اهدای «جایزه دستاورد علمی» به کامران وفا
16/09/1395 - 14:55
فیزیک‌دان ایرانی برنده یکی از بزرگ‌ترین جوایز علمی جهان شد!
روز گذشته بزرگترین جایزه نقدی در زمینه علوم و ریاضیات به ارزش ۲۵ میلیون دلار به بیش از هزار فیزیکدان، ریاضیدان و دانشمندان علوم زیستی تعلق گرفت. کامران وفا، دانشمند ایرانی دانشگاه هاروارد جایزه نقدی بخش فیزیک «جایزه دستاورد علمی» را از آن خود کرد.

1606683296_1_0.gif

کامران وفا فیزیکدان ایرانی به همراه اندرو استرومینگر از دانشگاه هاروارد و جوزف پولچینسکی از موسسه کاولی، جایزه سه میلیون دلاری بخش فیزیک را برای ارائه نظریه ریسمان دریافت کردند.

مطلب پیشنهادی

دانشمند ایرانی نظریه انیشتین را رد کرد
سرعت نور متغیر است نه ثابت

طبق این نظریه که هنوز اثبات نشده تمام نیروها و ذرات طبیعی از ریسمان‌های بسیار کوچک لرزانی ساخته شده اند. این نظریه کل درک انسان از جهان و به خصوص سیاه‌چاله های فضایی را دگرگون خواهد کرد. از سوی دیگر پولچینسکی نشان داد این نظریه شامل ذراتی دو بعدی یا چند بعدی است که «برین» نامیده می‌شوند. برین خلاصه شده واژه membrane و به معنای غشا است. این نظریه به ایجاد شاخه کاملا نوینی در کیهان‌شناسی منجر شد که در آن ممکن است برین‌ها جهان‌هایی جزیره‌وار باشند که در بعد دیگر فضا شناور هستند و با یکدیگر برخورد می‌کنند. یا ممکن است در بعد بالاتری با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

 وفا و استرومیگنر در سال ۱۹۹۶ با استفاده از نظریه ریسمان  اطلاعات موجود و انتروپی یک سیاه‌چاله را محاسبه کردند. نتایج به دست آمده از محاسبات آنان  پیش‌بینی استیفن هاوکینگ درباره نشت تابش اشعه‌ها و انفجار احتمالی سیاه‌چاله ها را تایید کرد.

کامران وفا  که در سال ۱۳۳۹ شمسی در تهران متولد شده، از استادان دانشگاه هاروارد است که پس از ارائه نظریه ریسمان در سال ۲۰۰۸ میلادی موفق به دریافت مدال دیراک شد.

جایزه دستاورد علمی، مجموعه‌ای از جوایز است که در سه گروه دستاوردهای علوم زیستی، دستاوردهای فیزیک بنیادین و دستاوردهای ریاضیات اعطا می شود.

این مراسم توسط سرگی برین از شرکت کوگل، آن وجسیکی، مارک زاکر برگ و پرسیلا چان از فیس‌بوک، یوری و جولیا میلنر و جک ما موسس وب سایت علی بابا و همسرش در سال ۲۰۱۲ برای نخستین مرتبه در آمریکا برگزار شد.  برندگان این جایزه در پروسه‌ای آنلاین و عمومی انتخاب می‌شوند. سرگی برین از گوگل و جک ما مالک شرکت علی بابا از موسسان این مسابقه هستند.

ایسوس

نظر شما چیست؟