ترک کار بهترین راه‌کار نیست!
سه توصیه به افرادی که از شغل‌شان متنفر اما به شرکت‌‌شان علاقه‌منداند!
با «نیک» آشنا می‌شویم. وی چند وقتی است به‌صورت جدی به ترک کار فعلی‌اش فکر می‌کند. برای مدت سه سال است که در این شرکت کار می‌کند و بعد از این مدت هنوز پست وی در شرکت تغییری نکرده به‌طوری‌که او از هر چیزی که پست کاری‌اش مربوط است؛ متنفر شده است. تنهای چیزی که باعث شده وی هم‌چنان ادامه بدهد این است که به‌شدت به این شرکت علاقه دارد.

1606683296_1_0.gif

او به هدفی که این شرکت دنبال می‌کند و کارهایی که برای رسیدن به آن اهداف انجام می‌دهد؛ اعتقاد دارد. به همکارانش علاقه دارد؛ به‌خصوص آن‌هایی‌که در تیم‌های دیگر هستند. این شغل برای نیک مزیت‌های زیادی دارد. محل شرکت به خانه وی نزدیک است؛ همچنین نیک هر روز صبح با سایر همکارانش به بحث و بررسی فیلم‌ها و سریال‌های روز می‌پردازد. تنها مشکل وی این است که ارتقای درجه پیدا نمی‌کند.

مطلب پیشنهادی

با دیدن این ۱۲ نشانه سریعا کار را متوقف و مرخصی بگیرید!
تدارک یک استراحت و مسافرت تفریحی را بچینید

اگر شما هم از این حیث شبیه نیک هستید، ناراحت نباشید؛ چون خیلی‌ها مانند شما هستند. در تحقیقی که سال 2015 توسط لینکدین انجام شد؛ 50 درصد از افرادی که در رده‌های پایین شرکت‌ها کار می‌کنند به‌دلیل این‌که ارتقاء درجه پیدا نمی‌کنند، کارشان را ترک می‌کنند. شاید گرفتن این تصمیم ساده باشد ولی وقتی احساس می‌کنید به جایی که در آن کار می‌کنید تعلق دارید اوضاع کمی پیچیده می‌شود.

اما برای حل این مشکل آلترناتیوهایی هم وجود دارد. در زیر سه روش به شما ارائه می‌شود تا از شر کاری که از آن تنفر دارید؛ خلاص شوید بدون آن‌که نیاز به شرکتی که به آن علاقه دارید داشته باشید:

۱ - از خودتان بپرسید که در جای درست قرار دارید؟

انتخاب شغل و حرفه کار راحتی نیست. تعداد بسیار کمی هستند که وقتی وارد یک فضای کاری جدید می‌شوند با یکی دو بار تلاش کردن در جای درست قرار می‌گیرند. شاید در ابتدا فکر کنید آینده شما در بازاریابی است ولی وقتی شروع به کار می‌کنید می‌بینید که احساس رضایت شما را برآورده نمی‌کند. فکر نکنید که با این کارفرما و این شغل مشکل دارید و اگر جای دیگری بروید همه چیز درست می‌شود. در واقع تحقیقات لینکدین می‌گوید ۳۴ درصد افرادی که شغلشان را عوض می‌کنند؛ در شاخه‌ای مشغول به‌کار می‌شوند که کاملا با کار قبلیشان فرق می‌کند.

قبل از این‌که تصمیم بگیرید با افراد دیگری که در بخش‌های دیگر سازمان یا اداره شما کار می‌کنند خیلی راحت و غیررسمی صحبت کنید. ببینید که پست آن‌ها چطور است؛ چه چیزی برای شما جلب توجه می‌کند؛ یک لیست از پست‌هایی تهیه کنید که فکر می‌کنید برای شما بهتر است. ببینید برای هر کدام از پست‌ها چه چیزهایی نیاز دارید. این احتمال وجود دارد که برخی از مهارت‌های لازم را داشته باشید اما برای برخی دیگر باید مهارت کسب کنید.

سپس با رئیس خود روراست باشید. به او بگویید که دوست دارید در داخل شرکت گزینه‌های دیگر را هم امتحان کنید. به وی اطمینان دهید که قصد ترک آنجا را ندارید بلکه فقط می‌خواهید پست دیگری داشته باشید. ممکن است شما را در کلاس‌های آموزشی قرار دهند تا بتوانید تجربه لازم را کسب کنید. اگر رئیس به شما جواب مثبت نداد از او بخواهید تا در وقت آزادی که دارید روی پروژ‌ه‌های دیگر بخش‌های سازمانتان کار کنید. ولی حتما خاطرنشان کنید که این مسئله هیچ خللی به وظایفی که به‌عهده شما گذاشته شده وارد نمی‌کند.

کاری کنید تا به‌محض این‌که یک جای خالی در قسمتی که دوست دارید پیدا شد؛ حتما شما را مدنظر داشته باشند. از آن‌جایی‌که این سازمان با اخلاق و رفتار کاری شما و هم‌چنین تجربه‌ای که دارید آشنا است؛ بدون شک نسبت به دیگران برتری خواهید داشت.

۲ - برای کارهایی که خارج از وظیفه شما است، داوطلب شوید!

شاید فقط حوصله شما سر رفته است. می‌دانید که آماده ترفیع گرفتن نیستید ولی با این‌که در کاری که انجام می‌دهید، فوق‌العاده هستید اما کارهای روزمره‌تان موجب شده تا کم‌حوصله و خسته شوید. اگر چنین شرایطی برایتان پیش آمد دنبال فرصت‌هایی خارج از دایره وظایفتان باشید. شاید راه‌هایی باشد که بتوانید به تیمتان کمک کنید تا کارایی بیشتری داشته باشند. برای کمک به دیگران داوطلب شوید. زمانی‌که مشکلی پیش می‌آید به‌جای این‌که آن‌را به دیگران محول کنید خودتان با مشکل روبرو شوید. این امر باعث می‌شود تا کار روزمره‌تان کمی از حالت روتین خارج شود هم‌چنین با توجه به این‌که مهارت‌های جدید یاد می‌گیرید ارزش شما بالاتر می‌رود.

علاوه بر آن؛ ممکن است با دیدن این‌که چقدر احساس شما بهتر شده و تقویت شده حیرت‌زده شوید. در تحقیقاتی که در سال 2016 انجام شد مشخص شد ۸۹ درصد کارمندان اگر با دیدن به‌وجود آمدن فرصت وارد عمل شوند بیشتر حس آمیختگی با کارشان پیدا می‌کنند. بعضی وقت‌ها تنها چیزی که نیاز دارید کمی مشارکت است.

خاطرتان باشد تعریفی که از کار می‌کنید نباید خیلی سفت و سخت باشد. به‌هر حال باید مسئولیت‌های خود را به بهترین شکل انجام دهید اما نباید آ‌ن‌ها باعث محدود کردنتان شوند. این به‌عهده شما است که پیش‌قدم بشوید و کارتان را گسترش دهید.

۳ - بی‌پرده در مورد ترفیع گرفتن صحبت کنید

اگر نسبت به مسیر کاری که در پیش گرفته‌اید اطمینان دارید ولی هنوز ترفیع پست نگرفته‌اید؛ وقت آن شده تا با رئیس‌تان صحبت کنید. از او یک وقت بگیرید تا دونفری و رودررو درباره این قضیه صحبت کنید. گاهی اوقات برای به‌دست آوردن چیزی که می‌خواهید تنها کاری که نیاز دارید خواستن است. این مسئله در خصوص پیشرفت‌های کاری در هر حرفه و شغلی بسیار مهم است. در سال 2014 تحقیقی در این‌باره صورت گرفت که نشان داد فقط 44 درصد از کارمندان از مافوق خود درخواست ترفیع پست و درجه می‌کنند؛ اما نکته جالب آن است که از این مقدار 68 درصد به آن چیزی که می‌خواهند می‌رسند.

برای صحبت با رئیستان در خصوص این‌که چرا باید ترفیع پست بگیرید؛ دلایل محکم و منطقی داشته باشید. آمار و ارقام همیشه تأثیر بیشتری از ارائه توضیح دارند. حتما بپرسید که چرا هنوز ترفیع نگرفته‌اید؛ شاید هنوز فرصتی پیش نیامده پس مافوق شما می‌تواند این اطمینان خاطر را بدهد که به‌محض این‌که فرصتی پیش بیاید شما نفر اول برای تصاحب آن هستید یا اگر از شما صرف‌نظر کرده‌اند دلایلش را جویا شوید تا خودتان را برای فرصت‌های بعدی آماده کنید. هم‌چنین از او بپرسید آیا زمان آن رسیده تا به آرامی مسئولیت‌های بیشتری به عهده‌تان گذاشته شود.

اگر به مجموعه‌ای که در آن مشغول به‌کار هستید، علاقه دارید ولی از سمتی که به شما سپرده شده راضی نیستید؛ مطمئنا حس خوبی نخواهید داشت. به‌جای این‌که به فکر ترک کار و پیدا کردن یک شغل دیگر باشید، سعی کنید خودتان شرایط را در دست بگیرید و مسیر کاریتان را مشخص کنید. همیشه به دنبال راه‌های ساده نباشید. اگر تصمیم بگیرید که جدی کار کنید، در همین شرکت هم آینده‌ای درخشان خواهید داشت.

=========================

شاید به این مطالب هم علاقه‌مند باشید:

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟