شگفتی‌ساز دنیای موبایل‌
کوال‌کام تراشه یادگیرنده امنیتی ساخت
نرم‌افزارهای امنیتی از گذشته‌های دور، ساده‌ترین اما در عین حال مؤثرترین روشی بودند که برای شناسایی و از میان برداشتن بدافزارها مورد استفاده قرار می‌گرفتند. این نرم‌افزارها با تکیه بر بانک‌ اطلاعاتی خود که متشکل از امضاء بدافزارها و ویروس‌های مختلف بود، اقدام به شناسایی بدافزارهای مخرب می‌کردند. امروزه این تکنیک همچنان در انواع مختلفی از دستگاه‌ها من جمله دستگاه‌های همراه مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما نقطه ضعف این نرم‌افزارها در به‌روز بودن بانک‌اطلاعاتی آن‌ها قرار دارد، به‌طوری‌که اگر بانک‌ اطلاعاتی آن‌ها به‌روز نباشد، توانایی شناسایی بدافزارها را ندارند. اما به نظر می‌رسد کوال‌کام دست به تغییرات بنیادی در این زمینه زده است.

1606683296_1_0.gif

هر روز که صنعت موبایل به سمت جلو حرکت می‌کند، دستاوردهای شگرفی را برای ما به ارمغان می‌آورد. این دستاوردهای جدید با هدف ایمن‌تر کردن و ساده‌تر کردن زندگی ما گام بر می‌دارند. در ماه‌های اخیر به نظر می‌رسد، یادگیری ماشینی در صدر اولویت‌های شرکت‌های بزرگ قرار گرفته است. گوگل در چند سال اخیر زمان خود را صرف آموزش کامپیوترها کرده است. به‌طوری که کامپیوترها توانایی مشاهده، فهمیدن و درک دنیای پیرامون خود را داشته باشند. این اقدام گوگل دستاورد مهمی به شمار می‌رود، به‌طوری که غول جستجو امیدوار است به برنامه‌ها این توانایی را بدهد تا با طبقه‌بندی تصاویر به جستجوی آن‌ها بپردازند. اما در این‌ راه کامپیوترها با یک مشکل مواجه هستند، دنیای ما شبیه به یک کابوس شبانه به نظر می‌رسد. شبکه‌های عصبی و سیستم‌های مورد استفاده هنوز آن‌گونه که باید توانایی درک و بازسازی آن‌چه ما انتظار داریم را ندارند.

صرف‌نظر از تحقیقات انجام شده توسط گوگل، ما خود را محدود به آموزش‌های ساده به ماشین‌ها نکرده‌ایم و قرار نیست ماشین‌ها تنها در شناسایی الگوهای سرگرم کننده‌‌ به ما کمک کنند، آن‌ها همچنین یاد خواهند گرفت زندگی را برای ما ساده‌تر کنند. فناوری حفاظتی هوشمند جدید کوال‌کام نمونه خوبی در این زمینه به شمار می‌رود.

امروز اول سپتامبر، سازنده تراشه‌ها جزییات بیشتری را پیرامون ویژگی جدید پردازنده خود منتشر ساخت. این ویژگی منحصر به فرد قرار است در پردازنده اسنپ‌دراگون 820 قرار گیرد. یک راه حل ضدبدافزاری مبتنی بر سخت‌افزار که کوال‌کام می‌گوید توانایی مانتیور کردن رفتار برنامه‌های کاربردی که روی یک دستگاه اجرا می‌شوند را دارد. شناسایی و طبقه‌بندی هر فعالیت مشکوک یا غیر عادی ویژگی پردازنده جدید کوال‌کام است. امروزه بیشتر برنامه‌های ضد بدافزاری که روی دستگا‌ه‌های موبایل قرار دارند بر روی فهرستی از تهدیدات شناخته شده متمرکز شده‌اند، اما این روش نقطه ضعفی بزرگی دارد، به این معنا که نرم‌افزارهای مخرب با یک تغییر و بهینه‌سازی ساده توانایی دور زدن مکانیزم‌های امنیتی را دارند. اما به جای این روش می‌توان از تکنیک دیگری استفاده کرد که به آسانی می‌تواند نرم‌افزارهای مخرب را شناسایی کند. Smart Protect این توانایی را دارد تا فعالیت‌ها انجام گرفته روی تبلت‌ها، گوشی‌‌های هوشمند یا دیگر دستگاه‌های موبایل را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار داده و کاربر را در خصوص فعالیت‌های مخرب آگاه سازد.

همان‌گونه که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، یک لایه حفاظتی مضاعف برای شناسایی تهدیدات مورد استفاده قرار گرفته است. در مکانیزم جدید تنها محتوای ایمن اجازه اجرا خواهد داشت و رفتارهای غیر معمول بلوکه خواهند شد. مزیت مکانیزم جدید در این است که حتا بدافزارهای ناشناخته هم توانایی فرار از این مکانیزم امنیتی جدید را نخواهند داشت.

آصف اشکنازی، مدیر تولید محصولات کوال‌کام، در این باره می‌گوید: « در این مکانیزم جدید کاربران این توانایی را دارند تا به‌طور لحظه به لحظه فعالیت‌های مخربی که منجر به نقض حریم خصوصی آن‌ها می‌شود را شناسایی کنند. به دلیل این‌که ریشه و مبدا این فناوری سخت‌افزاری است این گزارش‌ها به صورت آفلاین تهیه شده و در نتیجه بدون آن‌که باطری گوشی را بیش از اندازه مصرف کنند، توانایی آماده‌سازی این گزارش‌ها را دارد.»

این ویژگی جدید و قدرتمند در پردازنده‌‌های 820 اسنپ‌دراگون کوال‌کام قرار گرفته است. پردازنده‌هایی که قرار است سال آینده میلادی عرضه شوند. کوال‌کام از مدت‌ها قبل با شرکت‌های امنیتی از قبیل Avast، AVG و Lookout برای به کارگیری یک API که با Smart Protect هماهنگ شده و در محصولات تجاری مورد استفاده قرار گیرد همکاری کرده بود. این بدان معنا است که کاربران توانایی به کارگیری این API را در برنامه‌های خودشان خواهند داشت. ویژگی مذکور بویژه از این منظر حائز اهمیت است که بدون نیاز به اینترنت و بر مبنای یادگیری ماشینی توانایی محافظت از دستگاه‌های مورد استفاده کاربران را دارد.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟