بعد از آمریکا و چین
روسیه با یک اتوبوس کوچک مسافربری وارد بازی خودران‌ها می‌شود!
به‌نظر می‌رسد که ساخت خودروهای خودران برای غول‌های جستجوی دنیا در حال تبدیل شدن به یک ترند جدید است. این شرکت‌ها احساس می‌کنند که نیاز است تا خود را درگیر صنعت خودروهای خودران کنند. گوگل این کار را از مدت‌ها پیش شروع کرده؛ بایدو هم این پروژه را آغاز کرده و مایکروسافت هم به‌تازگی تحقیقات خود را وارد مرحله تازه‌ای کرده است و حالا شرکت روسی یاندکس وارد بازی شده است.

1606683296_1_0.gif

یاندکس موتور جستجوی شماره یک روسیه است؛ شرکتی که توانسته در این کشور از گوگل و بینگ هم پیشی بگیرد. آن‌ها به‌مانند گوگل تصمیم گرفته‌اند که پای خود را خارج از حیطه تخصص‌شان بگذارند. یاندکس هم سرویس ایمیل مخصوص به خود را راه‌اندازی کرده و هم این‌که در زمینه کسب و کار میزبانی ابر فعالیت می‌کند. اما الان تصمیم گرفته تا به‌طور جدی در بخش خودروهای خودران فعالیت کند. 

مطلب پیشنهادی

تاکسی‌های پرنده؛ راه‌کار ایرباس برای ترافیک شهرهایی مانند تهران

این جستجوگر روسی در یک همکاری مشترک با شرکت دایملر؛ کاماز که در زمینه تولید کامیون تخصص دارد و با همکاری محققان NAMI که توسط دولت روسیه حمایت می‌شوند روی اتوبوس خودران شاتل کار می‌کند. البته در حقیقت آن‌ها می‌خواهند اتوبوس‌های کوچک خودران بسازند. این اتوبوس که ظرفیت حمل 12 مسافر را دارد با هر بار شارژ 200 کیلومتر مسافت را طی می‌کند. یاندکس قصد دارد تجارب خود در زمینه‌های هوش مصنوعی؛ بینش کامپیوتر و شناسایی صوت را به‌کار گرفته و در کانون این فناوری قرار داشته باشد.

مسافران می توانند با استفاده از یک اپلیکیشن موبایل که به یاندکس وصل است مقصد خود را مشخص کنند. تیم NAMI تست‌های این اتوبوس خودران را در مسیرهای محافظت شده از سال 2017 آغاز می‌کند و بعد از به‌پایان رساندن موفق تمام تست‌ها و آزمایش‌ها؛ به‌صورت عملی در خیابان‌های شهرهای این کشور به‌کار گرفته می‌شود.

شاید یاندکس و نامی با دیدن برنامه‌های جدی سایر شرکت‌های فناوری در حوزه خودران‌ها و این‌که چندین سال است که در این بخش فعالیت می‌کنند؛ تصمیم گرفتند تا بیشتر از این نظاره‌گر نباشند و خود نیز وارد این عرصه پرجنب‌وجوش و پرهیاهو شوند. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود؛ می‌توانیم شاهد توسعه و گسترش فناوری یاندکس به سایر وسایل نقلیه باشیم.

خودروهای بدون راننده تبدیل به یک پدیده جهانی شده‌اند؛ هرچند که هنوز هیچ‌کدام از آن‌ها به‌طور کامل در اختیار عموم قرار نگرفته‌اند و هم‌چنان مراحل تست و آزمایش را پشت سر می‌گذارند. به‌تازگی دو شرکت دلفی و Mobileye با یکدیگر قرارداد همکاری مشترک بسته‌اند تا خودروهای خودران را تا سال 2019 وارد بازار کنند. شرکت Mobileye همان شرکتی است که پیش از این فناوری خودران را برای شرکت بزرگ تسلا تأمین می‌کرد.

شرکت بایدو هم فعالیت‌های جدی خود را در این زمینه در چین آغاز کرده است. آن‌ها به‌تازگی از اولین خودروی تمام الکتریکی خودران رونمایی کردند. تست‌ها به‌زودی آغاز می‌‌شوند و اگر همه چیز خوب پیش برود؛ تا چند سال آینده شاهد حضور آن‌ها در خیابان‌های شهرهای‌مان خواهیم بود.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟