوان بازاریاب به شرکت‌های مختلف سر می زد تا وسایل اداری را به فروش برساند. او در سال 2000، در زمینه تولید لباس، شرکتی راه‌اندازی کرد و در سن 30 سالگی شغل خود را به‌طور کامل رها کرد تا شرکتش را مدیریت کند.

آرنولد شوارتزنگر

آرنولد شوارتزنگر (Arnold Schwarzenegger)، بازیگر مشهور هالیوودی برای دو بار شغل خود را تغییر داد. او ابتدا بدن‌ساز حرفه‌ای بود اما در سن 30 سالگی به عرصه بازیگری قدم گذاشت. بعد از چندین سال و در 56 سالگی، به‌عنوان فرماندار کالیفرنیا منصوب شد. ویدیو دوبله شده قانون موفقیت از زبان آرنولد را تماشا کنید!

هارلند سندرز

هارلند سندرز (Harland Sanders) در سال 1962 و در سن 62 سالگی، برند KFC را تأسیس کرد و 12 سال بعد آن را به ارزش 2 میلیون دلار فروخت. پیش از تأسیس این برند، هارلند به عنوان وکیل، اپراتور پمپ‌بنزین، کارگر راه‌آهن و ... کار کرده بود.

جونا پرتی

جونا پرتی (Jonah Peretti)، مدیرعامل بازفید و خبرگزاری هافینگتون تا 30 سالگی معلم کامپیوتر بود و به دانش آموزان مقطع متوسطه مایکروسافت آفیس آموزش می‌داد.

ری کراک

ری کراک (Ray Kroc) برای چندین سال میلک شیک می فروخت. سرانجام در سال 1954 و در 52 سالگی برند مک دونالد را خریداری کرد. مک دونالد با زحمات او به چنین شهرت و آوازه‌ای دست‌یافت.

آنا مُزِز

آنا مُزِز (Anna Moses) که او را با نام مادربزرگ مُزِز هم می‌شناسند، در 78 سالگی شروع به نقاشی کشیدن کرد. سرانجام در سال 2006، یکی از شاهکارهای او به قیمت 1.2 میلیون دلار فروخته شد. شاید جالب باشد بدانید، او پیش از نقاشی خانه‌دار بود و به شغل کشاورزی می‌پرداخت.

تایکیچیرو موری

تایکیچیرو موری (Taikichiro Mori) در 51 سالگی شرکت ساختمانی موری را راه‌اندازی کرد. سرمایه‌گذاری هوشمندانه سبب شد تا موری به‌عنوان ثروتمندترین فرد در سال 1992 معرفی شود که میزان ثروت او نیز 13 میلیارد دلار برآورد شده بود.

دونالد فیشر

دونالد فیشر (Donald Fisher) و همسرش، دوریس (Doris)، اولین فروشگاه "گپ" را در 40 سالگی در سان‌فرانسیسکو راه‌اندازی کردند. اکنون لباس‌های گپ شهرت زیادی دارند و به عنوان معروف‌ترین برند شناخته می‌شوند. گپ یکی از بزرگ‌ترین فروشگاه‌های زنجیره‌ای لباس است.

تیم زاگات

تیم زاگات (Tim Zagat) و همسرش تا دهه‌ی 30 به شغل وکالت مشغول بودند. آن‌ها اولین مجموعه‌ی خود را درباره رستوران‌ها و خدماتشان در سال 1979 منتشر کردند. اکنون برند زاگات به‌عنوان برندی معرفی می‌شود که هنر آشپزی را به نمایش می‌کشد.

بسیاری از متخصصان در بین راه از شغل خود احساس نارضایتی می‌کنند زیرا که ما اغلب مجبوریم شغل آینده‌مان را در سن بسیار کم انتخاب کنیم و طبیعی است که برخی از ما بعد از چند سال متوجه می‌شویم که دیگر به آن زمینۀ شغل فعلی علاقه‌ای نداریم بنابرین لازم است که شغل خود را عوض کنیم.

3. کسب‌وکار خود را شروع کنید
بسیاری از مردم علاقه دارند چیزی از خود بسازند. اگر شما یک چشم‌انداز  یا یک ذهن کارآفرین دارید، قطعاً باید کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کنید اما برای جلوگیری از شکست اطمینان حاصل کنید که قبل از شروع کسب‌وکار خود، تمام مهارت‌ها و دانش‎های موردنیاز را دارید.

4.برای موفقیت در کار باید به یک کارشناس در رشته خود تبدیل شوید
 اگر ذهنیت متفاوت نسبت به بقیه افراد در صنعت خود دارید، پس احتمالاً علاقه‌مند به تبدیل شدن به یک تأثیرگذار و یکی از افرادی که روند را در رشته‌تان تنظیم می‌کنید هستید. برای انجام این کار به یک حضور قوی و نام تجاری قدرتمند نیاز خواهید داشت.

 5. موقعیت مدیریتی برای خود ایجاد کنید
اگر چه بسیاری آن را به عنوان پیشرفت طبیعی یک کارمند مشاهده می‌کنند، اما همه برای رهبری مناسب نیستند. اگر شما احساس می‌کنید که از مواضع مدیریتی زیادی برخوردار هستید پس برای به دست آوردن آن تلاش کنید. به یاد داشته باشید که یک مدیر خوب تنها به اندازه تیمی که پشت سر او هستند، خوب است و به همین ترتیب، اولویت شما باید همیشه الهام بخشی تیم‌تان باشد.

6. مهم‌ترین فاکتور رضایت شغلی احساس شادتر بودن در محل کار است
اکثر مردم در محل کار خود احساس نارضایتی می‌کنند که معمولاً این احساس ناخوشایند نتیجه‌ی فشار بیش‌ازحد به کارکنان برای بهبود عملکرد است. زمانی که بازخورد مثبت دریافت نمی‌کنند و یا احساس باارزش بودن ندارند.اگرچه برای مثال در هنگام مواجه با رئیس بد، کاری به‌جز تغییر شغل نمی‌توانید انجام دهید، اما درعین‌حال لازم است که استراتژی‌هایی را که به بهبود تعادل زندگی شغلی شما کمک می‌کند، داشته باشید.

7. نام تجاری شخصی خود را بسازید
داشتن نام تجاری مخصوص خود برای حرفه‌ای‌ها بیشتر و بیشتر اهمیت پیدا می‌کند گرچه علاقه‌مند به شروع کسب‌وکار خود باشند یا نباشند. توسعه نام تجاری شخصی می‌تواند به شما کمک کند احترام کسب کنید و باعث می‌شود احساس مشارکت بیشتری در شغل خود داشته باشید. برای برندینگ و شناساندن نام تجاری خود می‌توانید از بسترهایی نظیر شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام (شبکه اجتماعی اشتراک‌گذاری تصویر و ویدیو) ، لینکدین (شبکه اجتماعی حرفه‌ای و مبتنی بر روابط تجاری)، توییتر، فیسبوک، گوگل پلاس و ... استفاده کرده و پروفایل شبکه اجتماعی مخصوص برند خود را در آن‌ها بسازید و بر روی آن کار کنید!

ایسوس

نظر شما چیست؟