نسل آینده شبکه های ارتباطی
12/04/1396 - 13:17
5G دقیقا چیست؟ این ده مطلب را بخوانید تا بدانید
5G، تنها نسل بعدی شبکه های موبایل نیست. بلکه آغازگر عصر جدیدی از شبکه های ارتباطی است. با ورود 5G اینترنت اشیا شکل دیگری به خود می‌گیرد و باید منتظر سونامی دیجیتالی که در راه است باشیم. در ایران هم اپراتور ها به دنبال آمادگی زیرساخت جهت ارائه اینترنت 5G به کاربران هستند. از امسال رشته 5G در دانشگاه‌های ایران تدریس خواهد شد. در این مطلب 10 مقاله مفید و کاربردی در زمینه 5G گردآوری شده است. با شبکه همراه باشید.

1606683296_1_0.gif

وقتی از 5G حرف می‌زنیم، دقیقاً از چه حرف می‌زنیم؟

وقتی از کنترل یخچال یا برق خانه از راه دور حرف می‌زنیم؛ وقتی قرار است چراغ‌های راهنمایی سر چهارراه‌ها، سطل زباله‌ها و تخت‌خواب‌ها هوشمند و متصل به اینترنت باشند؛ تصورات ما از اینترنت باید تغییر کند و اتصال گونه دیگری باشد. 

5G‌ بزرگ‌ترین پدیده دنیا بعد از الکتریسیته است

همه از انقلابی که 5G می‌تواند در دنیای فناوری ایجاد کند؛ صحبت می‌کنند. حتی برخی ورود آن به دنیای واقعی 5G را با معرفی و ورود الکتریسیته به زندگی انسان‌ها مقایسه می‌کنند. شاید کمی اغراق باشد؛ اما کوالکام هدف خود را روی آینده‌ای با فناوری 5G گذاشته است. ولی همه چیز به‌سرعت خلاصه نمی‌شود.

چگونه 5G زندگی ما را هیجان‌انگیز می‌کند؟

این روزها هر کارشناس فعال در زمینه شبکه‌های ارتباطی بی‌سیم در مورد نسل پنجم شبکه‌های ارتباطی صحبت می‌‌کند. نسل پنجم شبکه‌های ارتباطی صد مرتبه سریع‌تر از فناوری‌های بی‌سیم امروزی است که از آن‌ها استفاده می‌کنیم. به‌طوری که حتی از Google Fiber که اینترنت بسیار پر سرعت یک گیگابیت بر ثانیه را در اختیار کاربران قرار می‌دهد، پر سرعت‌تر است. امکانات جدیدی که همراه با 5G  عرضه خواهند شد، فرصت‌های بی بدیلی در اختیار ما قرار خواهند داد. در کنگره جهانی موبایل امسال شرکت‌ها تنها به بیان بخش مختصری از این توانمندی‌ها بسنده کردند. در این مطلب می‌خواهیم برخی از دستاوردهای احتمالی آینده 5G را بررسی کنیم:

۷ کار باورنکردنی که می‌توانید با 5G انجام دهید

شاید بتوان بازگشت دوباره تلفن 17 ساله نوکیا 3310 را یکی از پدیده‎های شگفت‌انگیز کنگره جهانی موبایل امسال دانست، اما بدون شک نسل آینده فناوری ارتباطات موبایل (5G) را می‎توان پر سرو‌صداترین موضوع این رویداد سالیانه دانست. تحولات 5G بسیار فراتر از افزایش سرعت اتصال است. تلفیقی از سرعت، پاسخ‌دهی و انتقال، بستری لازم برای پیشرفت سایر فناوری‎های مطرح از قبیل خودروهای خودران، روبات‎های پرنده، واقعیت مجازی و اینترنت اشیا را فراهم می‎کند.

5 نکته که باید درباره شبکه‌های 5G بدانیم

برای مقابله با حجم رو به افزایش دستگاه‌های متصل به شبکه که بخشی از اینترنت اشیا محسوب می‌شود، به سطح جدیدی از اتصالات بی‌سیم به اینترنت نیاز داریم. نگاهی به سال 2020، یعنی پنج سال آینده، ما را امیدوار می‌کند که اجرای پروژه‌هایی نظیر خودران‌ها، هواپیماهای بدون سرنشین و نظیر آن‌ها تنها با استفاده از شبکه‌های 5G میسر خواهد شد. 

ردیابی و گزارش وضعیت زخم‌های بیمار با بانداژ هوشمند مجهز به 5G

دانشگاه سوانسی (Swansea University) واقع در بریتانیا به تازگی ایده استفاده آزمایشی از بانداژهای هوشمند را مطرح کرده است. این دانشگاه قصد دارد که طی سال آینده استفاده و بازخورد این بانداژهای هوشمند را به صورت تجربی مورد آزمایش قرار دهد. با سایت شبکه همراه باشید.

تخصیص بهینه منابع در شبکه‌های 5G

جهان پیرامون ما از لحاظ منابع فیزیکی محدود است و در همین راستا علوم مختلفی همچون مهندسی و اقتصاد شکل گرفته‌اند. دنیای شبکه‌های بی‌سیم نیز از این قاعده خارج نیست و در بسیاری از ابعاد از جمله پهنای باند قابل استفاده و توان تجهیزات، محدودیت‌هایی وجود دارد. از طرف دیگر، نرخ ترافیک در شبکه‌های بی‌سیم در حال افزایش است.

چشم‌انداز 5G، چالش‌های FCC

هواپیما‌های بدون سرنشین، روبات‌ها، بالون‌ها در ارتفاع بالا و ماهواره‌های مدار زمین همگی ظرفیت‌هایی هستند که با توجه به توافق اخیر FCC و با حضور 55 شرکت شامل گوگل، سامسونگ، اینتل و کوالکام می‌توان با کمک آن‌ها ارتباطات بی‌سیم نسل پنجم را تا سال 2020 به مرحله اجرایی رساند. در ماه اکتبر، کمیسیون مخابرات فدرال نیازهای بالقوه بهره‌گیری از طیف بی‌سیم فرکانس بالا در باند 24 گیگاهرتز را بررسی کرد. ارتباطات بی‌سیم امروزی از فرکانس‌های زیر 6 گیگاهرتز استفاده می‌کنند. FCC تا پانزدهم ژانویه به این شرکت‌ها مهلت داده ‌است و در این میان، دوازده شرکت، برخی به‌صورت عمومی و برخی ویژه، از باند‌های فرکانس بالا استفاده می‌کنند. با توجه به سناریو‌های مربوط به فناوری آینده، بسیاری از شرکت‌ها FCC را تحت فشار گذاشته‌اند که پیش‌برد ارتباطات بی‌سیم فرکانس بالا با همکاری جامعه جهانی فناوری و به‌صورت یک رویکرد مشترک مورد بررسی قرار گیرد.

 

راه‌اندازی کارشناسی ارشد اینترنت اشیا، 5G و SDN در ایران

رییس دانشکده علمی کاربردی پست و مخابرات از برگزاری دوره‌های کارشناسی ارشد اینترنت اشیا، 5G و SND در ایران برای اولین بار خبر داد. 

دانلود کنید: کتاب الکترونیکی «5G: نسل پنجم شبکه‌های موبایل»

این کتاب الکترونیکی مجموعه مقالاتی درباره نسل بعدی شبکه‌های موبایل (5G) است که طی یک سال اخیر روی سایت شبکه منتشر شدند. اعضای سایت شبکه می‌توانند این PDF را به طور رایگان از روی لینک زیر دانلود کنند. 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟