انتخاب ظرفیت و سرعت
چگونه یک کارت MicroSD مناسب برای دستگاه اندرویدی انتخاب کنیم؟
این روزها کارت‌های microSD در انواع مارک‌ها با ظرفیت‌های گوناگون در بازار دیده می‌شوند و همین امر دست خریداران را در انتخاب باز گذاشته است اما دانستن یک نکته ضروری است: همه این کارت‌ها با گوشی یا تبلت آندرویدی شما کار نمی‌کنند. برای همین در هنگام خرید باید دقت زیادی به خرج دهید. وقتی می‌خواهید بین SDHC؛ SDXC؛ Class 10 یا UHS-I Class 1 یکی را انتخاب کنید باید چند نکته را بدانید:

1606683296_1_0.gif

ظرفیت

اغلب اوقات با دو مدل کارت microSD برخورد داریم: SDHC و SDXC. تفاوت اصلی بین این دو کارت در ظرفیتی است که هر کدام از آن‌ها در اختیار کاربر می‌گذارند.

ظرفیت کارت‌های SDHC بین 2 تا 32 گیگابایت است. در عوض کارت‌های SDXC ظرفیتی بین 32 گیگابایت و 2 ترابایت دارند. شاید باز هم این مسئله برای شما اهمیت ندارد چون با خود می‌گویید ظرفیت 2 گیگابایت هم برای من زیاد است. برای این‌که این قضیه ملموس‌تر باشد مثالی برایتان می‌آورم. عکسی که با یک دوربین 16 مگاپیکسل گرفته می‌شود حدود 7 مگابایت حجم دارد. اگر کارت 32 گیگابایتی بخرید می‌توانید حدود 4500 عکس روی آن ذخیره کنید. البته این عدد بین گوشی‌های مختلف فرق می‌کند؛ به‌عنوان مثال گوشی جدید سامسونگ گلکسی S7 با توجه به دوربین پیشرفته‌ای که دارد با کیفیت بسیار بالاتری عکس می‌گیرد و این یعنی آن‌که هر عکس حجم بیشتری را اشغال می‌کند.

شاید ظرفیت بالاتر شما را وسوسه کند و بخواهید کارتی را تهیه کنید که بالاترین ظرفیت ممکن را داشته باشد؛ ولی آیا دستگاه شما می‌تواند آن کارت را پشتیبانی کند؟ در زیر ۵ مدل گوشی با میزان ظرفیت پشتیبانی شده را برایتان قرار داده‌ایم تا هنگام تهیه کارت با علم بیشتری انتخاب کنید:

سامسونگ گلکسی S7 و S7 Edge: ظرفیت 200 گیگابایت

ال‌جی V10: ظرفیت 2 ترابایت

موتو G 2015: ظرفیت 32 گیگابایت

سونی اکسپریا Z5 Compact: ظرفیت 200 گیگابایت

وان‌تاچ Idol 3: ظرفیت 32 گیگابایت

سرعت

بعد از ظرفیت معیار مهم بعدی سرعت کارت است. این که کارت شما چه سرعتی دارد تعیین‌کننده میزان سرعتی است که اطلاعات روی آن نوشته می‌شود. زمانی‌که با ویدئو یا با تعداد بسیار زیادی عکس کار می‌کنید؛ هر چه سرعت بیشتر باشد؛ شما احساس بهتری خواهید داشت.

بیشتر گوشی‌های جدید از سه کلاس سرعت اصلی پشتیبانی می‌کنند: Class 10؛ UHS-1 Class 1 و UHS-1 Class 3. کارت UHS به معنای سرعت بسیار بالا است و در حال حاضر از دو نوع باس (ارتباطی که بین کارت و سخت‌افزار گوشی وجود دارد) تحت عنوان I و II برخوردار است. این دسته‌بندی کمک می‌کند تا حداکثر سرعت کارت قابل تشخیص باشد. کارت‌های UHS-2 که یک ردیف پین اضافه دارند هم تولید می‌شود ولی تعداد دستگاه‌هایی که از چنین کارتی پشتیبانی می‌کنند خیلی محدود است.

کارت‌های MicroSDHC و MicroSDXC می‌توانند در یکی از این سه‌دسته قرار بگیرند. از آن‌جایی‌که حداکثر سرعت تنها توسط چند شرکت فراهم شده در این‌جا حداقل سرعت‌ها و نوع خاص کاربری هر کلاس آورده شده است:

Class 10: 10MB/s, bursts photos and up to 1080p video files

UHS-1 Class 1: 10MB/s, live video and 1080p video files

UHS-1 Class 3: 30MB/s, live video and up to 4K video files

نحوه نمایش این اطلاعات روی کارت حافظه به چه صورتی است؟

نوع کارت MicroSD یعنی SDHC یا SDXC و ظرفیت آن یعنی GB یا TB به‌طور کامل روی برچسب کارت چاپ شده است. سه کلاس سرعتی که در بالا آورده شده هر کدام لوگوی خاص خود را دارند که حداقل سرعتشان را مشخص می‌کند. کلاس ۱۰ با حرف C نشان داده می‌شود که یک عدد ۱۰ داخل آن قرار دارد. کلاس‌های UHS-1 و UHS-3 با حرف U نشان داده می‌شوند که داخل آن عدد ۱ یا ۳ قرار دارد. ممکن است برچسب I یا II را هم روی کارت ببینید که به سرعت باس UHS اشاره می‌کند.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟