دنیای دوربین شماره 187
عکس‌های مرگبار
در سال گذشته میلادی، حدود 24 میلیارد عکس سلفی روی سرویس Photos شرکت گوگل بارگذاری شده است. محبوبیت عکس‌های سلفی که عموماً لحظات شاد و سرگرم‌کننده‌ای را به اشتراک می‌گذارند، جنبه‌های غم‌باری را نیز به همراه دارند.

1606683296_1_0.gif

در سال 2014 ، پانزده نفر در حال گرفتن سلفی جان خود را از دست دادند. این آمار در سال 2015 به 39 نفر افزایش یافت و در هشت ماهه نخست سال جاری میلادی، 73 نفر به علت گرفتن عکس سلفی جان خود را از دست داده‌اند. بسیاری معتقدند سلفی بیش از حملات کوسه‌ها قربانی گرفته است. با نگاهی به این آمار تکان‌دهنده، پرسش‌های مهمی مطرح می‌شود؛ دلیل کشته شدن این افراد چه بوده و آیا راهی برای پیشگیری از وقوع چنین حوادثی وجود دارد؟ گروهی از محققان دانشگاه کارنگی‌ملون به دنبال یافتن پاسخی برای این پرسش بوده‌اند. آن‌ها مرگ‌های ناشی از گرفتن سلفی را بررسی کرده و راهکاری ارائه کرده‌اند که خطرناک بودن گرفتن یک عکس سلفی را به کاربر هشدار می‌دهد. این محققان با دقت زیاد، گزارش‌های خبری مربوط به مرگ‌های ناشی از سلفی را که در روزنامه‌های سراسر دنیا منتشر شده است، جمع‌آوری کردند و در نهایت موفق شدند 127 مورد مرگ این‌چنینی را بیابند که نخستین گزارش مربوط به مارس سال 2014 بود.

مطلب پیشنهادی

با ۷ اختراع عجیب سال ۲۰۱۶ آشنا شوید + عکس
عجایب هفت‌گانه سالی که گذشت!

بعد از جمع‌آوری گزارش‌ها به بررسی تک‌تک آن‌ها پرداختند تا مکان، دلیل مرگ و شمار افرادی که در آن حادثه خاص جان خود را از دست داده‌اند، بیابند. بدین ترتیب یک پایگاه داده کوچک مربوط به مرگ‌های سلفی ایجاد شد. بررسی‌ها نشان داد که اغلب مرگ‌ها (76 مورد) در هند گزارش شده است، یعنی بیش از نیمی از کل مرگ‌های گزارش‌شده، پاکستان (9 مورد)، آمریکا (هشت مورد) و روسیه ( شش مورد) در رده‌های بعدی بودند. عامل اغلب این مرگ‌ها هم سقوط از ارتفاع تشخیص داده شد که نشان می‌داد مردم علاقه زیادی به گرفتن سلفی از فراز صخره‌ها یا ساختمان‌های بلند دارند. در شمار زیادی از مرگ‌ها نیز دو عامل ارتفاع و آب شریک بودند؛ مواردی نظیر شیرجه از ارتفاع زیاد به درون دریا. مورد جالب، نقش قطار در مرگ‌های سلفی در هند بود. در آمریکا و روسیه، اسلحه نقش پررنگی در مرگ‌های سلفی داشت. گروه سعی کردند علائمی را که با کمک آن می‌توان خطرناک بودن یک سلفی را حدس زد، بیابند تا با استفاده از این علائم، نرم‌افزار موبایلی برای هشدار به کاربران طراحی کنند: اینکه آیا در آن نزدیکی کسی به دلیل گرفتن سلفی جان خود را از دست داده یا اینکه آیا گرفتن سلفی خطرناک است یا نه؟ این محققان در داده‌های مربوط به مرگ‌های سلفی الگوهایی را جست‌وجو کردند و از این الگوها برای آموزش الگوریتم یادگیری ماشینی بهره بردند تا نرم‌افزار بتواند الگوهای مشابهی را در سلفی‌های دیگر بیابد. این الگوریتم موفق شد از بین 3000 سلفی که در اختیارش قرار گرفت، با دقت 70 درصد موقعیت‌های خطرناک را شناسایی کند.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟