پنل امنیتی جدید برای پیشگیری از هک و تلفات جاده‌ای
چگونه اینتل خودروها را در برابر هکرها و تصادف محافظت می‌کند؟
سرانجام غول تولیدکننده ریزتراشه‌ها به‌طور مستقیم به دنیای خودروهای خودران و ماشین‌هایی که از مکانیزم‌های هوشمند استفاده می‌کنند، وارد شد. اینتل اعلام کرده است تا سال 2050 مکانیزم‌ ایمنی را عرضه خواهد کرد که مانع از بروز هرگونه تصادف منجر به مرگ و میر خواهد شد.

1606683296_1_0.gif

در مقطع زمانی جاری که ما در آن زندگی می‌کنیم، تنها راهکار و توصیه امنیتی که به رانندگان خودروها پیشنهاد می‌شود، قفل کردن درب ماشین است. اما در صنعت خودروسازی که وابستگی آن به اینترنت هر روز رو به افزایش است، اوضاع متفاوت‌تر است. هک‌هایی که به تازگی انجام شده و اخبار آن در سایت‌های مختلف پوشش داده شده است، نشان می‌دهد که تولیدکنندگان این ماشین‌ها مسائل مربوط به امنیت آن‌ها را نادیده گرفته‌اند. به همین دلیل است که اینتل، تولیدکننده ریزتراشه‌ها در حال طراحی ساز و کاری برای تشکیل هئیت بررسی امنیت خودروها است. اینتل در نظر دارد تا بهترین ویژگی‌های امنیتی و استانداردسازی ویژگی‌های امنیتی را در سراسر صنعت خودروسازی از طراحی گرفته تا تحویل خودرو مقابل درب خانه مصرف‌کنندگان اعمال کند.

مطلب پیشنهادی: هک از راه دور یک جیپ در حین رانندگی

این هئیت مدیره هیچ گونه قدرت رسمی نخواهد داشت، اما از برجسته‌ترین استعدادهای شرکت اینتل در این زمینه استفاده خواهد کرد. اینتل می‌گوید: «آزمایش‌های امنیتی و ممیزی به بهترین شکل ممکن تدوین و پیاده‌سازی خواهند شد. » در حال حاضر اینتل اولین شرکتی است که خود را درگیر این بحث کرده است، اینتل برای آن‌که شروعی موفقیت‌آمیز داشته باشد، و انگیزه لازم را در اختیار محققانش قرار دهد، یک ماشین جدید را در اختیار آن‌ها قرار داده است و به محققی که بتواند یک رخنه امنیتی بحرانی را در آن شناسایی کند جایزه ویژه‌ای را پرداخت خواهد کرد. محقق خوش شانس برنده یک ماشین جدید خواهد شد!

البته لازم به توضیح است که فناوری‌های عرضه شده از سوی اینتل از مدت‌ها قبل در مدل اینفینیتی Q50 شرکت BMW و جنسیس شرکت هیوندای مورد استفاده قرار گرفته‌اند، اما سازنده ریزتراشه‌ها در مقیاس وسیع و سنگینی روی پیشرفته کردن فناوری‌ها سرمایه‌گذاری کرده است و حتی در نظر دارد این مکانیزم را در ماشین‌های خودران نیز پیاده‌سازی کند. در حقیقت، اینتل به صراحت آینده ماشین‌های خودران را پیش‌بینی کرده است و بر همین اساس در مقاله‌ای مفصل دیدگاه‌های خود را در این زمینه و همچنین در ارتباط با امنیت ماشین‌ها بیان کرده است. این شرکت در نظر دارد تا سال 2050 تلفات جاده‌ای را به صفر برساند. در مقاله منتشر شده از سوی اینتل به 50 مورد از مهم‌ترین مؤلفه‌های در معرض هک ماشین‌های آینده اشاره شده است. از مهم‌ترین این مؤلفه‌ها می‌توان به واحد کنترل موتور (ECU)، کلید از راه دور و واحد تشخیص خطای آن‌برد اشاره کرد. بیشتر این مؤلفه‌های کلیدی در سال‌های اخیر تحت تأثیر حملات هکری شکسته شده و آسیب‌پذیری خود را نشان داده‌اند، نزدیک به یک ماه پیش بود که مقاله‌ای در ارتباط با هک شدن کلید‌های بی‌سیم ماشین‌ها با استفاده از یک دستگاه 32 دلاری خبرساز شد، هک شدن جیپ نگون‌بخت چروکی که از راه دور سیستم سرگرمی آن تحت نفوذ کامل هکرها قرار گرفته بود نمونه دیگری از این موارد بود.

مطلب پیشنهادی: 30 دلار هزینه باز کردن درب هر خودرو یا گاراژی

در تصویری که اینتل از ماشین‌های آینده منتشر کرده است، مؤلفه‌هایی که در معرض هک شدن قرار دارند به وضوح نشان داده شده است. همان‌گونه که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید از چراغ‌های ماشین گرفته تا سیستم موتور و شاسی ماشین، همه این موارد به راحتی در تیرس حملات هکری قرار دارند.

ASRB  می‌گوید: «در حالی که امنیت یک موضوع جدی است، حریم خصوصی نیز به همان نسبت مهم می‌باشد. ماشین‌ها توانایی جمع‌آوری کوهی از داده‌ها درباره راننده خود را دارند، مکان جاری ماشین، میکروفونی که صدای داخل ماشین را ضبط می‌کند، فراخوانی اطلاعات مورد نیاز راننده و تاریخچه ناوبری ماشین از جمله این موارد است. » اینتل بر این باور است که آینده امنیت باید بر پایه دیوارهای آتش، تجزیه و تحلیل مستمر تهدیدات و به‌روزرسانی‌های لحظه‌ای قرار داشته باشد. مقاله منتشر شده از سوی اینتل، وضعیت جرائم سایبری و تهدیدات خاص را به وضوح تشریح کرده و اعلام می‌دارد، که اگر ماشین‌ها همین وضعیت جاری خود را حفظ کنند تبدیل به اهداف سهل الوصولی خواهند شد که به آسانی در معرض انواع مختلفی از تهدیدات  قرار می‌گیرند. 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟