معرفی سه پاورلاین پرفروش بازار
راهنمای خرید تجهیزات شبکه پاورلاین در ایران
وقتی صحبت در مورد توسعه شبکه‌های موجود در یک سازمان به میان می‌آید، معمولا مشکلات دست و پا گیری خودنمایی می‌کنند. ابتدا اینکه اضافه نمودن گره‌های جدید شبکه در کدام بستر شبکه انجام شود، یعنی اینکه گره‌های جدید به‌صورت وایرلس اضافه شوند یا اینکه برای مقصدهای جدید کابل‌کشی جدید و داکت و ... نصب شوند.

1606683296_1_0.gif

 قوانین امنیتی بسیاری از سازمان‌ها مخصوصا سازمان‌های دولتی، شبکه‌های وایرلس را رد کرده و فقط بستر کابلی شبکه را تایید می‌نمایند. ولی توسعه شبکه‌های کابلی مخصوصا برای چند گره جدید و در مقیاس کوچک، مشکلات نصب فیزیکی، آسیب به دکوارسیون و ظاهر اتاق‌ها، دردسرهای کابل‌کشی بین چند ساختمان جدا و چندین و چند مسلئه دیگر را در پی خواهد داشت. در این میان یک راه‌کار خوب و مناسب و مقرون به صرفه وجود دارد و آن استفاده از تجهیزات پاورلاین (PowerLine) یعنی انتقال داده‌ها در بستر برق وجود دارد و در بسیاری از موارد، راه‌کاری عالی است.

مطلب پیشنهادی

بهترین مودم‌های 4G بازار ایران + قیمت و عکس
معرفی ۸ محصول فوق‌العاده برای همه کاربران ایرانی

در بحث هزینه‌ها این تجهیزات معمولا هزینه کمتری از کابل‌کشی مجدد خواهند داشت، به‌عنوان مثال یک بسته دو عددی از پاورلاین‌های مرسوم قیمتی در حدود 200 هزار تومان دارند که به‌عنوان نمونه برای جایگزینی با کابل‌های مسی که مثلا در متراژ 200 متری قیمت برابر حداقل 300 هزار تومان (فقط برای کابل، البته کابل مسی شبکه استاندارد) دارند، هزینه‌ای کمتر است.

مطلب پیشنهادی

بهترین سوییچ‌های اترنت خانگی اداری سال ۲۰۱۶
۱۰ سوییچ برتر بازار در سالی که گذشت!

در میان باید راحتی نصب این تجهیزات را نیز محاسبه کرد. پاورلاین‌ها براحتی به یک پریز خالی برق در مبدا و مقصد متصل شده و معمولا تنظیمات خاصی نیز نیاز ندارند. در مقابل نصب کابل شبکه، داکت، پریزهای شبکه، لوله‌های فلکسی در بین ساختمان‌ها جدا و ... معمولا هزینه‌ای بیشتر از کابل را نیز تحمیل می‌کنند. پهنایباند پاورلاین‌ها به ارقام خوبی رسیده است، یک استاندارد رایج 500Mbps است که معمولا در بحث اتوماسیون و برای کارهای عمومی یک سازمان پهنای‌باندی معقول و پذیرفته است. پاورلاین‌ها معمولا در مبدا و مقصد یک پورت شبکه در اختیار شما قرار می‌دهند اما مانند سایر تجهیزات شبکه، براحتی و با استفاده از یک سوییچ شبکه می‌توان تعداد زیادی گره شبکه را روی یک لینک پاورلاین انتقال داد. مسافت پشتیبانی شده نیز آیتمی دیگری است که بازهم پاورلاین‌ها برتری دارند، معمولا این وسیله در بستر برق تا حدود سیصد متر می‌تواند براحتی کار کند در حالی که برای این مسافت در شبکه‌های کابلی، پای فیبرنوری و مسائل خاص آن به میان می‌آید. امنیت نیز را نباید فراموش کرد، پاورلاین‌ها معمولا با استاندارد  AESم(128 بیتی یا 256 بیتی) رمزنگاری سخت‌افزاری را روی داده‌های انتقالی اعمال می کنند.

در ادامه چند مدل از پاورلاین‌های موجود در بازار ایران را بررسی خواهیم نمود. این مدل‌های نمونه به خاطر پرفروش بودن، قیمت مناسب، گارانتی‌ها خوب و رضایت‌مندی مشتریان در چند برند انتخاب شده و به‌صورت خلاصه مشخصات فنی آنها ذکر شده‌اند. هر چند در این میان برخی برندها دارای تنوع بسیار زیادی هستند و مثلا انواع پیشرفته‌تری مانند پاورلاین‌هایی با پورت‌های بیشتر یا پاورلاین‌هایی دارای اکسس‌پوینت‌های داخلی با پهنای باند‌های به‌روزتر و بهتر وجود دارند، اما ملاک انتخاب، معرفی پر‌مصرف‌ترین‌های هر برند بوده است:

پاورلاین D-LINK DHP-309AV

یکی از پرفروش‌ترین‌های دی لینک که شامل دو عدد پاورلاین DHP-308AV بوده و قیمتی برابر 224000 تومان داشته با گارانتی نمیانده رسمی دی لینک یعنی شرکت ایزی در ایران به فروش می‌رسد. شامل استاندارد‌های IEEE 802.3/IEEE 802.3u/Powerline IEEE 1901/HomePlug AV بوده و دارای یک پورت 10/100Mb و پهنای باندی برابر 200Mb است. دو شاخه آن EU بوده که با پریزهای ایران سازگار است. از مدولاسیون OFDM و رمزنگاری AES 128bit استفاده می‌کند. دارای حالت Power Saving (صرفه‌جویی در انرژی مصرفی) بوده و با ولتاژهای خطوط برق 100 ولت تا 240 ولت AC سازگار است. قیمت مدل DHP-308AV (یعنی به‌صورت تکی) برابر 116000 تومان است.

پاورلاین Tenda P200-Kit

این مدل نیز یک کیت دو عددی پاورلاین با مدل اصلی P200 از شرکت تندا است. قیمتی در حدود 170000 تومان داشته و با گارانتی آونگ یا ورسان در ایران توزیع می‌شود. از مشخصات فنی اصلی آن می‌توان به پهنای‌باند 200Mb، مدولاسیون OFDM، یک پورت شبکه 10/100Mb، ولتاژ کاری 100 تا 240 ولت AC، توان مصرفی 0.43 تا 2.8 وات، استاندارد‌های HomePlugAV/IEEE 802.3,IEEE 802./3u و ابعاد کوچک 53x53x27 میلی‌متراشاره کرد. 

پاورلاین TP-LINK TL-PA511 KIT

این مدل شامل دو عدد از مدل TL-PA511 است و قیمتی در حدود 300 هزار تومان دارد و با گارانتی متم اف، پارس ارتباط یا سازگار ارقام (نماینده‌های رسمی تی‌پی‌لینک در ایران) عرضه می‌شود. البته تی‌پی‌لینک در این حوزه (و البته در بسیاری از حوزه‌های شبکه) دارای تنوع بسیار زیادی است و در آینده نزدیک مدل‌های جدید‌تر جایگزین این مدل خواهند شد. این دستگاه دارای استاندارد‌های HomePlug AV, IEEE802.3, IEEE802.3u, IEEE802.3ab بوده و تا فاصله 300 متری روی کابل‌های برق استاندارد کار خواهد نمود و پهنای باند تا 500Mb را ارائه خواهد داد. دارای یک پورت شبکه گیگابیتی و رمزنگاری AES-128bit بوده و توان مصرفی 0.58 تا 3.78 وات است. این دستگاه از مدولاسیون‌های OFDM, 1024/256/64/16/8-QAM,QPSK,BPSK and ROBO استفاده می‌کند. ابعاد آن 105×58×40 میلی‌متر است و در حالت صرفه‌جویی انرژی تا 80 درصد کاهش مصرف خواهد داشت.

 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟