Fact Check در اختیار کاربران
جست‌وجوگر گوگل اخبار جعلی را رسوا می‌کند
درست پس از آن‌که شبکه اجتماعی فیس‌بوک به واسطه انتشار اخبار جعلی از سوی تعدادی از کاربرانشان با انتقادات فراوانی روبرو شد و این شرکت اعلام کرد برای مبارزه با انتشار اخبار جعلی از ابزارهای ویژه‌ای استفاده می‌کند، کمی بعد از آن شرکت‌های بزرگ فعال در حوزه رسانه به تکاپو افتاده‌اند تا مانع از انتشار اخبار غیر واقعی شوند. در همین ارتباط گوگل نیز به تازگی ویژگی جالبی در اختیار کاربران قرار داده است.

1606683296_1_0.gif

گوگل برای آ‌ن‌که مانع از انتشار اخبار جعلی شود، ویژگی Fact Check را توسعه داده و آن‌را در تعامل با سرویس Search and News در اختیار کاربران سراسر جهان قرار داده است. اولین بار ویژگی فوق به صورت آزمایشی در اکتبر سال گذشته میلادی عرضه شد و به کاربران کمک کرد تا از صحت و سقم محتوایی که مشاهده می‌کنند اطمینان حاصل کنند. اما از امروز این ویژگی به شکل دسترس‌پذیرتری در اختیار کاربران قرار گرفته است، به ویژه آن‌که از طریق جستجوگر گوگل نیز در اختیار کاربران قرار دارد.

مطلب پیشنهادی

مرجع شکایت‌های فاوا از مناقصات دولتی کجاست
هیات رسیدگی به شکایات قانون برگزاری مناقصات

گوگل در وبلاگ این شرکت نوشته است: «از امروز همه کاربران مشترک سرویس‌های گوگل، به ویژه آن گروه از کاربرانی که از سرویس جستجوی این شرکت استفاده می‌کنند، قادر هستند از ابزار Fact Check استفاده کنند. این ابزار برای آن‌که بتواند صحت و درستی اخبار را مورد ارزیابی قرار دهد؛ در تعامل با سایت‌هایی همچون PolitiFact و Snopes.com کار می‌کند.»

لازم به توضیح است این سرویس در ارتباط با همه محاورهای وارد شده به جستجوگر گوگل در دسترس نخواهد بود. همچنین این احتمال وجود دارد تعدادی از ناشران اخبار از محتوایی که منتشر می‌کنند، اطمینان داشته باشند؛ در حالی که تعداد دیگری به اصالت یک خبر با دید تردید نگاه کنند. جاستین کاسلین و کانگ یو از گوگل گفته‌اند: «این فرآیند ارزیابی و درستی اخبار ارتباطی با گوگل ندارد و تنها به افراد کمک خواهد کرد در مورد اخباری که مطالعه می‌کنند قضاوت محتاطانه‌تری داشته باشند. ممکن است در بعضی موارد با نتایج مختلفی برخورد کنید، با این وجود بر این باور هستیم که از طریق ویژگی فوق تا حد زیادی به اصالت اخبار موجود اشراف پیدا خواهید کرد و دیدگاه روشن‌تری از منابع خبری به دست خواهید آورد. این ابزار به کاربران کمک می‌کند به شکل ساده‌تری به ارزیابی و بررسی حقایق بپردازند.» ناشران محتواهای خبری که علاقه‌مند هستند از این ویژگی استفاده کنند تنها باید قطعه کد مربوطه را درون سایت خود قرار دهند. البته به این نکته توجه داشته باشید که دستورالعمل‌های مربوط به Google News همچون گذشته بوده و منابع خبری باید چهارچوب‌های مشخص کرده را رعایت کنند.

گوگل در این زمینه تنها نیست. فیسبوک نیز چند وقتی است با انتشار اخبار جعلی برخورد می‌کند. اگر به ماه مارس باز گردیم، مشاهده می‌کنیم این شرکت چندرسانه‌ای با طرف‌های ثالثی همچون آسوشیتدپرس و snopes.com قراردادی را منعقد کرد تا از درستی اخبار منتشر شده اطلاع پیدا کند. به طوری که هر زمان خبری در این شبکه منتشر شود و درستی آن مورد تایید قرار نگرفته باشد از برچسب disputed برای خبر استفاده می‌کند. این شرکت به تازگی دستورالعملی در ارتباط با نحوه نگارش محتوا در این شبکه اجتماعی منتشر کرده است. 

 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟