آموزش عملی افزایش سرعت لپ‌تاپ‌های قدیمی
با این چند ترفند ساده از خرید لپ‌تاپ جدید اجتناب کنید!
لپ‌تاپ‌ها هم مانند تمام وسایل الکترونیکی دیگر وقتی برای اولین بار روشن می‌شوند یک حس رویایی را به صاحب آن می‌دهند؛ اما با گذشت زمان این حس خوشحالی و هیجان رفته‌رفته کم و کمتر می‌شود تا جایی که به‌طور کامل از بین می‌رود. شاید یکی از مهم‌ترین دلایل آن کند شدن دستگاه به‌علت برنامه‌هایی است که روی آن نصب و اجرا می‌کنیم. مثلا برنامه‌ای مانند Adobe Creative Suite حافظه رم بسیار زیادی نیاز دارد و تقریبا تمام ظرفیت رم لپ‌تاپ را اشغال می‌کند. حالا اگر دوست ندارید تا هر سال برای خرید یک دستگاه جدید هزینه کنید؛ پس ارتقاء بعضی از قطعات مانند درایو SSD یا اضافه کردن مقدار رم می‌تواند یکی از گزینه‌های پیش‌رو باشد. هم هزینه این کار پایین‌تر است و هم این‌که کارایی دستگاه به‌شدت افزایش پیدا می‌کند؛ در نتیجه سرعت خلاقیت شما بیشتر می‌شود.

1606683296_1_0.gif

هر کسی می‌تواند این کار را بکند

اگر از دوران کودکی علاقه داشتید تا هر چیزی که مقابل‌تان قرار می‌گیرد را تکه‌تکه کنید و از داخل آن باخبر شوید، این کار می‌تواند یک تمرین خیلی ساده باشد. مسلما هر کامپیوتری با کامپیوتر دیگر فرق می‌کند؛ پس یک راه ساده و سریع آن است که ببینید به چه چیزی نیاز دارید.

به‌عنوان مثال فرض کنید که از فضای ذخیره کمی که روی هارددیسک در اختیار دارید به‌ستوه آمده‌اید؛ هم‌چنین سرعت هارددیسک به‌شدت پایین آمده است. حالا اگر یک هارددیسک 750GB MX300 که یک درایو SSD است را به دستگاه اضافه کنید شرایط چقدر فرق می‌کند؟ درایوهای SSD در مقایسه با هارددیسک‌های معمولی که سال‌ها است در اطراف ما زندگی می‌کنند، تفاوت‌های اساسی از نظر کارایی و سرعت دارند. می‌توان گفت که SSDها برای لپ‌تاپ بهترین انتخاب هستند چون مقاومت و عمر آن بیشتر است و هم‌این‌‌که احتمال افتادن آن کمتر است. از نظر سرعت و بی‌صدا بودن هم که اصلا نیازی به تعریف ندارند. پس چرا آن‌ها را دوست نداشته باشیم؟

کارهایی که قبل از شروع باید انجام دهید

لپ‌تاپی که در عکس‌ها مشاهده می‌کنید، توشیبا Satellite Pro Windows است. سرعت این دستگاه بسیار کم شده بود؛ هارددیسک آن خیلی سروصدا می‌کرد و در اجرای اپلیکیشن‌های مختلف مشکل داشت به‌همین دلیل تصمیم گرفتیم تا بعضی از قطعات آن‌را ارتقاء دهیم. مثلا اضافه کردن رم یا عوض کردن هارددیسک آن با یک درایو SSD منطقی به‌نظر می‌رسد.

اما مهم‌ترین چیزی که قبل از باز کردن لپ‌تاپ و تماس دست با قطعات آن باید انجام دهید، تخلیه الکتریسیته ساکن است. حتما مطمئن شوید که پیش از شروع به کار تمام الکتریسیته ساکنی که در دستان‌تان وجود دارد تخلیه شده باشد.

کار را شروع می‌کنیم

درایو SSD جدید از یک کد استفاده می‌کند و کاربر به کمک آن می‌تواند تمام اطلاعات خود را روی فضای ذخیره جدید بکاپ بگیرد. در ابتدا باید SSD خالی و نو برای کپی اطلاعات آماده شود. این کار می‌تواند با ابزارهای Windows Disk Management انجام شود. وقتی این کار به پایان رسید؛ باید نرم‌افزار Acronis True Image 2015 را نصب کنید و SSD جدید را به لپ‌تاپ وصل کنید. این ارتباط می‌تواند از طریق یک کابل mSATA یا USB انجام شود. البته وقتی SSD می‌خرید انتظار نداشته باشید که یکی از این کابل‌ها داخل جعبه آن باشد؛ پس برای این‌که همه چیز به خوبی پیش برود؛ به همراه خرید هارددیسک جدید یکی از این کابل‌ها را هم تهیه کنید.

بعد از این‌که همه چیز آماده شد؛ کارها خیلی ساده‌تر از آن‌چه فکر می‌کنید انجام می‌شود. نرم‌افزار آکرونیس به شما این اطمینان را می‌دهد که تمام اطلاعاتی که روی هارددیسک فعلی دارید روی SSD کپی می‌شود.

هارد را اضافه می‌کنیم

بعد از این‌که تمام اطلاعات و محتوایی که روی هارددیسک قدیمی داشتید روی SSD هم کپی شد؛ به قسمت فیزیکی کار می‌رسیم که خیلی راحت‌تر از حد تصور است. برای باز کردن هارددیسک کافی است تا پیچ‌های آن باز شود و به آرامی از محفظه‌ای که برای آن درنظر گرفته شده خارج شود. رم‌ها نیز به‌راحتی از شکاف‌ها بیرون آمده و می‌توان رم‌های جدید را جایگزین کرد. البته بهتر است که در حین انجام این مراحل؛ سعی کنید انگشتان‌تان که احتمالا کمی هم روغنی و چرب شده‌اند با چیپ‌‌ست‌ها و قطعات الکترونیکی ریزی که روی برد وجود دارد تماس برقرار نکنند. باز هم تأکید می‌کنم که قبل از این کار حتما الکتریسیته بدن را تخلیه کنید.

چک کردن سیستم

اگر این تجربه اول شما است و پیش از این؛ چنین چیزی را تجربه نکرده بودید باز و بسته کردن لپ‌تاپ و عوض کردن قطعات آن می‌تواند دلهره‌آور باشد. اما تا زمانی‌که طبق راهنما پیش بروید و در آخر کار هم یک چک نهایی بکنید؛ کار خیلی سریع‌تر و ساده‌تر از حد تصور شما به پایان می‌رسد. تمام پیچ‌هایی را که باز کرده بودید در جای خود ببندید تا لپ‌تاپ آماده روشن شدن بشود. وقتی برای اولین بار تصویر روی صفحه‌نمایش ظاهر شد می‌توانید به خود ببالید چون کارتان را درست انجام داده‌اید و لپ‌تاپ همانند سابق کار می‌کند. البته با یک تفاوت عمده؛ دستگاه بازسازی و نو شده و درنتیجه سرعت آن بالاتر رفته است. اگر نرم‌افزارهایی که سیستم به کندی آن‌ها را باز می‌کرد تست کنید متوجه این تغییر می‌شوید.

نتیجه نهایی

خوب؛ به‌نظر شما این تجربه چطور پیش رفت؟ لپ‌تاپی که به کندی کار می‌کرد و باز کردن برنامه‌ها روی آن تبدیل به کابوس شده بود؛ با تعویض هارددیسک قدیمی با یک درایو SSD و اضافه شدن مقدار رم آن؛ جان تازه گرفته و با سرعت بیشتری برنامه‌ها را باز می‌کند. البته این مهم است که برای لپ‌تاپ چقدر پول پرداخته‌اید و این‌که هزینه اضافی برای ارتقای آن ارزش دارد یا نه؟

به هر حال اگر فعلا به هر دلیل قصدی برای خرید لپ‌تاپ جدید ندارید؛ سعی کنید با صرف کمی هزینه قطعاتی که امکان ارتقای آن‌ها وجود دارد را ارتقاء دهید تا با راحتی بیشتری به کارهای‌تان مشغول شوید. 

==============================

شاید به این مقالات هم علاقمند باشید:

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟