10/11/1397 - 20:45
پیمان ارز دیجیتال ایرانی با پشتوانه طلا رونمایی شد
ارزدیجیتال ایرانی با نام پیمان امروز با حضور معاون مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه و مدیران عامل چند بانک کشور رونمایی شد که با پشتوانه طلا و با همکاری چهار بانک طراحی شده و با توجه به اعلام سیاست‌های بانک مرکزی درخصوص "رمز ارز" می‌تواند با رعایت مقررات پس از نهایی‌شدن مقررات فعالیت خود را آغاز کند که البته این ارز دیجیتال بر بستر یک شبکه توکن کار می‌کند.

بانک‌های میزبان ارز دیجیتال پیمان

قرار است که یک میلیارد واحد از رمز ارز  پیمان توزیع شود و چهار میزبان بانکی از جمله بانک‌های ملی، ملت، پاسارگاد و پارسیان و گروه توسن دارد.
به گفته طراحان رمزارز پیمان، تفاهم اولیه‌ای با فرابورس انجام شده که به زودی فرابورس نیز به عنوان ششمین میزبان به این شبکه وارد می‌شود.

پشتوانه رمز ارز  پیمان

پشتوانه ارز دیجیتال پیمان طلا است بر این اساس، با هماهنگی انجام‌شده دو کیلو طلا تأمین شده و قرار است بر اساس معادل طلا، ارز دیجیتال پیمان در اختیار میزبانان عرضه شود.

ولی‌الله فاطمی، مدیرعامل ققنوس با اشاره به ویژگی‌های این بستر، گفت: بستر «ققنوس» به عنوان پلت‌فرم اقتصاد دیجیتال با کمک بانک‌های ملت، ملی، پاسارگاد و پارسیان و هلدینگ‌های فناوری اطلاعات این بانک‌ها تولید شده و زمینه عرضه توکن به صورت گسترده برای انواع دارایی‌ها را فراهم می‌کند.

وی با بیان اینکه توکن اولیه بر اساس طلا صادر می‌شود، اظهارکرد: هدف اصلی ما توکنایز کردن دارایی‌های ملکی به ویژه اموال مازاد بانک‌ها است که در فاز بعدی سایر دارایی‌های پولی و سرمایه‌ای را در برمی‌گیرد.

فاطمی افزود: تفاوت توکن این است که می‌تواند در قالب کیف پول در اختیار مردم قرار گیرد و ما می‌خواهیم به سرعت بخشیدن در نقل و انتقالات سرمایه‌ای، هیجان بیشتری را به مردم تزریق کنیم.

مزایای ارز دیجیتال پیمان در نظام بانکی کشور

فاطمی با بیان اینکه از طریق این بستر می‌توان دارایی‌های منجمد را به چرخه اقتصاد وارد کرد، تصریح کرد: دغدغه اقتصاددانان این است که اگر دارایی‌های منجمد قابلیت نقدپذیری پیدا کنند، باعث ایجاد تورم خواهد شد، اما در صورتی که این نقدپذیری در مسیر تولید قرار گیرد، هم ایجاد ارزش افزوده ملی کرده و هم دغدغه اقتصاددانان را برطرف می‌کند.
فاطمی ادامه داد: بانک‌داری الکترونیک بدون توجه به اثرات جانبی‌اش طراحی شد، اما در زمینه رمزارزها ما باید توجه بیشتری به اثرات جانبی داشته باشیم.

بلاک-چین

 زنجیره‌ی همتایان  به‌جای زنجیره بلوکی

حجت‌الاسلام والمسلمین حمید شهریاری، معاون مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه‌ی قضاییه نیز در این مراسم حضور داشت و گفت:

زنجیره‌ی بلوکی تلفظ سختی از فناوری بلاک‌چین است و قوه‌ی قضاییه نام زنجیره‌ی همتایان را برای آن در نظر گرفته است. یک نگاه نهادی به حوزه‌ی رمزارز داریم که سازوکار ایجادشده با نام ققنوس است؛ ما متوجه شده‌ایم که سونامی بلاک‌چین تهدیدی است که نهادهای تأسیسی ما از جمله بانک و سازمان ثبت احوال را مورد حمله قرار می‌دهد و باید برای آن برنامه‌ریزی کرد. باید به سوی حاکمیت نوین و درک فرصت‌ها و تهدیدها از فناوری زنجیره‌ی بلوک حرکت کنیم تا مشکلی ایجاد نشود.
وی با بیان اینکه بلاک‌چین مدعی است که یک ابزار بین‌المللی است، تصریح کرد: این هنر ماست که چگونه از آن استفاده کنیم، ما باید از این بستر استفاده کرده و به جای تهدید برای حاکمیت آن را تبدیل به فرصت برای رشد اقتصاد کشور کنیم.

در این مراسم، همچنین کوروش پرویزیان، مدیرعامل بانک پارسیان با اشاره به تأثیرات و ویژگی‌های این بستر، گفت: نیروی فکری و توان و ظرفیت‌های اندیشه‌ای بسیار خوبی در کشور وجود دارد که به رشد و توسعه اقتصادی کشور کمک می‌کند و این بستر نیز حاصل این ظرفیت علمی است.
وی افزود: سپیدنامه ققنوس به عنوان یک نام اساطیری از ایران، مصر، یونان و چین می‌تواند نام یک تمدن جدید محسوب شود که بتواند به اقتصاد ملی در کنار حاکمیت کمک کند.

در ادامه محمدرضا حسین زاده، مدیرعامل بانک ملی درباره این بستر، گفت: این بستر یک حرکت خوشحال‌کننده برخلاف مخالفت‌ها در برابر ایده‌های جدید است که در یک سال اخیر با همکاری چهار بانک به سرانجام رسیده است.

پرونده ویژه «بلاک‌چین» به زودی از سوی ماهنامه شبکه (شماره 213) منتشر خواهد شد.

همچنین علاقمندان به ارزرمزها می‌توانند به پرونده‌های ویژه پیشین ماهنامه شبکه در این مورد و مقالاتی متعددی که در مجله و سایت شبکه منتشر شده است مراجعه نمایند.

ایسوس

نظر شما چیست؟