آیا شرکت سامسونگ در سال 2015 در حوزه تولید GPU به توفیقی دست خواهد یافت؟
چشم غول کره‌ای به GPU
یک تراشه‌ساز بزرگ که تصمیم می‌گیرد وارد بازار پردازنده‌های گرافیکی شود، داستان آشنایی نیست؟ شرکت اینتل غول سازنده پردازنده نیز یک بار تلاش کرد به بازار GPU وارد شود، اما توفیقی نیافت و در نهایت سردم‌دار پردازنده‌های گرافیکی یک‌پارچه با پردازنده مرکزی شد. اکنون شرکت بزرگ سامسونگ قصد دارد وارد این بازار شود، اما با دلایلی متفاوت از اینتل و در حوزه‌ای متفاوت.

1606683296_1_0.gif

این مطلب یکی از مقالات پرونده ویژه «چشم‌انداز فناوری در سال 2015» است. برای دریافت کل این پرونده ویژه اینجا را کلیک کنید. 

طبق اخبار غیررسمی، سامسونگ چند سال است روی توسعه یک تراشه گرافیکی کار می‌کند. از طرفی، طراحی یک تراشه به دو سال زمان نیاز دارد. اگر هم در زمینه طراحی آن تراشه خاص تجربه‌ای موجود نباشد، این زمان بیش‌تر هم می‌شود. بنابراین، بعید نیست سامسونگ طی چند سال گذشته روی طراحی یک GPU کار کرده باشد. اما بازار پردازنده‌های گرافیکی طی این چند سال تغییرات مهمی کرده است؛ زیرا دیگر کارت‌های گرافیک کامپیوترهای دسکتاپ اهمیت سابق خود را ندارند. 
اکنون بازار تجهیزات قابل حمل مانند لپ‌تاپ و به‌ویژه گوشی و تبلت اهمیت یافته است. سامسونگ نیز تمرکز خود را روی همین بخش منتقل کرده و قصد دارد در زمینه ساخت گوشی به‌طور کامل مستقل شود و دیگر از هیچ شرکتی تراشه گرافیکی یا حق ساخت آن را خریداری نکند. اما پیش از بررسی امکان این امر باید نگاهی به بازار رقبا بیاندازیم؛ زیرا بازار GPU هم‌اکنون بازار شلوغی است.
در حال حاضر، کوالکام از Adreno و ان‌ویدیا نیز از جی‌فورس استفاده می‌کند و قصد فروش حق ساخت آن را دارد. از طرفی، اپل از PowerVR و مدیاتک از تراشه‌های گرافیکی Mali  متعلق به ARM و اینتل نیز برای پردازنده‌های موبایل از PowerVR استفاده می‌کند. اما سامسونگ اکنون کجای بازار تراشه‌های گرافیک ایستاده است؟ غول کره‌ای در حال حاضر از پردازنده‌های گرافیکی Mali استفاده می‌کند و حتی در زمینه SoC نیز نمی‌تواند در همه گوشی‌ها پردازنده خود یعنی Exynos را به‌کار برد و در مدل‌های رده‌بالای خود مجبور است از اسنپ‌دراگون کوالکام استفاده کند. اما ظواهر امر نشان می‌دهد که در سال 2015 قرار است این اوضاع به‌طور کلی تغییر کند. این احتمال وجود دارد سامسونگ با یک مودم Cat10 LTE ساخت خود و یک SoC کاملاً ساخت خود به یک شرکت کاملاً مستقل در حوزه موبایل تبدیل شود. البته فراموش نکنیم که این اتفاق اگرچه در سال 2015 عملاً کلید می‌خورد، اما به این زودی به‌ثمر نخواهد نشست.

فرض کنیم سامسونگ بتواند یک تراشه قدرت‌مند بسازد، اما با طراحی چنین تراشه‌های باز هم سامسونگ برای خالی کردن شانه‌اش از بار کوالکام به زمان نیاز خواهد داشت. 

فرض کنیم سامسونگ بتواند یک تراشه قدرت‌مند بسازد که از نظر قدرت پردازشی و مصرف از اسنپ‌دراگون 810 بهتر و تراشه گرافیکی آن نیز از آدرینو 430 قوی‌تر باشد که البته کار بعیدی نیست. اما با طراحی چنین تراشه‌های باز هم سامسونگ برای خالی کردن شانه‌اش از بار کوالکام به زمان نیاز خواهد داشت. سامسونگ شرکتی است که حجم تولید بسیار بالایی دارد و فروش آن هم در حجم بالا صورت می‌گیرد. بنابراین، بعید به‌نظر می‌رسد که شرکت حجم مورد نیازی از Exynos جدید را برای گوشی‌های رده‌بالای خود در سال آینده داشته باشد. به‌نظر می‌رسد در سال آتی سامسونگ دست‌کم در مدل‌های ویژه ایالات متحده و اروپا همچنان از پردازنده گرافیکی کوالکام استفاده کند، تا این‌که بخش تولید تراشه گرافیکی شرکت قدرت کافی را بیابد و به‌تدریج Exynos جایگزین تراشه‌های کوالکام شود. سال آینده سالی کلیدی برای شرکت سامسونگ در حوزه تجهیزات قابل حمل خواهد بود. اگر نقشه‌های شرکت در سال 2015 طبق برنامه پیش برود، ابعاد این غول عظیم‌الجثه از این هم بزرگ‌تر خواهد شد.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟