Foxbotها جایگزین انسان‌ها
فاکسکان برای ساخت آیفون؛ روبات‌ها را جایگزین انسان‌ها می‌کند
کارخانه‌های تولید آی‌فون در چین فرآیند خودکارسازی را از مدت‌ها پیش آغاز کرده‌اند. در همین ارتباط فاکسکان تولید‌کننده آی‌فون در حال برنامه‌ریزی برای جایگزین کردن روبات‌ها به جای نیروی کار انسانی است. هر چند این احتمال وجود دارد، تعداد کمی از کارگران موفق شوند شغل خود را حفظ کنند، اما طیف گسترده‌ای از کارگران بیکار خواهند شد.

فاکسکان؛ این غول تولیدکننده تایوانی در پس‌زمینه طراحی طیف گسترده‌ای از تجهیزات الکترونیکی شرکت‌های بزرگ از جمله اپل قرار دارد. اما سایت DigiTimes به تازگی گزارش داده است:«فاکسکان در تلاش است تا واحدهای مختلف خود را به طور کامل خودکارسازی کرده و روبات‌ها را جایگزین نیروی انسانی کند.» دای جیا پنگ، مدیرکل کمیته خودکارسازی فاکسکان در این ارتباط گفته است: «این شرکت در سه مرحله فرآیند خودکارسازی را در کارخانجات خود و با استفاده از نرم‌افزارها و واحدهای روباتیک پیشرفته که به نام Foxbots مشهور هستند، انجام خواهد داد. فاز اول خودکارسازی فاکسکان در ارتباط با کارهایی است که انجام آن‌ها برای کارگران این تولیدکننده خطرناک بوده یا پروسه‌های تکراری است که عامل انسانی تمایل ندارد اینکار را انجام دهد. فاز دوم شامل بهبود بهره‌وری خطوط تولید است. برای این منظور این شرکت در نظر دارد تعداد روبات‌هایی که در خط تولید مورد استفاده قرار می‌گیرند را کاهش دهد. فاز سوم و نهایی شامل خودکارسازی کامل کارخانه‌ها است. به طوری که از حداقل کارگران مشخص شده در واحدهای تولیدی، تدارکات، آزمایش و بازرسی استفاده خواهد شد.»

مطلب پیشنهادی

آیا اپل تحت تاثیر ترامپ آیفون‌هایش را در امریکا می‌سازد؟
احتمال بازگشت هزاران کارخانه به خاک ایالات متحده

فاکسکان فرآیند خودکارسازی و به کارگیری روبات‌ها در خط تولید کارخانجات خود را در یک پروسه کاملا آرام و پیوسته مدیریت کرده است. این شرکت سال گذشته گفته بود: «ما در نظر داریم تا سال 2020 بیش از 30 درصد از فعالیت‌های انجام شده در کارخانه‌های چینی خود را به شیوه روباتیک مدیریت کنیم.»

دای جیا پنگ می‌گوید: «این شرکت هم اکنون نزدیک به 10 هزار Foxbot در اختیار دارد و همه آن‌ها آماده هستند تا جایگزین نیروی کار انسانی شوند.» ماه مارس بود که این شرکت اعلام کرد تنها در یکی از کارخانه‌های خود نزدیک به 60 هزار روبات را به طور کامل وارد فاز اجرایی کرده است. در دراز مدت، روبات‌ها در مقایسه با عامل انسانی مقرون به صرفه‌تر خواهند بود و هزینه‌های تولید را کاهش خواهند داد. با این حال، سرمایه‌گذاری‌های اولیه ممکن است هزینه‌بر باشند. به کارگیری روبات‌ها، پیچیده، گران و وقت‌گیر است. به ویژه آن‌که در نظر داشته باشید روبات‌ها را برای انجام وظایف چندگانه برنامه‌ریزی کرده یا مجددا آن‌ها را به شکلی برنامه‌ریزی کنید تا کاری خارج از کارکرد اصلی خود را انجام دهند.

به همین دلیل است که در بازار کاری همچون چین، به کارگیری کارگران انسانی هنوز هم ارزان‌تر از روبات‌ها تمام می‌شود. اما فاکسکان آگاه شده است برای ماندن در بازار رقابتی چاره‌ای ندارد، جز این‌که فرآیند انتقال کارها به روبات‌ها را آغاز کند. فاکسکان سال گذشته میلادی، 1.2 میلیون کارگر را استخدام کرد و به همین دلیل به یکی از بزرگ‌ترین کارفرمایان سراسر جهان تبدیل شد. بیش از یک میلیون نفر از این کارگران در چین قرار دارند. این تعداد کارگر در کنار زیرساخت‌های بزرگی که برای انجام امور خود به آن نیازمند هستند، انرژی زیادی را مصرف کرده و از طرفی پیچیده بودن یکسری قوانین استخدامی در چین و به ویژه در شهرهایی همچون شنژن، چنگدو و ژنگ ژو باعث شده است تا این شرکت به دنبال خودکارسازی واحدهای مختلف خود باشد.

مطلب پیشنهادی

هوش مصنوعی اولین قربانیان خود را گرفت
رویارویی هوش مصنوعی با انسان‌ها

کارخانه فاکسکان در شهر ژنگ‌ژو یکی از بزرگ‌ترین واحدهای تولیدی آی‌فون را در اختیار دارد. در نتیجه فرآیند خودکارسازی را از این کارخانه آغاز کرده و در برخی از واحدها همچون خطوط تولید فاز دوم خودکارسازی را با موفقیت اجرایی کرده است. به طوری که انتظار می‌رود ظرف چند سال آینده تمامی واحدهای تولیدی این کارخانه در اختیار روبا‌ت‌ها قرار گیرد.

در حالی که این کار پیامدهای منفی را برای کارگران به همراه خواهد داشت، اما بدون شک سود بزرگی را در اختیار فاکسکان قرار خواهد داد. در کارخانجات تولیدی بزرگ کارگران عمدتا با کار زیاد و شرایط سخت روبرو هستند. به همین دلیل نرخ خودکشی در ارتباط با چنین واحدهایی به شدت بالا است. این آمار به اندازه‌ای نگران کننده بود که فاکسکان را مجبور کرد برای حفاظت از جان کارکنان خود یکسری تهمیدات فیزیکی را به منظور جلوگیری از خودکشی کارگرانش به مرحله اجرا در آورد.

در حالی که روبات‌ها به دور از هرگونه مسائل بیماری و روانی قادر هستند مدت‌های طولانی به کار مشغول باشند و هیچ‌گونه نگرانی از بابت زندگی آن‌ها و افزایش نرخ دستمزدها وجود ندارد، اما در مقابل اگر نگوییم میلیون‌ها نفر باید بگوییم صدها هزار نفر به واسطه آن‌ها کار خود را از دست خواهند داد. 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟