سیستم‌عاملی که در پشت پرده توسعه می‌یابد
اندرومدا: آیا کهکشان مارپیچ گوگل جانشین آندروید می‌شود
به‌ احتمال زیاد تاکنون عبارت اندرومدا (Andromeda) را نشنیده‌اید یا اگر هم با این نام آشنایی دارید یک اخترشناس یا فردی علاقمند به علوم مرتبط با فضا و کهکشان‌ها هستید! اندرومدا نام یک کهکشان مارپیچ است که تقریبا 2.5 میلیون سال نوری با کهکشان ما یعنی کهکشان راه شیری فاصله دارد. جالب است بدانید که علیرغم این فاصله، اندرومدا نزدیک‌ترین کهکشان مارپیچ نسبت به کهکشان راه شیری محسوب می‌شود. اما اندرومدایی که ما در رابطه با آن صحبت می‌کنیم با کهکشان مارپیچ اندرومدا تفاوت دارد. اندرومدا مورد نظر ما یک سیستم‌عامل است و پروژه‌ای محسوب می‌شود که گوگل در پشت پرده سعی در توسعه آن دارد!

1606683296_1_0.gif

این مطلب یکی از مجموعه مقالات پرونده ویژه «فناوری‌های سال ۲۰۱۷» است که در ماهنامه شبکه شماره ۱۸۸ منتشر شد. برای دانلود کل این پرونده ویژه اینجا کلیک کنید. 

اندرومدا نام سیستم‌عاملی است که اولین شایعات مرتبط با آن درست پیش از برگزاری رویداد اختصاصی گوگل در روز چهارم ماه اکتبر (October) مصادف با سیزدهم مهر ماه منتشر شد. اندرومدا قرار بود سیستم‌عاملی باشد که گوگل در جریان مراسم نامبرده شده در رابطه با آن صحبت کند و حتی پیش‌بینی کردند که گوگل در جریان مراسم چهارم اکتبر از یک لپ‌تاپ مبتنی بر این سیستم عامل رونمایی کند. اما گوگل در جریان آن رویداد هیچ صحبتی در مورد این سیستم‌عامل نکرد و این موضوع سبب شد که اندرومدا به یک مبحث مرموز و مبهم تبدیل شود. به‌طور کلی، اندرومدا سیستم‌عاملی است که ظاهرا گوگل در پشت پرده سعی در توسعه آن دارد و قصد دارد که آن را به‌یک سیستم عامل جامع به‌منظور استفاده در گجت‌های هوشمند آینده تبدیل کند.

مطلب پیشنهادی

چگونه با یک فلش مموری اندروید را روی کامپیوتر اجرا کنیم
اجرای ساده اندروید در لپ‌تاپ بدون نیاز به نصب برنامه!

اندرومدا دقیقا چه سیستم‌عاملی است؟
اگر از علاقمندان به تکنولوژی و به‌ویژه مقوله سیستم‌عامل‌ باشید، می‌دانید که انتشار خبرهای حاکی از ترکیب دو سیستم عامل اندروید و کروم (Chrome OS) سابقه‌ی بلندبالایی دارند. به‌بیان دیگر مدت‌هاست که در‌مورد احتمال ترکیب این دو سیستم‌عامل صحبت‌هایی زیادی به‌میان آورده می‌شود و گوگل در کنفرانس گوگل آی/او 2016 هم به‌این موضوع اشاره کرد. چند وقت پیش وال‌استریت ژورنال اشاره کرد که گوگل در تلاش است تا در آینده نزدیک و احتمالاً اوایل سال 2017 میلادی از سیستم‌عامل یک‌پارچه و جامع‌تری رونمایی کند که تغییر محسوسی در آینده گجت‌های هوشمند ایجاد می‌کند. نام این سیستم‌عامل اندرومدا عنوان شد. بنابراین  پیش‌بینی می‌کنیم که اندرومدا ترکیبی از دو سیستم‌عامل اندروید و کروم باشد و به‌احتمال زیاد در سال 2017 شاهد معرفی آن از سوی شرکت گوگل خواهیم بود.

اما به‌نظر شما چرا گوگل باید در اندرومدا ترکیبی از دو سیستم‌عامل اندروید و کروم را ارائه کند؟ بدون تردید می‌دانید که سیستم‌عامل کروم و اندروید دو سیستم‌عامل کاملاً متفاوت هستند. سیستم عامل کروم مبتنی بر فضای ابری است و کاربر را ملزم به استفاده از مرورگر به‌منظور دسترسی به مجموعه نرم‌افزارها و برنامه‌های آنلاین می‌کند. به‌بیان دیگر کارایی سیستم عامل کروم در برنامه‌های تحت‌وب خلاصه می‌شود، اما این موضوع در‌حالی است که اندروید به‌طور کامل روند متفاوتی را در‌‌‌بر می‌گیرد و مبتنی بر اپلیکیشن‌های دانلود و نصب شده در دستگاه است. حال اگر گوگل ادغامی مابین دو سیستم‌عامل اندروید و کروم داشته باشد، نتیجه حاصل در یک سیستم‌عامل واحد و یک‌پارچه خلاصه می‌شود که از قابلیت‌ها و ویژگی‌های ترکیبی دو سیستم‌عامل اندروید و کروم بهره می‌برد. به‌عنوان مثال علاقمندان به کروم‌بوک‌ها قادر خواهند بود که در لپ‌تاپ خود به گستره‌ی عظیمی از اپلیکیشن‌های کارآمد از طریق گوگل‌ پلی‌استور (Google Play Store) دسترسی داشته باشند. بدون تردید این موضوع منجر‌به جایگزینی سریع اندرومدا با سیستم عامل کروم خواهد شد.

به‌نظر شما چرا گوگل باید در اندرومدا ترکیبی از دو سیستم‌عامل اندروید و کروم را ارائه کند؟

پیش‌بینی می‌کنیم که اگر پروژه اندرومدا به‌واقع رسمی شود و به مرحله مد‌نظر گوگل برسد، شاهد رونمایی از پروژه‌ای بزرگ‌تر، خلاقانه‌تر و بلندپروازانه‌تر باشیم. به‌بیان دیگر اندرومدا باید از آن‌چه که تصور داریم عظیم‌تر باشد. بدون تردید اگر گوگل قصد داشته باشد که اندرومدا را جایگزین سیستم‌عامل اندروید کند باید برای اندرومدا برنامه‌ریزی دقیق و پیچیده‌تری داشته باشد. گوگل در این راستا باید به‌نوعی کاربران گجت‌های هوشمند را کاملا قانع سازد، در غیر این صورت بدون تردید اندرومدا نمی‌تواند بر سیستم‌عامل فوق‌العاده محبوب اندروید غلبه کند و به جایگزینی برای آن تبدیل شود. از این‌رو انتظار داریم که قابلیت‌های اندرومدا فراتر از تلفیق قابلیت‌های دو سیستم‌عامل کروم و اندروید باشد و یک دریچه واقعی رو به آینده‌‌ای روشن‌تر و برتر محسوب شود.

اولین محصول بهره‌مند از اندرومدا چه محصولی است؟
طبق پیش‌بینی وال استریت ژورنال، گوگل در اوایل سال 2017 اطلاعات رسمی در مورد سیستم‌عامل اندرومدا ارائه می‌کند، اما اولین محصول بهره‌مند از اندرومدا چه محصولی است؟ سایت تحلیل و خبری اندروید‌پلیس عقیده دارد که گوگل اولین محصول بهره‌مند از سیستم عامل اندرومدا را در‌قالب یک لپ‌تاپ یا تبلت دو‌منظوره و با نام پیکسل 3 (Pixel 3) و طی سه ماه سوم سال 2017 معرفی خواهد کرد. بنا‌ به ادعای این منبع، لپ‌تاپ پیکسل 3 گوگل هم‌اکنون تحت‌ عنوان پروژه بایسون (Bison) به‌معنای "بوفالو" در حال توسعه است اما گوگل به‌هیچ عنوان تمایلی نسبت‌به فاش کردن اطلاعات آن ندارد. پیش‌بینی شده که لپ‌تاپ دو‌‌منظوره پیکسل 3 رقیبی جدی برای سری محصولات دو‌منظوره مایکروسافت و اپل محسوب شود. 

هدف اصلی گوگل از پروژه اندرومدا چیست؟ آیا باید شاهد از بین رفتن اندروید باشیم؟
در جریان صحبت‌های که داشتیم اشاره کردیم که اندرومدا باید به‌قدری قدرتمند باشد که بتواند جایگزین دو سیستم‌عامل کروم و اندروید شود، اما آیا این موضوع به‌آن معناست که هدف اصلی گوگل از بین بردن سیستم‌عامل اندروید و جایگزینی آن توسط سیستم‌عامل اندرومدا است؟ با‌توجه به اطلاعات ناچیز فعلی، ارائه پاسخ دقیق و قطعی برای این سوال امکان‌پذیر نیست اما پیش‌بینی ما به‌این شکل است که گوگل با پروژه اندرومدا بیشتر قصد دارد کارایی کروم‌بوک‌هایش را افزایش دهد، بنابراین بهتر است بیشتر نگران از بین رفتن سیستم‌عامل کروم باشیم تا از بین رفتن سیستم‌عامل اندروید! البته با‌ توجه به توضیحاتی که ارائه کردیم، بهتر است در قبال این اتفاق و جایگزینی سیستم عامل کروم با اندرومدا خوشحال باشید!

در این میان، بدون تردید گوگل بازخورد سیستم‌عامل اندرومدا را به‌طور دقیق زیر نظر می‌گیرد. بسیاری از منابع عقیده دارند که هدف اصلی گوگل از پروژه اندرومدا، جایگزینی این سیستم‌عامل با سیستم‌عامل اندروید در دراز مدت است! بدون تردید اگر گوگل قصد پیاده‌سازی این عمل را داشته باشد نمی‌تواند یک‌شبه نسبت ‌به انجام آن اقدام کند، این پروسه نیازمند صرف زمان طولانی و حداقل چند‌ساله خواهد بود.

کلام آخر
اندرومدا سیستم‌عاملی است که  احتمالا گوگل در سسال جاری میلادی صحبت‌های رسمی در‌ رابطه با آن داشته باشد و اطلاعاتی از پروژه مرتبط با اندرومدا ارائه کند. شاید حتی سال آینده شاهد معرفی اولین محصول مبتنی بر این سیستم‌عامل باشیم. اندرومدا می‌تواند تحولی عظیم در زمینه سیستم‌عامل گجت‌های هوشمند ایجاد کند و شاید در آینده دور جایگزین سیستم‌عامل محبوب اندروید شود. با این حال، نباید فراموش کنیم که اندرومدا هنوز به‌طور رسمی از سوی گوگل معرفی نشده است، بنابراین نباید احتمال شکست این پروژه و عدم معرفی آن‌را هم نادیده گرفت.

 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟