استفاده از برنامه‌های کاربردی Raspbian
آشنایی و کار با رزبری پای - بخش نوزدهم
دسترسی آنلاین برای دانلود کردن نرم‌افزارهای جدید، مطالب آموزشی و منابع بسیار مفید است، ولی شاید بخواهید علاوه بر این کارها امکان جست‌وجو در اینترنت را نیز داشته باشید. برای این‌ کار مرورگر استانداردی که می‌توانید استفاده کنید Midori است که آیکون آن روی دسکتاپ وجود دارد و به‌راحتی با دو بار کلیک روی آن می‌توانید این مرورگر را اجرا کنید.

1606683296_1_0.gif

این مطلب یکی از مقالات ویژه‌نامه «رزبری پای» ماهنامه شبکه است. برای دانلود کل این ویژه‌نامه به اینجا مراجعه کنید. 

به‌جای Midori از مرورگرهای NetSurf و Dillo نیز می‌توانید استفاده کنید. مرورگر Dillo بسیار پرسرعت است؛ زیرا به‌صورت پیش‌فرض عکس‌ها را بارگذاری نمی‌کند و البته به‌دلیل این ویژگی نمی‌تواند صفحه‌ها را نیز به شکل مناسبی جست‌وجو کند و ارائه دهد. برای دسترسی به یکی از بهترین مرورگرها LXTerminal را باز کنید و قبل از آغاز دسکتاپ، دستور sudo apt-get install iceweasel را بنویسید. Iceweasel نسخه Debian از فایرفاکس است. هیچ‌یک از مرورگرهای Midori و Iceweasel به‌صورت پیش‌فرض تصاویر فلش را نمایش نمی‌دهند؛ بنابراین، برای نصب آن، پایانه را باز کنید و دو دستور sudo apt-get install gnash و sudo apt-get install browser-plugin-gnash را وارد کنید. حال ترمینال را ببندید و مرورگر را مجدد باز کنید. البته راه‌های دیگری نیز برای مشاهده فیلم‌های فلش یا یوتوب وجود دارد که کمی تکنیکی‌تر هستند. 

برنامه‌نویسی Pi
دو زبان اصلی برای برنامه‌نویسی در Pi در نظر گرفته شده است: اسکرچ و پایتون. هر دو برنامه آیکون‌های میان‌بر روی دسکتاپ دارند. البته در قسمت فهرست سیستم، لینکی به برنامه Squeak (نسخه‌ای از Smalltalk) وجود دارد، ولی قابل استفاده نیست؛ زیرا بسیاری از فایل‌های ضروری آن از بین رفته و اگر بخواهید از آن استفاده کنید، باید آن‌ها را دانلود کنید. 
اسکرچ برای افراد کم‌سن‌ و سالی که علاقه‌مند به برنامه‌نویسی هستند، بسیار مفید است. این برنامه از یک سیستم پازل مانند از دستورات استفاده می‌کند. این دستورات طوری کنار هم قرار می‌گیرند که هیچ‌گونه مغایرتی با قواعد دستوری برنامه نخواهند داشت. پایتون زبان اصلی استفاده شده برای برنامه‌نویسی است. یک زبان تفسیری سطح بالا است که هر خط از برنامه توسط برنامه میزبان خود پایتون خوانده و اجرا می‌شود. این زبان بیش‌تر در برنامه‌نویسی کاربردهای سه‌بعدی استفاده می‌شود. دو نسخه از این زبان وجود دارد؛ v3.2 که آخرین نسخه و v2.7 که نسخه قدیمی‌تر است. 

 شکل1: مدیر فایل ابزاری مهم برای جست‌وجوی فایل‌ها است.

برنامه‌های کمکی
بسیاری از برنامه‌های کاربردی وجود دارند که از قبل نصب شده‌اند؛ مانند نرم‌افزار مشاهده عکس، ماشین‌حساب، نوت‌پد، آرشیو، مدیر فایل و چند نسخه از پایانه. فهرست این برنامه‌ها را می‌توانید در فهرست اصلی تحت نام Accessories مشاهد کنید. یک مرجع کمکی برای Debian نیز در این قسمت وجود دارد. مفیدترین برنامه‌ها در این قسمت، مدیر فایل و LXTerminal است (شکل 1). مدیر فایل ساختاری برای دسترسی به فایل‌ها در اختیار شما قرار می‌دهد و آیکون‌های میان‌بر دارد. در این قسمت، می‌توانید نحوه مشاهده فایل‌ها را نیز تغییر دهید. مثلاً می‌توانید آن‌ها را به صورت کوچک یا فشرده یا با فهرستی از جزییات مشاهده کنید. LXTerminal و Root Terminal این امکان را فراهم می‌سازند که دستورات را به‌طور مستقیم به سیستم ارسال کنید. 

 شکل 2: مدیر وظیفه مانند یک پنجره است. وضعیت حافظه و سی‌پی‌یو را برای پردازش در حال اجرا نشان می‌دهد.

نرم‌افزارهای مفید
نرم‌افزارهای مفید دیگری نیز در فهرست وجود دارند. نرم‌افزار مشاهده فایل‌های  (PDF viewer) PDو نرم‌افزار مدیریت وظیفه (Task Manager) دو نمونه از این نرم‌افزارها هستند (شکل 2). Task Manager دستورات در حال اجرا و درصد سی‌پی‌یو و حافظه مصرفی را نشان می‌دهد. برای متوقف ساختن یک دستور یا وظیفه روی آن کلیک کنید تا انتخاب شود. سپس، روی آن راست کلیک کنید تا فهرست باز شود. در این قسمت، می‌توانید برنامه را حذف کنید یا به آن اولویت کم‌تری اختصاص دهید. برای دسترسی به نرم‌افزارهای بیش‌تر باید به فروشگاه Pi بروید. در آن‌جا می‌توانید به منابعی برای برنامه‌نویسی و همچنین، بسته نرم‌افزاری LibreOffice دسترسی داشته باشید. این بسته شامل برنامه واژه‌پرداز (word)، نرم‌افزار ارائه، صفحه گسترده، فلوچارت و پایگاه داده است. مهم‌ترین برنامه در این بسته احتمالاً LibreOffice Writer (شکل 3) است؛ زیرا تمام امکانات برنامه Word را در اختیار شما قرار می‌دهد. 

 شکل 3: LibreOffice را از فروشگاه Pi دانلود کنید. این نرم‌افزار امکانات آفیس را در اختیار شما قرار می‌دهد.

برای مشاهده قسمت‌های بعدی "آشنایی و کار با رزبری پای" اینجا کلیک کنید

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟