اگر می‌خواهید کارآفرین موفقی باشید؛ از این 7 رفتار محدودکننده دوری کنید
کارآفرینی زودگذر است و هیچ تضمینی هم برای موفقیت در آن وجود ندارد. پس چرا بعضی از کارآفرینان در حرفه خود موفق می‌شوند و برخی دیگر نتیجه دلخواه را نمی‌گیرند؟ چه کارهایی باید انجام داد تا مانند مارک زوکربرگ به بالاترین حد ممکن رسید؟ برخی از کارشناسان عقیده دارند که بیشتر کارآفرینان موفق چیزی بیشتر از حرفه‌ای‌های کسب‌و‌کار هستند. یکی از ویژگی‌های بارز آن‌ها استادی در پرس‌و‌جو از خود است.

1606683296_1_0.gif

هم‌چنین می‌توانند رفتارهای محدودکننده‌ خود را از حالت موانع بازدارنده که در ضمیر ناخودآگاهشان وجود دارد به پیشرفت‌های آگاهانه تبدیل کنند. این تبدیل هم در زندگی شخصی رخ می‌دهد و در هم در زندگی حرفه‌ای. موفقیت آن‌ها در تمام ابعاد بر پایه فراست کاری و رشد شخصی است.

مطلب پیشنهادی: کارآفرینان موفقی که قبلا بی‌خانمان بودند

رفنارهایی که انسان را محدود می‌کنند بسیار عمومی هستند. اما بدون فهمیدن این‌گونه رفتارها و عقیده‌ها که هم ناپایدار هستند و هم فابل تغییر؛ خیلی از کارآفرینانی که می‌توانند موفق باشند دچار دردسر می‌شوند. اما دسته‌ای از این افراد هستند که از انتخاب شغلی خود راضی‌اند و به اهدافی که در سر دارند می‌رسند؛ این افراد از هرگونه رفتار منفی مخرب دوری می‌کنند در حالی‌که همتایان آن‌ها در رفتار خود غرق می‌شوند و از رسیدن به آرزوهای خود باز می‌مانند. اگر شما هم از جمله کسانی هستید که ممکن است چنین رفتارهایی را در خود داشته باشید از آن‌ها دوری کنید تا مزه رسیدن به موفقیت را بچشید.

۱ - به بینش خود شک دارند

خیلی از اوقات احساسات درونی در زمان تصمیم‌گیری‌های مهم نادیده گرفته می‌شوند که می‌تواند هزینه زیادی در پی داشته باشد. بسیاری از کارآفرینان موفق از قوه ادراک خود بیشترین بهره را می‌برند تا توازنی بین منطق و احساسات برقرار کنند و بتوانند تصمیمات مهمی در زندگی بگیرند؛ تصمیماتی که آن‌ها را در زندگی به پیش می‌برد. آن‌ها به هشیاری‌های خود اعتقاد دارند؛ هشیاری‌هایی که از خودشناسی ناشی می‌شود. برای رسیدن به این بینش درونی باید زمان زیادی صرف کرد و به‌شدت تمرین کرد؛ به‌خصوص اگر عادت دارید که از خود انتقاد کنید. ولی اگر در انجام این کار موفق شوید مطمئنا در راستای پیروزی گام برخواهید داشت.

۲ - با خیریه گرفتن به‌راحتی به موفقیت دست پیدا کنید

می‌گویند چیزی به نام غذای مجانی وجود ندارد و کاملا هم درست است. کارآفرینی موفق در حالی به‌دست می‌آید که برای آن به سختی کار کنید و قصد داشته باشید کار ارزشی انجام دهید. بهترین کارآفرینان هیچ‌وقت رویای اعانه‌گرفتن را ندارند؛ یا این‌که انتظار دریافت پاداش برای کار نکرده را ندارند. البته برای جلو رفتن در کار همیشه باید به دنبال راه‌های مختلف بود؛ به‌خصوص اگر در مراحل اولیه کار خود هستید. اما اگر انتظار دارید که سایرین به شما کمک؛ مشاوره و منابع رایگان ارائه دهند و در مقابل چیزی دریافت نکنند این نوعی بی‌احترامی و سستی به حساب می‌آید. افراد موفق به خوبی می‌دانند که هر چه در زندگی به‌دست می‌آورند به میزان کار و انرژی که برای آن صرف می‌کنند بستگی دارد. باید به چنین افرادی احترام گذاشت.

۳ - اعتقاد دارند که نمی‌توانند تغییر کنند

کسانی که خود را محدود می‌کنند، یک خصوصیت مشترک دارند؛ همیشه در مواقع شکست تقصیر را به گردن دیگران می‌اندازند و اعتقاد دارند شرایط پیش‌آمده از کنترل آن‌ها خارج است. برای آن‌ها تغییر این رفتار هیچ راه‌حلی ندارد و همیشه با پرسیدن سئوال‌هایی از خود؛ وضعیت را به بن‌بست هدایت می‌کنند. مثلا  به خود می‌گویند: «من همین هستم یا من مقصر نیستم.» اما در واقع باید بدانیم که اکثر مواقع رفتارها و عادت‌های ما با خودشناسی مداوم می‌تواند به آسانی تغییر کند. یکی از خصوصیات بارز کارآفرینان موفق آن است که همیشه برای ساخت و تغییر واکنش‌های رفناری خود نسبت به عوامل خارجی مسئولیت را به‌عهده می‌گیرند. آن‌ها یاد گرفته‌اند تنها چیزی که می‌تواندد تغییر دهند، نگرش و دید خودشان است.

۴ - تصور می‌کنند زمان کافی ندارند

همه ما مقدار زمان مساوی در طول روز داریم؛ ما هم مانند انیشتین 24 ساعت در شبانه‌روز وقت داریم. اگر بطور مداوم با این فکر کار کنیم که زمان کافی برای انجام کارها ندارم؛ ناتوانی خود در مواجهه با کارها و زمان گذاشتن نامناسب روی وظایف غیرضروری را نشان می‌دهیم. کارآفرینان موفق نسبت به زمان خود بسیار حساس هستند و برای این‌که به تمام کارها به بهترین نحو رسیدگی کنند می‌دانند که چطور اولویت‌بندی کنند و همیشه به دنبال راه‌های تازه برای مدیریت بهتر زمان هستند.

۵ - فقط برای رسیدن به کمال تلاش می‌کنند

اگر بخواهیم در مورد تلف کردن زمان صحبت کنیم، باید گفت کارآفرینان موفق وقت خود را برای درست کردن بهترین و کامل‌ترین چیزها تلف نمی‌کنند؛ چون اصلا کامل بودن وجود ندارد. تلاش مستمر برای رسیدن به کمال مساوی است با هدر دادن زمان و انرژی که باعث از بین رفتن خشنودی و رضایت از انجام خوب کارها است. حتی این مسئله گاهی باعث به‌وجود آمدن موانعی در راه اتمام پروژه و یا حتی شروع آن می‌شود. کسانی‌که به‌ موفقیت دست پیدا می‌کنند تلاش دارند تا بهتر شوند ولی هیچ‌گاه به این فکر نیستند که به کمال برسند. به خوبی می‌دانند که انتقاد دائم از خود و موفقیت‌هایشان و فکر کردن به این‌که «می‌توانستم آن کار را بهتر انجام دهم» فقط موجب می‌شود که چیزهایی را که تا به حال به‌دست آورده‌اند نابود کنند و برای خود انتظارات غیرواقعی ترسیم کنند.

۶ - ساکت و آرام می‌مانند

نائومی کلاین؛ یکی از نویسندگان و فعالان بی‌پروا می‌گوید: «این‌گونه افراد با خود در تضاد هستند.» او که نمونه بارز از متفکران موفق است توانسته به‌خوبی به قدرت خود واقف شود و با افتخار از اعتقادات خود پشتیبانی می‌کند. کارآفرینان موفق بهترین وکیل‌مدافع برای خود و دیگران هستند و می‌دانند زمانی که در بحث و مناظره حرفی می‌زنند به باارزش‌تر شدن آن کمک کرده‌اند. آن‌ها قربانی ذهن و افکار خود نمی‌شوند و به‌هیچ دلیلی خود را محصور نمی‌کنند. هر زمان لازم باشد عقیده خود را بیان می‌کنند و برای راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار جدید با بکارگیری ملاحظات لازم؛ متانت و فضیلت از چالش‌های جدید و پیش‌رو استقبال می‌کنند.

۷ - به‌دنبال خوشحال کردن دیگران هستند

خیلی از افراد دوست دارند که دوست داشته شوند و خواست‌های دیگران را مقدم‌تر از خود می‌دانند؛ به‌همین دلیل ممکن است که از خواست‌های خود چشم‌پوشی کنند. اما کارآفرینان موفق به خوبی می‌دانند که چگونه حد و مرز خود را حفظ کنند ولی در عین‌حال به احساسات دیگران نیز توجه کنند. آن‌ها آقای زندگی خود هستند و کنترل اولویت‌های شخصی خود را به‌عهده می‌گیرند. خیلی به این توجه ندارند که تمام اطرافیان خود را خوشحال کنند؛ بلکه در ذهن خود همیشه به اهداف نهایی که دارند فکر می‌کنند تا پیشرفت کارهایشان با مشکل روبرو نشود.

پیشرفت در زندگی کاری با پیشرفت در زندگی شخصی همسو و هم‌راستا است. با این‌حال شناخت عقاید محدودکننده فرد که می‌توانند موجب بروز رفتارهای محدودکننده در وی شوند، کار بسیار سخت و دشواری است؛ اما غیرممکن نیست. شاید فرآیند کار بسیار کند و آهسته باشد؛ اما برای رسیدن و تداوم موفقیت در کار به آن نیاز مبرمی هست.

 

====================

شاید به این مقالات هم علاقمند باشید:

تابلوی موفقیت خود را به دیوار کدام خانه نصب می‌کنید؟ (نگاهی به چهارخانه موفقیت)

برای موفقیت در کار به غیر از تخصص، این 10 مهارت را نیاز دارید!

۱۱ تفاوت آدم‌های مشغول با آدم‌های خلاق

۷ قاعده‌ که مدیران بزرگ به خود تحمیل می‌کنند

- ۲۰ نکته‌ مهم که نباید در یک رزومۀ تأثیرگذار باشد

اگر موفقیت می‌خواهید، این ۲۵ ویژگی را از خود دور کنید

اگر می‌خواهید قبل از ۳۰ سالگی مدیرعامل شوید، این ۳ نکته را به خاطر بسپارید

 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟